EmediateAd
Sund for Sjov

En rigtig fredags-frækkert … på en mandag

I sidste uge opdagede jeg en hel ny variant af penutbutter fra Urtekram: Peanut butter crunchy choko.

Den nye peanutbutter røg ned i indkøbsvognen med det samme og jeg kunne næsten ikke vente med at komme hjem og smage den, for det var da for genialt at komme kakao i peanutbutteren – jeg kunne slet ikke slippen tanken om smagen af snickers!

Okay – helt som snickers smagte den ikke, men så måtte der jo arbejdes lidt på sagen!

 • 10 mandler (evt. grofthakket)
 • 1 stor tsk. peanutbutter chunchy choko
 • 1 drys sukrin

Det hele mases sammen og trilles til 1 kugle, som NYDES!

Lad mig sige med det samme, at denne kugle smager af mere (det gør den i hvert fald i min mund og ikke mindst i mine børns), men kalorieindholdet er voldsomt højt i peanutbutteren, så det er ikke et mellemmåltid eller en sund snack, som du bare kan spise løs af. MEN det er et sundere alternativ, som er kommet for at blive i min familie og så er det LYNhurtigt.   

Tilbage

16 kommentarer


 1. mar 4, 2013
  2:48 pm

  stella

  Tak for tippet – det lyder som den ultimativt gode løsning til den lille lækkersult ind i mellem 🙂


  • mar 5, 2013
   9:24 am

   sundforsjov

   Det kan den i hvertfald her og lykkedes det ikke helt, så må der suppleres med en lille lur eller frisk gåtur 🙂


 2. mar 4, 2013
  2:53 pm

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  Det var en frækkert!
  Der røg også sådan et glas med mig hjem, så snart jeg opdagede det i den lokale Netto fo et par uger siden, men det er tømt. Det er lidt farligt at have den slags lækkerbiskner i mine skabe, men tak for tippet, det kan ikke udelukkes, at der ryger sådan et glas med hjem en anden god gang.
  KH
  – frk. sveske


  • mar 5, 2013
   9:27 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Jeg har også sat glasset lang ind i køleskabet, så det ikke møder mit syn som det første, når jeg åbner køleskabet. Det vil til enhver tid vække mit indre urinstinkt og starte en lille dialog om “at det er jo sundt og jeg kunne da også lige”, så her kører jeg stilen: “ude af øje, ude af sind” 🙂
   KH Charlotte


 3. mar 4, 2013
  5:07 pm

  Annika

  Lyder som noget jeg bare må prøve. Laver tit når kagemonsteret i maven bare ikke vil holde sin mund. 1 æg, rørt sammen med peanut butter, lidt fløde, perfect sød (ikke det bedste), kakao og bagt i micro-ovnen. En super alternativ til kage og lukker munden på kagemonsteret. Og endnu bedre kunne jeg forestille mig en peanut butter med kakao ville vække glæde


  • mar 5, 2013
   9:29 am

   sundforsjov

   Kære Annika
   Fedt at du deler en lille opskrift som kan lukke munden på dit kagemonster – tusind tak 🙂 🙂 Jeg må kunne finde et alternativ til fløde – måske kokosolie skulle prøves, for jeg syntes, din kage lyder rigtig effektiv.
   KH Charlotte


 4. mar 4, 2013
  5:49 pm

  Pia Hjorth

  Hm… det glas må jeg vist holde med… Det skulle nok også med mig hjem, hvis det lige stod der foran mig 😉
  Tak for god inspiration <3


  • mar 5, 2013
   9:30 am

   sundforsjov

   Kære Pia
   Det er bare skønt at høre, at du kan bruge inspirationen <3
   KH Charlotte


 5. mar 4, 2013
  5:50 pm

  Pia Hjorth

  Ja, der skulle så have stået, at jeg ville holde øje med det glas 😉


 6. mar 5, 2013
  9:42 am

  Annika

  Jeg ved ikke med kokosolie men måske kokosmælk (er ikke rigtigt kommet igang med kokos da jeg har lidt med lugten af det).
  Jeg er i hvert fald super glad denne kage da den mætter, er sund og indholder ikke noget der sender mig helt oppe i skyerne og bedst af alt de to skeptiske 2 årige elsker den også. Manden i huset er dog ikke overbevist (endnu)


  • mar 5, 2013
   9:52 am

   sundforsjov

   Super ide Annika!
   Kokosmælk, peanutbutter med kakao og æg lyder som en god kombi i mine øer 😉 Det må prøves – meget snart!!!


  • nov 2, 2015
   11:02 am

   Bodil Johansen

   Hej Annika og Charlotte
   I min helsekost har de små brikker med mandelfløde,
   det løser dét med lugten af kokos og så er det drøjt
   og har en herlig cremet konsistens. Kan bruges som
   mandelmælk, når man putter lidt vand i. Jeg er vild
   med smagen og når man bor alene, er det økonomisk
   med 200ml i stedet for at åbne en hel liter mandelmælk.
   Er super til chiagrød, når man blander vand i, især med
   kanel på, uhm! Så er det næsten jul og “risengrød”,
   bare bedre 🙂


   • nov 2, 2015
    4:48 pm

    sundforsjov

    Kære Bodil
    Super information du lige smider her i kommentaren 😉
    Tusind tak – også elsker, at du også tænker chiagrøden ind i billedet 🙂
    Kærlig hilsen Charlotte


 7. mar 6, 2013
  5:17 am

  tanterne

  Det er da bare for fristende, både det du skrive og alle kommentarerne.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *