Pragtfulde marcipanæg med smag af lakrids eller kanel (og så nemme at lave, at du tror, det er løgn!)
Så lykkedes det! Indimellem forberedelse til et foredrag for cøliaki-foreningen, røg jeg i køkkenet og fik fremstillet disse nemme og alligevel yderst velsmagende påskeæg.
Til 12 marcipanæg skal du bruge:
- 200 g mandler
- 4 spsk. æblemos
- 1 plade mørk chokolade minimum 70 %
- Engelsk lakridspulver og kanel
Jeg havde æblegrød kogt på stevia og vanilje liggende i fryseren fra sidste efterår, så det var blot at tage en pose op. Hvis du ikke orker at købe æblegrød, så kan du nemt komme over det med et glas økologisk æblemos fra Rømer.
Sådan:
Mandlerne males til fint mel (det kan også købes på pose, men tror nu nok, det bliver en lidt dyrere affære).
Den fine mandelmel blandes med æblemos og så har du faktisk marcipan – nemt ik?
Har du æblegrød i fryseren, er det en god ide at tage stavblenderen og blende grøden, så den bliver ekstra fin og lækker.
Lad marcipanen hvile ca. ½ time i køleskabet. Hvis du gerne vil have marcipanæg med smag, kan du dele portionen af marcipan op og tilsætte smagsvarianter – eksempelvis 2 tsk. engelsk lakridspulver i den ene portion og 2 tsk. kanel i den anden portion (har du andre gode smagsvarianter, så sig endelig til).
Herefter former du små æg med en teske. Jeg syntes, det er nemmest at forme dem i hånden efter samme princip, som når jeg former frikadeller.
De små æg dyppes herefter i smeltet, mørk chokolade og til slut drysses der med lidt ekstra lakrids eller kanel på toppen af æggene.
Opbevares i en lufttæt boks i køleskabet eller nydes sammen med familien, så snart de er klar!
Rigtig god påske til jer alle!
Tilbage