EmediateAd
Sund for Sjov

Overraskende god bønnepostej

Mange får deres proteiner hovedsagelig fra kød og mælkeprodukter, men det er bestemt ikke den eneste vej til en god forbrænding og en længerevarende mæthedsfornemmelse. Bønner har et højt indhold af proteiner og mætter utrolig godt ikke mindst pga. de mange fibre, som også findes i bønner.

I sidste uge købte jeg økologiske sojabønner fra Rømer og ville egentlig have bagt brød eller pandekager med dem, men opskriften på bagsiden af posen på bønnepostej fristede så meget, at jeg mistede fokus. For af og til er det bare rart at have noget nemt at gå til og det er en bøtte i køleskabet med bønnepostej da.

Jeg satte hele posen med 500 g bønner i blød natten over i koldt vand i køleskabet. Næste dag blev bønnerne kogt møre i ca. 45-60 minutter. Ud af denne portion blev der 1250 g kogte bønner, så der blev også lagt et par poser i fryseren.  

Jeg ville gerne have lidt mere grønt og ikke mindst smag i postejen, så jeg endte med følgende opskrift:

  • 250 g kogte bønner
  • 1 spsk. tamari
  • 1 lille løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • Citronsaft, et drys koriander og ½ tsk. havsalt

Alle ingredienserne – undtagen olivenolien – blev blendet i en skål med en stavblender og til slut blev olivenolien rørt i.

 

Pigerne var ikke vilde med smagen – de bryder sig ikke om bladselleri, men manden var meget positivt overrasket over smagen og det var jeg faktisk også selv!   

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *