EmediateAd
Sund for Sjov

Uhyggelig lækker appelsinkage … og det er den virkelig!

26 marts , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter

Normalt blogger jeg mandag, onsdag og fredag, men i anledningen af påsken kommer der tre indlæg på bloggen først på ugen og så bliver der ellers påskestille et par dage. 

Som sagt havde jeg planer om at fremstille en masse lækre påskesager, men stødte udfordringer. Helt fri for søde sager bliver bloggen dog ikke, for i sidste uge kom Umahro Cadogan og Lone Rasmussens nye bog ”Slip slikket” ind af døren.

Det første mine øjne faldt på, var opskriften: ”Uhyggeligt velsmagende mandel-daddel-appelsin-kage” for ”uhyggeligt” lød næsten for godt til at være sandt (og så virkede kagen bare så nem at gå til). Det er en af de få gange, jeg har fulgt en opskrift 100 % og det bliver jeg ved med fremover, for jeg skal da lige love for, at kagen lever op til sit navn … NAM, NAM, NAM hvor smager den godt!!!

Den er sød, lækker og dejlig blød og smager skønt – især når den er lun.

Okay en afvigelse kunne forekomme, hvis det blev et lag af mørk chokolade glasur eller hvis jeg kastede mig ud i det lækre køkkentip, som står under opskriften og lover at forvandle kagen til en super lækker mandel-daddel-appelsin-banan-chokoladekage med en smag der siger spar to (nå jo, man har et standpunkt, til man tager et nyt)!

Men altså her kommer opskriften:

 • 400 g dadler
 • 200 g mandler
 • 5-6 spsk. ekstra jomfrukokosolie
 • Friskpresset saft + revet skræl fra en økologisk appelsin
 • ½ stang vanilje
 • 2 tsk. stødt kanel
 • En meget lille knivspids havsalt
 • En meget lille smule friskkværnet sort peber
 • 6 mellemstore økologiske æg

Sådan:

Kør dadler, mandler, kokosolie, appelsinsaft og –skræl, kanel, havsalt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen. Tilsæt æggene et efter et, mens foodprocessoren stadig kører.

Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform eller lignende, og bag kagen i 40-45 minutter i en 160 grader varm ovn. Lad kagen køle lidt af, inden den serveres.  

Jeg kan virkelig anbefale denne kage og så kan jeg også lige nævne, at de to skønne forfattere har delt en gratis opskrift påskeæg, som du kan finde lige her

Tilbage

10 kommentarer


 1. mar 26, 2013
  8:31 am

  Jonna

  Den er SÅ god. Opskriften findes også i køkkenrevolution på høje hæle. Det klæder den rigtig meget, at komme kakaopulver i også 😉


  • mar 26, 2013
   10:39 am

   sundforsjov

   Tænk den bog har jeg også, men er ikke fladet over kagen!!! Nå med altså Jonna – super tip!!! Tusind tak 🙂
   Kh Charlotte


 2. mar 26, 2013
  3:07 pm

  Maja

  Jeg har før bagt den med kakao pulver og mørkt chokolade… Muuums det er også godt, eller med en banan i 🙂


  • mar 26, 2013
   3:11 pm

   sundforsjov

   BÅDE kakao og mørk chokolade … uhhhmmmm 🙂 🙂


 3. mar 26, 2013
  5:14 pm

  Lovelyliller.com

  Så hærlig den så ut 😀 God påske!


  • mar 27, 2013
   9:47 am

   sundforsjov

   Det er den virkelig også – og uden mælk og gluten 😉 God påske til dig og dine 🙂


 4. mar 26, 2013
  7:49 pm

  stella

  Den lyder virkelig lækker!


 5. mar 27, 2013
  10:16 am

  Mia Sørensen

  Ja, den ér lækker den kage. Jeg brugte de bløde dadler, som man køber i pap-æskerne (så er de desværre ikke øko), og så brugte jeg mandelmelet fra Funktionel Mad. Det gav så en helt silkeblød konsistens – næste gang vil jeg måske tilsætte lidt grofthakkede nødder af en slags og så vil jeg prøve Umahros tip om at putte lidt æblestykker i den og drysse med ekstra kanel. Selv hjemmets teen-ager guffede kagen i sig med velbehag. Mellem hveranden bid fik han dog indført: “Mor, den kalder altså på lidt creme fraiche” – og da han fik den ekstra “smørelse” til kagen, fik han bare julelys i øjnene.
  Charlotte – tak for alle dine godt tips. Jeg ryger på dine grøntsagsdeller her en af dagene. God påske til dig og dine.
  Mvh. Mia


  • mar 27, 2013
   10:25 am

   sundforsjov

   Kære Mia
   Hvor er det bare skønt at høre 🙂 Dejligt at du kan bruge mine tips og ikke mindst, at du selv deler, så jeg også bliver inspireret – tak 🙂
   Jeg skal helt sikkert også prøve varianten med æbler og tænker også pære – jeg elsker varm pæretærte!!! For første gang fik mine piger lov til at få et stykke kage med i madpakken og som din søn fik de også julelys i øjnene – tænk at det skulle overkomme dem 😉
   Rigtig dejlig påske til dig og dine Mia og glæder mig til at høre, om du er til grønne deller 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *