EmediateAd
Sund for Sjov

KONKURRENCE: Vind bogen ”Lev Let – og grønt”

Mangler du inspiration til at få mere grønt ind i din hverdag?

Så har du alle tiders mulighed her. I dag begynder konkurrencen om Helena Møller og Sarah Lonsdale Arnolds nye bog: ”Lev Let – og grønt”, og jeg kan godt afsløre, at bogen er fyldt med lækre opskrifter (konkurrencen finder du sidst i indlægget).

Retterne i bogen er vegetariske, men du kan sagtens tilføje/vælge andre typer af protein, hvis resten af familien ikke ønsker at leve vegetarisk eller du selv har dage, hvor du savner lidt variation.

Målet med bogen har været at samle en række af lækre og inspirerende opskrifter, som øger kroppens forbrænding, giver stabil insulindannelse (hvilket holder blodsukkeret stabilt), giver mæthed og som er næringsrige og velsmagende. Det syntes jeg er lykkedes ganske godt!

 

 

Jeg er i hvert fald inspireret og har allerede lavet en af retterne (eller det vil sige ladet mig inspirere, for det er sjældent at jeg holder mig 100 % til en opskrift). Personligt kunne jeg godt ønske mig lidt mere sundt fedt i måltiderne, men det kan man jo selv justere.

Du behøver ikke tælle kalorier for at følge opskrifterne i bogen – de er regnet ud for dig og angivet under hver ret. I kuren lægges der vægt på, at du ikke spiser under 1200 kcal om dagen, fordi det får kroppen til at tro, at der er fare på færre, så den sænker hvilestofskiftet og begynder at tage næring fra musklerne i stedet (og jo større muskler, dets bedre forbrænding).    

”Lev Let og grønt” indeholder 28 lækre slankede vegetarretter til frokost og middag og en stribe forslag til morgenmad og mellemmåltider. På onsdag blogger jeg lidt mere om de mange fordele ved at spise mere grønt, men nu skal vi altså til det, det hele handler om … konkurrencen!

 

KONKURRENCE … VIND din egen udgave af ”Lev Let – og grønt”

Deltag i konkurrencen om din egen udgave af ”Lev Let – og grønt”. Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at skrive en kommentar til indlægget her og svare på nedenstående spørgsmål:

1) Hvilket ugeblad er Helena Møller sundhedsjournalist for?

2) Hvor mange bøger har Helena Møller udgivet i alt (altså inkl. denne)?

3) Hvad kan få dig – eller motivere dig – til at spise mere grønt i din hverdag?

Konkurrencen løber til og med mandag den 1. april 2013 (2. påskedag). Der trækkes lod blandt deltagerne og vinderen offentliggøres her på bloggen og får samtidig direkte besked.

Tilbage

32 kommentarer


 1. mar 18, 2013
  12:06 pm

  Eva

  1. Helena Møller er sundhedsjournalist for ugebladet Hjemmet.
  2. Hun har udgivet i alt 3 bøger.
  3. Jeg tror, Helena Møllers bog “Lev let – og grønt” med spændende nye opskrifter kan inspirere mig til at spise flere grøntsager. Det bliver jo tit de samme grøntsager, man spiser og det kunne være fedt med nye ideer og indput :o)


 2. mar 18, 2013
  12:42 pm

  Rosa

  1. Hjemmet
  2. Tre bøger … jeg kunne da også godt tænke mig de andre:))
  3. Smukke billeder af grønne opskrifter… hvilket jeg så håber er tilfældet i Helenas nye bog:) Samt en let adgang til grøntsagerne… derfor er jeg abonnent hos Aarstiderne:)


 3. mar 18, 2013
  2:12 pm

  Andrea

  1. Hjemmet
  2. 3 bøger
  3. Medlemsskab i fødevarefællesskabet og lækre grønne blogs


 4. mar 18, 2013
  2:20 pm

  Vikki Träger

  1. Hjemmet
  2. Tre
  3. Jeg elsker grønsager! Det er endnu ikke lykkedes mig, at finde en grønsag, som jeg ikke kan lide. Derfor skal der ikke så meget til at motivere mig, da smagen i sig selv, er rigeligt til at lokke mig – Og så er farverne også bare et helt sanseindtryk i sig selv 🙂


 5. mar 18, 2013
  3:03 pm

  Anne

  1: Hjemmet
  2: 3
  3: EEEEELLLLLLSKKKKKKKKKKKKKKKER lækre kogebøger og da jeg er veganer er det lige noget for mig 😉


 6. mar 18, 2013
  4:58 pm

  Katrine Jensen

  Helena Møller er sundhedsjournalist for ugebladet Hjemmet og har i alt udgivet tre bøger. Dét det motiverer mig til at spise mere grønt er tanken om alle de sunde vitaminer og mineraler jeg fylder min krop med. Derudover er smukke og appetitlige billeder altid en ekstra motivation 🙂


 7. mar 18, 2013
  7:22 pm

  Katrine

  Helena Møller er journalist for ugebladet Hjemme og har i alt udgivet 3 bøger. Det der motiverer mig til at spise sund kost med en masse grønt, er at det giver mig meget stor tilfredshedfølelse, hvilket er noget af det vigtigste for mig. Grunden til denne store tilfredsstillelse kommer af at når jeg spiser noget jeg ved er godt for min krop, undgår jeg fortrydelse og det gør samtidig at jeg kan være stolt af mig selv.


 8. mar 18, 2013
  9:40 pm

  Mette FB

  1: Hjemmet
  2: 3
  3: Opskrifter beregnet til at medføre stabil insulindannelse og holde blodsukkeret stabilt vil være perfekt for mig, – mangler i dén grad inspirationen, – og har brug for den – det vil motivere mig til at prøve grøntsager på en ny måde 🙂


 9. mar 18, 2013
  9:59 pm

  Lise D

  1. Helena Møller er sundhedsekspert for bladet “Hjemmet” 🙂
  2. Udgivet 3 bøger
  3. Jeg bliver inspireret af lækre kogebøger og så især madblokke med gode billeder af den flotte mad. 🙂


 10. mar 18, 2013
  10:11 pm

  camilla

  1. Hjemmet
  2. 3 stk
  3. Inspiration! Enten fra blogs eller lækre bøger som den, du udlover her. Ellers kører jeg ofte rundt i wokblandinger/grøntsagsblandinger/ærter/majs fra frost.. Ups!


 11. mar 19, 2013
  8:59 am

  frk. sveske

  Uha, den vil jeg da også gerne have fingrene i…

  1) Hjemmet.
  2) Tre bøger
  3) Mit kodeord til nok grønt i kosten er forberedelse og planlægning. Desuden bliver jeg meget inspireret af flotte kogebøger, de lækre kreationer i blogland og på instagram – sådan er det vist bare at være madnørd 😛

  Kh
  – frk. sveske


 12. mar 19, 2013
  12:54 pm

  Julie Green

  1. Hjemmet
  2. 3 bøger
  3. Følelsen af, at kroppen har fået, hvad den har brug for og hvad den fungerer bedst med 🙂


 13. mar 19, 2013
  9:48 pm

  mathilde

  1. Hjemmet.
  2. Hun har i alt udgivet 3. bøger
  3. Min motivation er uden tvivl, at jeg får langt mere energi – fysisk såval som psykisk, når jeg får en masse grøntsager. Som studerende har jeg desuden erfaret, at det er langt billigere, at lade en stor del at kosten bestå af grønt, selvom det grønne hos mig skal være økologisk. Lækre opskrifter gør kun det hele lidt sjovere 🙂


 14. mar 19, 2013
  11:30 pm

  Emma S.

  1. bladet “Hjemmet”
  2. Hun har udgivet 3 bøger
  3. At man bare har det sååå meget bedre, når man har spist sundt og godt. 🙂

  God aften!


 15. mar 20, 2013
  10:02 am

  studinden

  1. Hjemmet
  2. Tre
  3. At kroppen bliver glad når der kommer grønt indenbords.


 16. mar 21, 2013
  11:45 am

  tina

  1. Hjemmet.
  2. Hun har i alt udgivet 3. bøger
  3. det skal smage godt og være smækker-lækker 🙂


 17. mar 21, 2013
  12:25 pm

  Line B

  Sundhedsjournalist for hjemme, har udgivet 3 bøger, og det der motiverer mig mest er følelsen af at min krop bliver sundere indefra når jeg spiser de rigtige ting. Jeg får mere energi, pænere hud og bedre humør – og når jeg bare husker dette er det ikke så svært at motivere mig selv til at spise sundt.


 18. mar 21, 2013
  3:54 pm

  Jonna

  1: Hjemmet
  2: Tre
  3: De smukke farver! Hader en tallerken med kun brune og grå farver 😉 Og så bliver jeg vildt inspireret af alle de lækre billeder der er i gode kogebøger, i (mad)blogland og på Instagram.


 19. mar 22, 2013
  12:43 am

  Lærke

  1. Hjemmet
  2. 3 bøger
  3. Efter en god træning slutter man bedst af med et sundt måltid, med masser af grøntsager. Man kan tænkte kreativt og lave masser af lækre salater 🙂


 20. mar 22, 2013
  11:16 am

  Britt

  1. Hjemmet
  2. 3 bøger
  3. Elsker sunde grønne salater, supper og hovedmåltider – uden at være fanatiker. Spændende velskrevne, velillustererdekogebøger med masser af grøntsager får mit kolesteroltal ned og giver et kick til kreativteten.


 21. mar 22, 2013
  3:20 pm

  Mona Brander Fonnesberg

  Hjemmet
  3
  Opskrifter med billeder – vi “spiser” jo tit med øjnene;-)


 22. mar 22, 2013
  10:27 pm

  Trine Borup

  1: Hjemmet
  2: 3
  3: Opskrifter hvor grøntsager indgår i rigelige mængder, så man ikke skal kæmpe sig igennem mængder og atter mængder af råkost. Altså retter hvor man ikke ligger mærke til hvor meget grønt der er i, fordi det bare smager godt. Gryderetter fx.
  Jeg har sagt det før, jeg er bare ikke fan af grøntsager. Jeg vil gerne, jeg synes bare de er hæslige og det kan alverdens smukke billeder ikke motivere mig udover…


 23. mar 24, 2013
  10:05 pm

  Line J

  1. Hjemmet
  2. Tre
  3. Jeg har oplevet at efter en periode hvor jeg fokuserede på at få mere grønt i hverdagen, kunne jeg mærke en stor forskel på mit energiniveau og glæde i det hele taget. Så det er selve videnen om den positive indvirkning grønt har på min krop og mit sind, som motiverer mig til at fortsætte med at spise grønt.


 24. mar 24, 2013
  10:35 pm

  pernille

  1: Hjemmet
  2: 3
  3: Elsker at prøve noget nyt, især opskrifter der ser lækre og indbyende ud..


 25. mar 25, 2013
  3:42 pm

  Malene

  Den ville jeg da meget gerne vinde 🙂
  1: Hun er skribent på ugebladet “Hjemmet”
  2: Forfatter til 3 bøger (hvoraf jeg skal have et kig på de to andre også 🙂 )
  3: Jeg bliver meget inspireret af forskellige blogs med lækre opskrifter og spiser i øjeblikket med inspiration fra LCHF principperne. Nye opskrifter er den bedste motivation for at få flere grøntsager.


 26. mar 26, 2013
  10:44 am

  Stine

  Nr. 1: Helena Møller er sundhedsjournalist på ugebladet Hjemmet
  Nr. 2: Hun har skrevet tre bøger i alt
  Nr. 3: Jeg ville elske at blive inspireret til at sammensætte mine grønne sager på andre spændende måder. Jeg synes ofte at man kører fast i de samme retter.
  Kærligst Stine


 27. mar 28, 2013
  9:35 am

  Sanne

  Hej

  1. Hjemmet
  2. Udgivet 3 bøger
  3. Grønt giver mig glæde. Jeg er ikke oppustet, ikke overmæt og så ser det bare så flot ud på min tallerken.


 28. mar 29, 2013
  9:29 pm

  Jeanett Andersen

  1. Ugebladet Hjemmet
  2. Der er udgivet 3 bøger.
  3. Opskrifter der ser indbydende ud og som er lette at gå til i en lidt travl hverdag- og så gør det ikke noget der bliver udfordret lidt med nye grøntsager – der findes SÅ mange, men det er ikke altid let – for hvordan bruges de?? denne side her har lidt af det hele og er en side der nu er kommet under mine faouritter :))


 29. mar 30, 2013
  3:11 pm

  Camilla

  1: hjemmet

  2: Hun har skrevet 3 bøger
  Lækker mad uden kulhydrater.
  Nem mad uden kulhydrater.
  Lev let og grønt.

  3: jeg er ikke særlig god til at variere mine grøntsager det bliver ofte gulerødder og en peberfrugt i stave, så jeg kunne helt klart godt bruge inspiration.


 30. mar 30, 2013
  7:11 pm

  Betina Jacobsen (Healthmyway)

  1. Journalist for Hjemmet
  2. Forfatter til tre bøger.
  3. Jeg elsker grøntsager, men kan aldrig få nok af inspiration til at lave spændende nye retter med grøntsager. Der findes jo uendelig mange måder at lave grøntsager på, og det svært selv at opdage alle!


 31. mar 31, 2013
  7:14 pm

  Christina

  1. Journalist for ugebladet Hjemmet.
  2. Hun har udgivet 3 kogebøger inkl. Let let – og grønt”.
  3. En tallerken uden farve fra diverse grønsager ser ikke indbydende ud, derfor motiverer det rent visuelle ved et måltid mig. At grønsager har gode egenskaber og smager godt er dog et stort plus på motivationen.


 32. apr 1, 2013
  5:56 pm

  Stine Andersen

  Hejsa 🙂

  Hun er sundhedsjournalist på Hjemmet
  Hun har udgivet tre bøger inkl. denne.

  Det grønne skal helst være nemt og stadig lækkert. En dejlig salat som spiller godt, både med syren og sødmen..
  Det må gerne være “gemt” i den anden mad f.eks. kødsovs, hvor der kan være rigtig mange grøntsager i, heeeelt uden jeg opdager det 😀

  God sidste påskedag!

  Mvh Stine

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *