EmediateAd
Sund for Sjov

Planlægning – er det virkelig nødvendigt?

Oh ja – det er rigtig nødvendigt, hvis du gerne vil have succes med din sunde livsstil. Som en af mine kære klienter på et tidspunkt sagde til mig:

”Planlægning er altafgørende! Jeg har aldrig tænkt over, at planlægning betyder så meget. Når jeg tidligere har været på slankekur, så har jeg ikke skulle tage stilling til planlægning, fordi andre havde taget stilling og gjort arbejdet for mig. Jeg skulle jo ”bare” skulle handle ind og følge en madplan”.   

Det kan være et stort skridt at indse og acceptere, at der skal bruges tid på planlægning, hvis det skal lykkes og være realistisk at leve en sund livsstil i en travl hverdag.

En mulighed er at tilberede så meget grønt som muligt aftenen før og evt. ligge de grøntsager som har behov for det i en stor skål vand, så de er lige til at gå til, når man kommer hjem og hele familien er sulten.

På den måde bliver det hurtigt og nemt at smide det hele op i en wok sammen med nogle kyllingestrimler og servere sund mad på under ½ time.

Personligt har jeg det sådan, at jeg hellere vil bruge 3-4 timer hver weekend på at handle ind og forberede sund mad og ekstra grønt til ugens løb. Denne form for planlægning gør mig i stand til at nyde ugen og være nærværende – også selvom ugen er fyldt ud med arbejde og aktiviteter.

Hvis ikke jeg får planlagt, så kan jeg let komme til at få følelsen af, at ugen skal overstås, så jeg kan komme hen til weekenden og slappe af/trække vejret – og det er i hvert fald ikke det, som jeg syntes skal være meningen med livet.

Hvad syntes du?

Tilbage

12 kommentarer


 1. mar 15, 2013
  9:19 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  ENIG! Planlægning er virkelig også alfa omega hos mig. Jeg elsker, at der står snittet grønt klar på køl, når der skal laves mad i hverdagen. Derfor snitter jeg gerne et par timer om søndagen, steger kyllingedeller eller andet godt til madpakken. Planlægning vinder.
  God weekend.
  KH
  – frk. sveske


  • mar 15, 2013
   1:50 pm

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Planlægning vinder i den grad! Måske skulle man lave en planlægningsKUR 😉
   God weekend til dig og dine
   KH Charlotte


 2. mar 15, 2013
  9:28 am

  Jonna

  Jeg er SÅ enig! …og jeg er ved at komme ind i en rigtig god rytme med madplaner, storindkøb én gang om ugen og forberedelse/klargøring af grøntsager, m.m. hver søndag til hele ugen. Det giver så meget ekstra overskud i hverdagen! 🙂


  • mar 15, 2013
   1:49 pm

   sundforsjov

   Enig – overskud både mentalt og også på budgettet, da der bliver færre impulskøb 🙂


 3. mar 15, 2013
  2:41 pm

  Amira

  Lyder som en fantastisk idé, men hvordan får I gjort det i praksis.. Tilberedte grøntsager hvor længe kan de holde i køleskabet og hvilke ting kan man man lave til hele ugen.. Kunne være dejligt med et par tips 🙂


  • mar 15, 2013
   4:03 pm

   sundforsjov

   Det kunne godt blive til et helt indlæg 🙂 Det skriver jeg på min lille liste!
   KH Charlotte


 4. mar 16, 2013
  9:46 am

  Maria

  Jeg kan kun stemme i og sige jeg er helt og aldeles enig!
  Planlægning er alfa og omega!
  Jeg gør stor brug af aarstidernes kasser og ekstra varer og kød køber jeg stort ind af engang om måneden hos den økologiske slager på kultorvet. På den måde skal jeg kun handle mælk og den slags og det kan begrænses til en gang om ugen.
  Jeg bruger også gerne et par timer i køkkenet i weekenden hvor der bliver forbereder og gjort klar til sund og lækker mad i en travl hverdag, det gør jo bare at overskuddet er til at lave noget andet. Jeg forbereder gerne lørdag formiddag mens jeg lytter til Mads og monopolet i radioen (-:


  • mar 16, 2013
   1:07 pm

   sundforsjov

   Kære Maria
   Super tips du kommer med her 🙂 Man kan lige så godt gøre det hyggeligt for sig selv, mens man står i det 😉 Jeg overvejer også kraftigt noget med nogle grøntsagskasser. Har en lokal bonde i nærheden, som jeg tror jeg skal ned og tale lidt med i nær fremtid. Vi bor 15-20 minutter fra gode handlemuligheder, så det kræver rigtig god planlægning 🙂
   KH Charlotte


 5. mar 17, 2013
  11:10 am

  stella

  ja, jeg har jo også måttet se i øjnene, at uden planlægning bliver det meget hektisk.. og derfor vil jeg bruge noget af min søndag på at planlægge næste uge. Ellers ender man bare med at stresse rundt og få spist alt for sent – og vi spiser i forvejen sent, fordi jeg pendler med stor afstand til jobbet.


  • mar 18, 2013
   8:04 am

   sundforsjov

   Kære Stella
   Det er nemlig lige præcis vigtigt at have for øje, at vi ikke kun vælger vores adfærd, men også konsekvensen af vores adfærd og i dit tilfælde, at du kommer til at stresse rundt og spise endnu senere.
   God planlægning 🙂
   KH Charlotte


 6. mar 17, 2013
  10:20 pm

  Rikkeprikke

  Altså, med to 4-årige i huset, så synes jeg godt nok ikke altid, det er ret nemt lige at snuppe sig et par snitte hakke timer i weekenden 😀 Ikke at jeg klager, jeg er såmænd fint priviligeret med tid, men mine weekender, de er fyldt med børn børn børn hehe.
  Jeg er den dårligste planlægger, og du har ret, det er så vigtigt, og det får mig altid ned med nakken, at jeg ikke er forberedt. Jeg vil gerne have det ind i rytmen, at få det gjort, men for pokker, jeg kan jo ikke engang finde ud af at planlægge planlægningen 😀


  • mar 18, 2013
   8:08 am

   sundforsjov

   Kære Rikkepikke
   Jeg kan rigeligt forestille mig, hvor meget der må være at se til med 2 stk. fireårige småpoder i huset 🙂 Og så har du bare så ret – det er nemlig også vigtigt at planlægge – altså sætte tid af i kalenderen til – at planlægge, for ellers har det det også med at smutte. Måske skulle du bare starte i små skridt, men fokus på alt det gode, som planlægningen vil give dig 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *