Nøddebrød – uden tvivl min egen favorit!
Nøddebrød, stenalderbrød, paleobrød og hvad det nu ellers hedder. Jeg følger sjældent en opskrift, men kommer bare hvad jeg nu har af nødder og frø ned i en skål sammen med æg og olivenolie. Et rent nøddebrød kan nemt blive lidt bastant og tungt, så jeg har fremtryllet en ny variation med revet squash og gulerod og den er til dages dato absolut min egen favorit.
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hasselnødder
- 2 dl mandler
- 1 dl sesamfrø
- 1 stor fintrevet gulerod
- ½ fintrevet squash
- 4 æg
- 1 spsk. fiberhusk
- 1 god slat olivenolie
Kom solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en skål. Hak mandler og hasselnødder og kom dem også op i skålen. Tilsæt æg, revet squash og revet gulerod og rør godt rundt. Tilsæt fiberhusk og til slut en god slat olivenolie og kom det hele op i en lille brødform med bagepapir.
Bag brødet nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time og 25 minutter til det er pænt og gyldent.
TIP: Skær brødet i skiver og kom skiverne i en frysepose i fryseren, så kan du nemt tage en skive eller to op til madpakken eller andre mere festlige lejligheder.