EmediateAd
Sund for Sjov

Pragtfulde marcipanæg med smag af lakrids eller kanel (og så nemme at lave, at du tror, det er løgn!)

Så lykkedes det! Indimellem forberedelse til et foredrag for cøliaki-foreningen, røg jeg i køkkenet og fik fremstillet disse nemme og alligevel yderst velsmagende påskeæg.

Til 12 marcipanæg skal du bruge:

  • 200 g mandler
  • 4 spsk. æblemos
  • 1 plade mørk chokolade minimum 70 %  
  • Engelsk lakridspulver og kanel

Jeg havde æblegrød kogt på stevia og vanilje liggende i fryseren fra sidste efterår, så det var blot at tage en pose op. Hvis du ikke orker at købe æblegrød, så kan du nemt komme over det med et glas økologisk æblemos fra Rømer.

Sådan:

Mandlerne males til fint mel (det kan også købes på pose, men tror nu nok, det bliver en lidt dyrere affære).

Den fine mandelmel blandes med æblemos og så har du faktisk marcipan – nemt ik?

Har du æblegrød i fryseren, er det en god ide at tage stavblenderen og blende grøden, så den bliver ekstra fin og lækker.

Lad marcipanen hvile ca. ½ time i køleskabet. Hvis du gerne vil have marcipanæg med smag, kan du dele portionen af marcipan op og tilsætte smagsvarianter – eksempelvis 2 tsk. engelsk lakridspulver i den ene portion og 2 tsk. kanel i den anden portion (har du andre gode smagsvarianter, så sig endelig til).

Herefter former du små æg med en teske. Jeg syntes, det er nemmest at forme dem i hånden efter samme princip, som når jeg former frikadeller.

De små æg dyppes herefter i smeltet, mørk chokolade og til slut drysses der med lidt ekstra lakrids eller kanel på toppen af æggene.

Opbevares i en lufttæt boks i køleskabet eller nydes sammen med familien, så snart de er klar!

Rigtig god påske til jer alle!

Tilbage

6 kommentarer


  1. mar 27, 2013
    10:37 am

    stella

    De ser gode ud – og ja, det er sindsygt dyrt at købe mandelmel.. blend selv – eller brug hakkeren, som du gjorde.

    God påske Charlotte – og tak for inspirationen.


    • mar 27, 2013
      10:59 am

      sundforsjov

      God påske til dig og dine Stella 🙂


  2. mar 27, 2013
    5:23 pm

    Lovelyliller.com

    De så nydelige ut! God påske 😀


    • mar 27, 2013
      7:06 pm

      sundforsjov

      Tusind tak – god påske til dig og dine. Nu skal jeg altså snart have prøvet din gode opskrift på Daim 🙂
      KH Charlotte


  3. mar 29, 2013
    6:59 pm

    Jonna

    Da det var jul, lavede jeg marcipan af købt mandelmel fra Biogan, og det kan IKKE anbefales. Det bliver meget melet i konsistensen, så det er altså malet væsentligt mere, end man selv gør. Faktisk blev det så dårligt, at jeg måtte smide det hele ud! Dyr fornøjelse :-/
    Så fremover bliver mandlerne hjemmemalet, og i guder, hvor smager sådan en gang hjemmelavet sukkerfri marcipan med lakrids sygt godt! 🙂
    God påske!


    • mar 30, 2013
      11:11 pm

      sundforsjov

      Du har helt ret Jonna. Det kan slet ikke sammenlignes, at bruge den mørke, fintmalede mandelmel. Jeg har også bagt med mandelmel fra Funktionel Food, men syntes også, at det bliver ALT for tørt! Så hellere bruge et par minutter ekstra og få det lækreste mel – og ja… det bliver altså sygt gode!!! Rigtig god påske til dig og dine 🙂
      KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *