EmediateAd
Sund for Sjov

Nøddebrød – uden tvivl min egen favorit!

Nøddebrød, stenalderbrød, paleobrød og hvad det nu ellers hedder. Jeg følger sjældent en opskrift, men kommer bare hvad jeg nu har af nødder og frø ned i en skål sammen med æg og olivenolie. Et rent nøddebrød kan nemt blive lidt bastant og tungt, så jeg har fremtryllet en ny variation med revet squash og gulerod og den er til dages dato absolut min egen favorit.

  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hasselnødder
  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 stor fintrevet gulerod
  • ½ fintrevet squash
  • 4 æg
  • 1 spsk. fiberhusk
  • 1 god slat olivenolie

Kom solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en skål. Hak mandler og hasselnødder og kom dem også op i skålen. Tilsæt æg, revet squash og revet gulerod og rør godt rundt. Tilsæt fiberhusk og til slut en god slat olivenolie og kom det hele op i en lille brødform med bagepapir.

Bag brødet nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time og 25 minutter til det er pænt og gyldent.

TIP: Skær brødet i skiver og kom skiverne i en frysepose i fryseren, så kan du nemt tage en skive eller to op til madpakken eller andre mere festlige lejligheder.

Tilbage

18 kommentarer


  1. maj 1, 2013
    12:32 pm

    Lovelyliller.com

    det så utrolig godt ut!! 😀 Så flott bloggen din har blitt!


    • maj 2, 2013
      10:32 am

      sundforsjov

      Tusind tak – det er jeg rigtig glad for at høre 🙂


  2. maj 2, 2013
    2:29 pm

    SarahH

    Det ser lækkert og nemt ud, men kan man undvære det der fiberhusk? 🙂


    • maj 2, 2013
      2:47 pm

      sundforsjov

      Kære Sarah
      I en nødvending kan du, men brødet vil smuldre mere for dig, så det bliver bedst med fiberhusk 🙂
      KH Charlotte


  3. maj 6, 2013
    10:19 am

    Dorte Petersen

    Hej Charlotte
    Jeg bagte Nøddebrødet i en blanding af tidligere opskrift og den nye her.
    Jeg synes at brødet er porøst, men det smager fantastisk 🙂 Efterdags bliver det den nye opskrift, da den ikke er så “bum”
    God uge til dig
    Kh Dorte


    • maj 6, 2013
      10:58 am

      sundforsjov

      Kære Dorte
      Det er en god rettesnor, at brødet skal have længere bagetid, når der kommer revet grøntsager i ellers falder det nemt fra hinanden. Har man udeladt fiberhusk en dag, så kan det også nemt smuldre lidt mere. Super dejligt at høre, at du kan lide smagen og har mod på at bage mere af det 🙂
      God uge til dig og dine
      KH Charlotte


  4. maj 21, 2013
    4:53 pm

    Jette

    Det her vil jeg prøve! Jeg forsøger at spise LCHF – hvor meget af det her ‘må’ jeg spise? Vil gerne tabe mig inden sommerferien ; ) …og selvfølgelig holde den gode form efterfølgende!!
    : )


    • maj 22, 2013
      7:12 am

      sundforsjov

      Kære Jette
      Det lyder dejligt 🙂 jeg vil anbefale dig 1-2 skiver om dagen alt afhængig af dit aktivitetsniveau og gerne sammen med nogle ekstra og lækkert tilberedte grøntsager 😉
      KH Charlotte


  5. aug 12, 2013
    3:10 pm

    Gurli

    Kære Charlotte

    Har overvejet at prøve dette brød i stedet for “stenalderbrødet”. Nu er det sådan, at min datter er allergisk overfor både nødder, mandler og græskarkerner… det er en udfordring. Har du en ide til, hvad de kan erstattes med? Altså det er jo ret dyrt med cashew, som hun godt kan tåle. Kan feks kikærtemel og peanuts erstatte noget af det?
    Kh Gurli


    • aug 13, 2013
      2:19 pm

      sundforsjov

      Kære Gurli
      Gælder det alle nødder altså også eksempelvis valnødder, paranødder og pecannødder? Solsikkekerner, sesamfrø og jo kikærtemel… evt. også lidt quinoa eller quinoamel. Jeg vil egentlig råde dig til “bare” at prøve dig frem til du finder den rette konsistens og det rigtige indhold, som passer til lige præcis dig og dine datter 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  6. jan 11, 2014
    11:24 pm

    Dofute

    Det smager mindst lige så godt som det ser ud, super lækker konsistens.


    • jan 12, 2014
      3:26 pm

      sundforsjov

      Fantastisk med din tilbagemelding – tusind tak Dorthe 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  7. apr 21, 2014
    12:26 pm

    Britt

    Hej Charlotte
    Det ser jo superlækkert ud, dit brød, og jeg vil klart prøve det af. Skal bare lige ha’ købt FiberHusk først. Og så skal jeg lige høre, hvad ‘en god slat olie’ er?
    Kærlige hilsner
    Britt


    • apr 22, 2014
      3:46 pm

      sundforsjov

      Kære Britt
      Sidder lige og griner lidt – det er jo et meget relevant spørgsmål 🙂
      En god slat olie er 4-5 spsk. i min verden. Håber du har det godt!
      Kærligst Charlotte


  8. apr 22, 2014
    8:14 pm

    Britt

    Tak, jeg har det rigtig godt!

    Jeg har vist fundet min vej frem mod en stabil vægt og et mere afslappet og fornuftigt forhold til mad. Jeg bruger mange af de tanker og redskaber, som jeg fik via forløbet med dig, så du og dine ord rumler ofte i min verden – med smil på læben.

    Kærlige tanker
    Britt


    • apr 22, 2014
      11:15 pm

      sundforsjov

      Det glæder mig virkelig at høre Britt – mest af alt, at du har fundet DIN vej og at du har fået et mere afslappet forhold til mad. Hvor er det dejligt – det fortjener du 🙂
      Kram Charlotte


  9. mar 12, 2015
    11:41 pm

    Charlotte

    Hej 🙂

    Kan man bruge almindelige loppefrøskaller eller skal det være fiberhusk?
    Tak for en inspirerende blog! 🙂


    • mar 18, 2015
      12:30 pm

      sundforsjov

      Kære Charlotte 🙂
      Fiberhusk består af pulveriserede loppefrøskaller, så du kan sagtens bruge almindelige loppefrøskaller.
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *