EmediateAd
Sund for Sjov

Sund for Sjov tester Sealand BIRK

Måske kender du allerede denne skønne birkesaft, men hvis ikke, så må jeg sige, at du er gået glip af noget. Sådan havde jeg det i hvert fald, da jeg for kort tid siden smagte Sealand BIRK for første gang på en skøn solskinsdag, hvor der blev gået til den i haven.

Hele familien var med som smagspanel og der var stor jubel hos både store og små.

Birkesaft har været kendt og brugt i århundrede, dels for den sødlige smag og gode egenskaber. Birkesaft har blandt andet et naturligt højt indhold af C vitaminer, antioxidanter og aminosyrer og så har den fra naturens side et indhold af birkesukker, som søder kraftigere end almindeligt sukker, men med et 40 % lavere kcal. Indhold og et lavere GI index (det helt præcise tal kender jeg ikke, men det må vi kunne få oplyst).

Sealand BIRK har en helt utrolig, skøn – jeg vil nærmest kalde den blid – smag. I nogle kredse bliver smagen sammenlignet med almindeligt saftevand, men spørger du mig så er der ingen sammenligning – denne smag er helt unik, blid og behagelig.

Jeg er ikke den store læske- og saftdrikker, jeg syntes ærlig talt, at det bliver for sødt og til tider kunstigt i smagen, men disse varianter kan sagtens friste mig igen.

Sealand BIRK findes i 5 varianter – original, blåbær, hindbær, hyldeblomstsaft og ginger/lime.

Mandens favorit var ”original”, vores mindste på 6 år var til ”blåbær” og vores ældste på 8 år og jeg selv havde ”ginger/lime” som favorit (jeg fik nærmest et flashback tilbage til mine unge dage, hvor jeg drak en faxe kondi efter en badmintonstime – dog i en meget mildere udgave). Det skal dog siges, at vi faktisk havde svært ved at finde en favorit, da de smagte skønt alle sammen. Den der var mindst efterspørgsel på, var “hyldeblomst”.

Sealand Birk tappes i statskontrollerede, økologiske birkeskove i Findland. Her tappes birketræerne dagligt for imellem
20-40 l. birkesaft. Netop nu er der det, som kaldes birkespring, dvs. en måned inden birketræet springer ud, suger det ca. 300 l. vand op igennem rodnettet op til kronen, og gør klar til at sætte knopper og springe ud. I denne tid tappes
størstedelen af birkesaften til årets produktion.

Birkesaften tappes direkte fra træet igennem et lille rør som er bores 10-20 cm. ind i stammen, og til sommer stoppes hullet med bivoks og gror sammen igen. Næste år bores et nyt hul oven over det fra året før og allerede 2. år efter tapningen er træet fuldstændigt helet op uden “ar” eller skade på træet.

Birkesaft har desuden en isotonisk funktion. I forbindelse med træning betyder det, at birkesaft har den samme mineral/salt indhold som sved. Drikker man Sealand Birk efter træning virker den derfor rehydrerende, fordi den både erstatter tabt væske, sukker og salt – men på helt naturlig vis.

Sealand birkesaft er økologisk, uden tilsat sukker eller farve og så er den produceret i  Danmark. Du finder den bl.a. i Palæokredse og kan købe den hos Helsam, udvalgte helsekostbutikker samt i enkelte crossfit centre.

De fleste steder koster Sealand BIRK 15,95 kr. for 330 ml.

I henhold til markedsføringsloven skal jeg gøre opmærksom på, at dette blogindlæg er sponsoreret.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *