EmediateAd
Sund for Sjov

Er du træt af at kæmpe? Så læs videre og leg med den kommende uge!

Vidste du, at følelser som magtesløshed og frygt giver anledning til kamp?

Frygt fylder utrolig meget i rigtig mange af os. Det kan være frygt for at mislykkedes, frygt for ikke at være ”god nok”, frygt for økonomien, frygt for at blive svigtet, frygt for at leve et liv uden glæde osv. I det hele taget frygter vi rigtig meget i vores hverdag uden at være helt bevidst om det.

Uheldigvis er det bare sådan, at vores hjerne IKKE i stand til at skelne mellem virkelig frygt og indbildt frygt.

Selvom vi ikke står overfor en reel trussel lige nu og her, så reagerer vores hjerne på præcis samme måde, som hvis der stod et rovdyr foran os. Bare det at vi forestiller os, at vi er truet eller presset pga. frygt og negative tanker, er med til at aktivere vores kamp/flugt nervesystem.

Mange prøver ihærdigt at skubbe angsten væk eller overhøre den med mad, sukker, arbejde mm., men det får ikke angsten til at gå væk, rent faktisk er det kun med til at give den endnu mere næring og skabe et endnu større behov for kunstig ”sødme”.

Det bedste, vi kan gøre for at takle vores frygt, er, at vi begynder at imødekomme den og identificere den. At vi spørger os selv; hvad handler det her egentlig om?

En super øvelse er også, at sætte fokus på ”valg” – bevidste valg, som vi selv træffer. Og gerne i små skridt.

Det har jeg tænkt mig at sætte fokus på i denne uge og jeg tænker, at du måske har lyst til at lege med?

Alt du skal gøre er, at beslutte dig for, at du vil sige ja til at gøre én ting anderledes hver dag i den kommende uge. Du vælger, hvad det skal være. Det eneste krav jeg stiller, er, at det er noget nyt hver dag.

Jeg går med på legen og gør præcis det samme, og jeg deler mine oplevelser med jer her på bloggen. Det kunne være så inspirerende, hvis du vil lege med og dele, hvordan du påvirkes af det.

Er du frisk? Kom glad 🙂

Tilbage

23 kommentarer


 1. apr 15, 2013
  8:33 am

  astrid

  JEG ER MED! 🙂


 2. apr 15, 2013
  9:05 am

  sundforsjov

  Yeah 🙂


 3. apr 15, 2013
  9:05 am

  Martin Hedegaard

  Rigtig god artikel/indlæg.
  Jeg spørger mig til selv om, det jeg gør, bringer mig tættere på målet?


 4. apr 15, 2013
  9:15 am

  Anette Kristensen

  Spændende læsning, godt skrevet, og ja…jeg er med :-


 5. apr 15, 2013
  10:24 am

  helene mai lund

  Jeg har meget der skal ændres, så jeg er frisk 🙂


  • apr 15, 2013
   11:44 am

   sundforsjov

   Skønt Helene 🙂 Små skridt giver store forandringer!


 6. apr 15, 2013
  11:09 am

  Mette

  Jeg syntes også det kunne være spændende og være med 🙂 Jeg er selv pt. nede med stress og angst. Jeg tror i mit inderste at der er en god og sund vej ud af disse ting. Uden medicin og sukker 🙂 Men eks.vis ved sund kost, meditation, vitaminer, yoga, let motion og masser af søvn:) Men med små skridt hver dag. Kom ud i lyset og hør glad musik 🙂 Det er RO der skal til at få vores nervesystem og tanker i ro:)


  • apr 15, 2013
   11:46 am

   sundforsjov

   Dejligt Mette 🙂 Stress er ingen hindring. En ny ting kan være at sige en kærlig sætning til sig selv, kigge sig selv i spejlet og sige: jeg elsker og accepterer dig præcis, som du er, gå med bare tæer osv. osv. Jeg kan høre, at du allerede er i gang med at gøre de mest fantastiske ting for dig – det glæder mig virkelig at høre 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 7. apr 15, 2013
  11:45 am

  Hanne

  Jeg er også med 🙂


 8. apr 15, 2013
  1:19 pm

  Hanne

  Det lyder spændende 🙂


 9. apr 15, 2013
  1:24 pm

  Pia Nielsen

  Jeg er frisk på udfordringen ;0)
  Mvh Pia


  • apr 15, 2013
   7:21 pm

   sundforsjov

   Super Pia 🙂 Hvor er det dejligt at høre!


 10. apr 15, 2013
  4:06 pm

  Annette

  Hej.
  Jeg vil gerne være med 🙂 Knus


  • apr 15, 2013
   7:21 pm

   sundforsjov

   Jamen altså – hvor er det godt Annette 🙂


 11. apr 15, 2013
  5:17 pm

  Anette

  Jer er med 🙂


  • apr 15, 2013
   7:21 pm

   sundforsjov

   Skønno – det kan kun blive godt 🙂


 12. apr 15, 2013
  9:04 pm

  Janicke Kittilsen

  Hei kjære Charlotte 🙂 jeg ble så glad da jeg leste nyhetsbrevet fra deg i dag. Nettopp det jeg trengte!!! Jeg er med og det skal bli hyggelig å sette av tid til å lese bloggen din igjen. Stor klem 🙂


  • apr 16, 2013
   8:35 am

   sundforsjov

   Kjære Janicke
   Ej hvor skønt 🙂 Det glæder mig vildt at høre!!! Det bliver så dejligt med dit skønne selvskab 🙂
   Kram Charlotte


 13. apr 15, 2013
  9:32 pm

  Gurli Iversen

  kære Charlotte
  Jo, jeg hører da til en af dem, der kæmper med forskelligt i hverdagen. Og jeg er rigtig godt klar over, at der ligger frygt/angst gemt i en hel del af mine kampe. Og jeg synes også, at jeg ved en hel del om, hvad det handler om.
  Der hvor jeg lige har lidt svært ved at forstå dit indlæg er, hvordan du kommer fra identifikationen af, hvad der ligger bag angsten og så til at man skal ændre en ting hver dag. Vil du ikke forklare, hvordan man kommer videre i processen, ved at ændre en ting hver dag? Jeg håber, at det giver mening….. Jeg forstår det simpelthen bare ikke helt ….
  Kh Gurli


  • apr 16, 2013
   8:41 am

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Dejligt du siger til, når du ikke forstår mig 🙂 Jeg vil råde dig til at lytte til din indre dialog. Rigtig mange af os “overhører” den og flygter fra den. Prøv at spørge dig selv: “hvad handler det her om?”, når du mærker trangen til at piske dig selv af sted, siger “jeg skal” fremfor “jeg har lyst til” osv. Stop op og giv dig selv et øjeblik med stilhed, hvor du “bare” mærker.
   Det er ikke en kæmpe øvelse, som kræver en masse af dig. Det er vigtigt, at du lader dig styre af lyst – hold fokus på det, som det skal give dig, at lave den lille daglige ændring. Det kan også “bare” være nysgerrighed og det behøver ikke være succes. Her til morgen ville jeg ud og cykle en tur, men cyklen var ikke pumpet og pludselig blev det “pligt”, så jeg slap tanken og ser, hvad der sker i stedet. Jeg har tillid til, at der nok skal dukke en mulighed op for at gøre noget nyt 🙂 Hop med Gurli og lad dig inspirere af alle dem som har meldt sig – og alle de nye ting, store som små.
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *