EmediateAd
Sund for Sjov

Super sund og utrolig nem spagetti boglognese

Egentlig var planen, at der skulle poppe en lækker påskesag op på bloggen dag, men sådan gik det ikke!

Weekenden, som skulle stå på påskehygge og påskelækkerier, røg i vasken, da vi havde været sneet inde og køleskabet var tomt – ala VIRKELIG tomt. Så vi måtte i stedet til byen og handle stort ind og oven i det, gik bilen i stykker og den yngste datter fik ondt i øret!

Så i stedet for påskelækkerier får du en sund opskrift inspireret af bogen ”Lev Let – og grønt” (som du stadig har en chance for at vinde – klik her). Jeg ønsker mig i den grad en maskine, som kan lave spagetti af grøntsager, men indtil da har jeg klaret mig fint med din almindelige skrællekniv, som der blandt andet kom disse spagetti af squash ud af.

 

 

Boglognese med sauashspagetti til 2 voksne og 2 børn:

  • 2 spuash i strimler
  • 2-4 kyllingemedaljoner (fås i netto)
  • Lidt rugmel, kikærtemel eller fuldkornsmajsmel til panering af medaljonerne
  • Olivenolie, kokosolie eller smør til stegning
  • Tomatsause kogt (af flåede tomater, hvidløg, frisk basilikum eller andet godt – efter smag)  

Sådan: Hæld flåede tomater, hvidløg mm. op i en gryde og lad det småsimre under et låg. Du kan sagtens købe færdig tomatsuase, men du skal vide, at færdig tomatsause indeholder skjult sukker, salt og e-numre, som du kan blive foruden, hvis du laver sausen selv.

Vend kyllingemedaljonerne i mel og steg dem på en pande i fedtstof, til de er sprøde og lækre. Tag en gryde med vand og bring vandet i kog. Når vandet koget, kommer du squashstrimlerne i vandet og lader dem koge 1-2 minutter.

Server det hele i en dyb tallerken. Bon appetit…

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *