Super, lækker chiagrød med søde blåbær
I fredages fortalte en af mine søde klienter om en opskrift på morgenmad uden mælk, som hun havde fundet hos kære Jane. Det var en opskrift, som hun virkelig kunne anbefale og nu forstår jeg hvorfor! Derfor vil jeg meget gerne give anbefalingen videre til alle jer (altså fra mig selv denne gang og med et par enkelte justeringer, men du kan finde Janes originale opskrift her).
Opskrift til 2 voksne + 2 børn
Gå ikke gå på kompromis med kokosmælken. Køb en god økologisk udgave, da de billige og fedtfattige ikke giver den samme harmoni og konsistens i grøden (jeg har prøvet i mangel af bedre!)
- 2 store dåser økologisk kokosmælk
- 8 spsk. chiafrø
- 1 håndfuld hakkede mandler
- 1 stang vanilje
- Saften fra en ½ citron
- Blåbær
- Flydende stevia
- Kanel
Grøden tilberedes om aftenen og er klar til at tage ud af køleskabet næste morgen, så den her opskrift er super simpel, hvis man er en af dem, som ikke har særlig meget tid om morgenen.
Sådan:
Bland chiafrø, kokosmælk, korn fra vaniljestangen, hakkede mandler og saften fra citronen i en skål (børnene kan sagtens være med). Dæk skålen til med film eller en tallerken og sæt den i køleskab.
Har du ikke friske blåbær, kan du tage en pose frosne blåbær op samme aften og komme dem i en skål vendt i et strejf af flydende stevia. Blåbærerne overdækkes også og sættes i køleskab til næste morgen.
Næste dag har du den fineste grød, som du pynter med blåbær og et godt drys kanel, hvis du altså kan lide kanel. Jeg elsker bare kombinationen af blåbær og kanel og så har kanel også en god indvirkning på blodsukkeret.
Tip: denne grød kan laves i et hav af kombinationer. Mandlerne kan erstattes af andre nødder eller frø. Bærerne kan varieres osv.
Måske så du Køkkenkrisen i sidste uge?
Det jeg hæftede mig ved, var, at Bo Bech havde lidt svært ved at forstå, at den unge, enlige far ikke ”bare” kunne finde ud af at bytte græskaret ud med gulerødder eller selleri, hvis de ikke har græskar i supermarkedet. Jeg er enig med Bo Bech og gør præcis det samme (jeg har også gjort det i denne opskrift, da jeg ikke havde flere hampfrø, som i den oprindelige), men jeg må også sige, at jeg oplever rigtig mange for hvem denne ”bytte ud” er en kæmpe udfordring og det kræver altså en forståelse for, hvad der har sødme og nogenlunde samme konsistent og denne forståelse kommer kun af én ting – erfaring og lysten til at tude begå fejl og udforske.
Så det er bare i gang. Jeg kan varmt anbefale det – også selvom du ikke har de ”rigtige” ingredienser.
Tilbage