EmediateAd
Sund for Sjov

Vega terapi – status efter 1 måned (ikke nødvendigvis lækker læsning for sarte sjæle)

11 februar , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Udrensning/detox

Det er ved at være en god måneds tid siden, jeg drog til VEGA terapi med vores piger, og nu syntes jeg, det er tid til en foreløbig status.

Som du kan læse her, havde vores yngste datter problemer med at fordøje tungt protein og mælk og blev frarådet dette. Jeg valgte at støtte hende og ligeledes holde mig fra disse fødevarer og for første gang i min ægteskabskarriere, valgte min mand gå all-in i et af mine mange sundhedsprojekter (normalt opstår der brok og øv-bøv over, at vi skal lave om på det, vi plejer). Det har været en kæmpe lettelse og umådeligt meget sjovere og nemmere, fordi det blev til et fælles familieprojekt.   

Hvilke reaktioner har jeg så haft på udrensningen?

Altså … de første to uger var jeg umådelig sulten! Virkelig sulten på en ”jeg kunne æde en ko i sovs til knæene” agtig måde. I et eller andet omfang, så har det selvfølgelig været mangel på tunge proteiner og den tunge mæthedsfornemmelse (og som jeg måske ubevidst har spist for at få jordforbindelse og ikke mærke min sensitivitet så kraftigt), men jeg følte også, at jeg var inde og rense et gammelt mønster ud og en indre dialog alla: ”nu må du ikke få den her mad, det har du prøvet så mange gange før, når hun har sat dig på slankekur. Det bliver svært, hårdt og du bliver sulten – pas på”.

Samtidig begyndte min hud at ”blomstre” helt vildt. Der kom talgknopper alle steder – lækkert ik! Og så var der ikke nogen, som skulle stå i vejen for toilettet om morgenen!!!

To uger efter VEGA testens opstart, begyndte jeg på Caroline Fibæks Nyd dig Sund kursus og fik super god inspiration til let fordøjelig mad. Jeg fik støvet min juicer af og kom godt i gang med at juice grønne grøntsager og drikke vand med frisk citron hver morgen. Det var et rigtig energi boost.

Efter fire uger skete der virkelig noget! Jeg havde et par nætter, hvor jeg op til en weekend, vågnede og tænkte: ”det er da løgn! skal du skide – her midt om natten!!!”. Det er kun sket to gange før, da jeg skulle føde vores piger. Lørdag aften da jeg skulle i seng, skulle jeg bare på tønden. Og natten til søndag sov jeg dårligt. Min mave var totalt udspilet af luft, til trods for at jeg havde været på toilettet og tømt godt ud, inden jeg skulle sove. Søndag morgen måtte jeg igen på toilettet af flere omgange og så måtte jeg i seng med hovedpine. Jeg sov stort set hele søndagen og tænkte, at mandag også ville blive revet ud af kalenderen, men mandag morgen vågnede jeg med flad mave, fri for hovedpine og klar til en ny arbejdsdag.  

Jeg talte med Elise (VEGA terapeuten) om dette, og hun fortalte, at det var et klassisk eksempel på kroppens reaktioner, når ”proppen” af gammelt affald løsner sig og bliver renset ud.

Nå men … tilbage til den ekstreme sult, som jeg havde i starten.. den er helt forsvundet! Jeg har fået ro i kroppen, ro på blodsukkeret og den indre dialog, og har virkelig ikke lyst til kød. Jeg får i stedet min mæthedsfornemmelse fra grøntsager, masser sundt fedt fra nødder, kokos, avokado mm. og lækre, sunde mellemmåltider.

Og inden det bliver en hel roman, så har vores yngste datter tabt 2 kg (og det er vildt i den lille krop på 1 mdr.) og udrenset en gammel herpes virus. Vores ældste datter, som havde problemer med at slukke for tankemyldret og falde til ro om aftenen, har fået ro på og sover dejligt igen.

Så jooo – trods de ”lækre” detajler og et par underlige dage – så kan jeg varmt anbefale VEGA terapi!

Tilbage

15 kommentarer


 1. feb 11, 2013
  8:40 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Virkelig spændende læsning! Det er virkelig lækkert, når det kan blive et fælles projekt i familien og skønt med fremskridtene hos I tre piger – mon ikke også farmand er blevet ‘renere’ indeni 😉
  Jeg er ret sikker på, at min krop heller ikke ville være vild med at droppe de tunge proteiner og al mælk, da det jo giver den lidt tungere mæthed nu hvor jeg har dømt kornet ude…
  Er forløbet slut eller skal det være en varig ændring? Har I været til opfølgende tjek hos Elise eller er det først senere. Spændende, hvad kun kan sige efter de forandringer, som I selv har oplevet.
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Den der med et glas citronvand på tom mave er også flyttet ind hos mig for at blive 😉


  • feb 11, 2013
   10:17 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske 🙂
   Farmand er uden tvivl også blevet renere indeni og han er blevet vild med citronvandet og juicemaskinen til grøntsagerne 🙂
   Forløbet hos Elise er ikke slut. Vi skal testes igen om et par uger, så vi kan se, hvor langt vi er kommet både med udrensning og oparbejdning af energiprocenten – det bliver så spændende! For mit vedkommende bliver det en varig ændring ift. at leve mere vegetatisk. Jeg vil ikke udelukke æg, fisk og fjerkræ, men jeg kan mærke en enorm forskel på min fordøjelse efter denne udrensning og blot jeg kigger på “tungt kød”, så tænker jeg “ejjj det frister alligevel ikke”. Om det bliver varigt for resten af familien, tør jeg ikke sige. Min mand savner sit tunge kød og det siger vel også en del ift. hans blodtype, så det kommer sikkert tilbage i kosten for hans vedkommende. For pigernes vedkommende så afhænger det lidt af de næste test, men jeg ønsker også for dem, at de skal lære at lytte til deres krop, så de får lyst til at holde ændringerne og ikke kun gør det, fordi “mor siger det”. Og ja citronvandet er også kommet for at blive 😉
   Kærlig hilsen Charlotte


 2. feb 11, 2013
  11:35 am

  Rosa

  Kunne man få et lille glimt af din mad i løbet af en dag? Kan slet ikke forestille mig hvordan det ser ud uden kød, fløde og smør;) Og kan overhelhovedet ikke forestille mig, at man kan blive mæt uden dette… Så lidt inspiration til en dagsmenu ville blive hilst velkommen!


  • feb 11, 2013
   12:29 pm

   sundforsjov

   Kære Rosa
   Det kan du tro 🙂 En gang i næste uge skal du få et mere visuelt blodindlæg af min dagsmenu.
   Kærlig hilsen Charlotte


   • feb 11, 2013
    7:57 pm

    Rosa

    Det lyder godt. Jeg ved ikke hvilken “type” jeg er… men jeg ved at jeg ikke kan blive mæt af kulhydrater… overhovedet ikke!(trives derfor med lchf-kost) … så for mig virker det helt utopisk at kunne klare mig uden animalsk protein. Bliver sjovt at se din dag:)


 3. feb 11, 2013
  12:15 pm

  Stella

  Spændende læsning! Meget spændende endda, selv om jeg lige mærkede et ‘ej -ikke ud med den røde bøf’ tanke, da jeg nåede til det tunge protein i din tekst. Men hey – jeg har jo også en blodtype, der trives med kød 🙂

  Men indrømmet – det er da fedt med de reaktioner på udrensningen. Så er man da ikke i tvivl om, at der sker noget!
  Jeg glæder mig til at følge mere med i udviklingen..


  • feb 11, 2013
   12:30 pm

   sundforsjov

   Kære Stella
   Du har nemlig en blodtype, som trives med kød – og kodeordet er TRIVES 🙂 Så du skal helt sikker blive ved med at spise dét, der virker for dig 🙂
   KH Charlotte


   • feb 11, 2013
    4:10 pm

    Stella

    Jeg er pludselig meget glad for min blodtype 🙂


 4. feb 12, 2013
  11:37 pm

  Jonna

  Hvad er forskellen på en VEGA test og VEGA terapi?
  Det lyder så spændende! Vilde og flotte resultater I har fået! 🙂


  • feb 13, 2013
   3:11 pm

   sundforsjov

   Kære Jonna
   En VEGA test er en enkeltstående test, som du af og til kan få foretaget i helsekostforretninger og selvfølgelig også hos VEGA terapeuter. I en VEGA test kan du eksempelvis se på fødevareintolerancer, mangler ift. vitaminer og mineraler, om du har candida, forhold mellem syre og base i kroppen osv.
   Hvis du arbejder terapeutisk, går du dybere – du kommer ned og arbejder med bakterier, virus, gamle influenzaer mm. som ikke er renset ud af kroppen. Her arbejder du med at forløse det i kroppen, som pt. er den største belastning for kroppen og som den er klar til at give slip på (kroppen slipper sjældent det hele på én gang). Når du så har taget det mest akutte, så kommer andre mindre akutte ubalancer til syne, som du arbejder videre med at genoprette og forløse. Fordelen ved terapi er altså, at det er et længere forløb, hvor du tager ubalancerne i det skridt, som kroppen er klar til. Hvis det ikke giver mening, kan jeg måske forklare med dette eksempel. I sin tid fik jeg rettet en ubalance i mit bækken op hos en kranio sakral terapeut og kort tid efter fik jeg blærebetændelse. Min krop brugte mange ressourcer på den spænding, jeg havde i mit bækken og da først den var forløst, så kunne en bagvedliggende ubalance komme til syne – håber du forstår 🙂
   Og ja det er helt utroligt så meget det har rykket på så kort tid 🙂
   KH Charlotte


   • feb 13, 2013
    8:54 pm

    Jonna

    Jeg forstår 🙂 Tak for dit grundige svar! Ved du, om der findes en VEGA terapeut nær Aarhus?


    • feb 13, 2013
     8:56 pm

     sundforsjov

     Ja det ved jeg! Du skal helt sikkert ind til Frede Damgaard – oralet indenfor helse og sundhed!! Hils ham 🙂
     KH Charlotte


     • feb 14, 2013
      12:20 pm

      Jonna

      Jamen, ham havde jeg jo i forvejen tænkt at jeg skulle forbi 🙂 Troede bare kun, at han lavede VEGA tests og -tjek 🙂 Og ja, han er knaldhamrende dygtig til sit fag!
      Fedt, tak for svar.


     • feb 14, 2013
      1:22 pm

      sundforsjov

      Super Jonna 🙂 Tag og ring til Frede inden du bestiller en tid, så kan du spørge indtil, hvad en helpakkeløsning består af og om de opfylder dine ønsker 🙂
      KH Charlotte


     • feb 14, 2013
      12:25 pm

      Jonna

      Ikke vega tjek, men vega check 😉 – og er det mon hans helpakkeløsning, som du kalder VEGA terapi?

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *