Bekæmp din sukkertrang med en mere proteinholdig morgenmad
Mon ikke vi alle sammen godt ved, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid? Hvis vi springer morgenmaden over, øger vi risikoen for at overspise eller småsnacke resten af dagen og på sigt blive overvægtig.
Nu viser ny amerikansk forskning, at det ikke kun er morgenmaden, som er vigtig, men at det også har betydning, HVAD vi spiser til morgenmad. Det viser sig nemlig, at hvis vi mangler protein til morgenmaden, så stiger vores chancer for, at vi falder i sukkerfælden sidst på dagen eller om aftenen foran flimmerkassen.
Sammenligner jeg den nye forskning med egne erfaringer og ikke mindst erfaringer fra mine klienter, så er der virkelig noget om snakken. Jeg oplever stor forskel ift. sukker- og sliktrang og ikke mindst vægttab alt afhængig af, hvad folk spiser til morgenmad.
Jeg møder klienter, som elsker at spise havregryn eller et stykke rugbrød med ost om morgenen og har svært ved at give slip på denne vane, men når de begynder at opleve, at vægttabet går for langsomt, så opfordrer jeg dem til, at de prøver at tage en uge med æg, lidt sundt fedtstof og grønt til morgenmad og i størstedelen af tilfældene giver det et rigtig godt skub i den gode retning.
Det kunne være blødkogte æg, en ommelet, røræg eller en gang æggesalat, som på billedet her osv.
Husk dog på, at det især er de lidt mere fedtfattige proteiner, som både gør det lettere at bevare mæthedsfornemmelsen, hvis du gerne vil smide et par kilo samtidig. Fedtstoffer skal vi også have, men det er bedre supplere med fedtstoffer fra avokado, olivenolie, nødder o.lign.
Har du lyst, kan du læse meget mere om den nye forskning her
Tilbage