EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad tror du et ægte kram kan gøre for dig?

I onsdages fik jeg personligt syn for sagen! Og selvom du måske syntes, det måske lyder lidt for alternativt, at man kan kramme sig til balance, så prøv alligevel at hæng på, for jeg er sikker på, at du vil blive overrasket.

Jeg har været på en af de mest spændende workshops længe hos heilpraktikker Arvin Larsen. Det var en lille, personlig workshop, hvor vi måtte bruge os selv som ”cases” og nu skal du høre, hvad vi fandt på mig.

Inden jeg går i gang vil jeg kort fortælle om Arvin Larsens udgangspunkt (det kan du læse meget mere om det i hans bog ”Livets Hormoner” eller få et indblik i på dette klip). Kort fortalt er Arvin Larsens udgangspunkt, at enhver tanke, oplevelse eller beslutning, bliver omsat via vores hjerne og nervesystem til forskellige signalstoffer og hormoner. Tanker udløser følelser og følelser er hormoner.

Da jeg skulle agere ”case”, begyndte jeg med at remse mine fysiske symptomer op, og ud fra dem kunne Arvin Larsen lynhurtigt se, at mit sympatiske nervesystem var dominerende.

I sin bog skriver Arvin Larsen om det sympatiske nervesystem: ”I praksis fungerer det således, at fysisk eller psykisk stress udløser en forhøjet aktivitet i det sympatiske nervesystem. Den aktuelle stress kan fysisk være udløst af f.eks. sult, smerte, kulde eller angreb fra omverdenen. Men også trusler fra vores eget indre i form af negative konklusioner om fremtiden, bekymrende tanker om kærlighedsforholdet eller simpelt mindreværd kan udløse aktivitet i det sympatiske nervesystem”.

Spørgsmålet var så, hvad det var der gjorde, at min krop blev ved med at være i alarmberedskab og hvor længe den havde været det. Vi kom tilbage til min fødsel, som skete ved akut kejsersnit (den kan du læse mere om den her) og hvordan den har påvirket min måde at se mig selv og min verden på.

Normalt når et barn går gennem fødselskanalen, udskiller moren et hormon, som giver barnet følelsen af sammenhørighed og tryghed (det fik jeg ikke ret meget af). Dernæst er der 3 helt basale behov, som vi skal opfyldes, når vi kommer til verden for at få vores sympatiske nervesystem til at falde til ro og den røde ”alarm-lampe” til  at slukke.

Prøv at forestille dig en urkvinde, som står op af et træ og føder. Når hendes barn kommer ud, falder det til jorden og her går barnets grundlæggende instinkter i gang. Det handler om ren overlevelse, for hvis moren efterlader barnet her, så er det reelt løvefoder.

Første instinkt er, at barnet skal tages op. Nummer to er, at barnet skal mærke varme og det tredje og sidste er, at det skal næres. Jeg blev godt nok samlet op, men jeg blev lagt i en kasse med hjul på og kørt væk fra min mor, fordi det havde været en hård fødsel og hun trængte til at hvile. Med andre ord blev mine basale behov ikke dækket lige fra fødslen af og min røde alarm-lampe slukkede ikke. Jeg er kommet ind i verden med en følelse af at være separeret/ladt  alene og at jeg skal kæmpe for at overleve.

Hvis min røde lampe skal slukkes rigtigt, så skal jeg mærke en grundlæggende følelse af samhørighed og ægte tryghed, og her kommer krammet ind i billedet (som moren der tager sit barn op, ind til sig og giver det varme).

Jeg har bedt min mand om hjælp, for jeg kan ikke løse denne opgave alene. 3 gange om dagen skal vi kramme hinanden og krammet skal holdes lige indtil at vi begge har følelsen af at være et ”vi”. Det skal ikke være hurtigt, men det skal efterlade os med følelsen af ægte samhørighed, så mit nervesystem stopper med at føle ”separation” og fare.

Det bliver så dejligt og ikke mindst spændende at se virkningen. Og bare for god ordens skyld, så blev vi slutteligt tjekket via en irisanalyse af øjet, så alle symptomer blev opdaget.

Vildt spændende! Så spændende, at jeg endte med at få hovedpine, også dagen efter, og måtte aflyse min deltagelse i reception hos denne skønne dame. Nå men jeg er ved at være klar igen og det er kun godt, for i morgen drager jeg på kursus igen i “organernes psykologi” og igen hos den dygtige Arvin Larsen.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *