EmediateAd
Sund for Sjov

Fantastisk frokost uden kød

I ferier og weekender sætter jeg ofte tid af til at afprøve nye, spændende opskrifter, så jeg ved, om de virker og smager hele familien (eller kun mig) på en tætpakket hverdag. Og her kommer en super, lækker frokost og et rigtig godt alternativ til kød, som i den grad overraskede hele familien – på den positive måde!

Vibeke Amdisen har i sin bog Glød og Glæde med RAW FOOD en opskrift på bløde tacos, som jeg tog udgangspunkt i, da jeg gik i gang med denne frokost. Som sædvanlig havde jeg ikke alle de ingredienser, der stod i opskriften, men det blev den ikke ringere af.

 • 100 g mandler
 • 2 spsk. tamari (købes i helsekosten)
 • ½ tsk. koriander
 • ½ tsk. spidskommen

Kom alle ingredienserne i en food processor og blend til et lækkert nøddefyld.

Brug blade af hjertesalat, spidskål, hvidkål eller rødkål som wrap og kom ekstra fyld i efter lyst og smag. Til denne udgave brugte jeg avokado, gulerod og gul peberfrugt.

Jeg havde regnet med, at denne opskrift kun ville være til mig, men vores ældste på datter på 8 år udbrød; “det smager overraskende godt” og vores yngste på 6 år spurgte, om de måtte få det til aftensmad en anden dag … det er da lige det, de må!

Normalt får vi nem mad, når pigerne kommer sent hjem fra sport og det her er bestemt nem mad. Nøddefyldet kan blendes et par timer før og sættes i en lufttæt boks i køleskabet, så det er klar til at sætte på bordet, når vi kommer sent hjem.

Tilbage

4 kommentarer


 1. feb 13, 2013
  4:10 pm

  Jonna

  Glæd og gløde…? 😉

  Det er virkelig smuk mad! Tror jeg må prøve sådan en lækker gang mad en dag hvor jeg ikke har lyst til kød… eller det sker jo aldrig… Men så alligevel bare en dag, hvor der skal prøves noget nyt. Lækkert ser det ihvertfald ud 🙂


  • feb 13, 2013
   7:44 pm

   sundforsjov

   Kære Jonna
   Griner .. bogen hedder Glød og Glæde og det er rettet 🙂
   Jeg kan virkelig anbefale denne ret. Den smager helt fantastisk og mætter utrolig godt – i hvertfald for mit vedkommende 😉
   KH Charlotte


 2. feb 13, 2013
  4:42 pm

  stella

  De ser enormt indbydende ud. OG så er det jo ret fedt, at ungerne ligefrem beder om at få en reprise. Det kan vist ikke være et bedre stempell 🙂


  • feb 13, 2013
   7:45 pm

   sundforsjov

   Kære Stella
   Du har helt ret – hvis ungerne beder om mere, så må det være et blåstempel 😉
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *