Aldeles anderledes – på den gode måde – tzatziki med jordbær
Lige for tiden underviser jeg en del og en af de ting jeg elsker ved at undervise, er, at det ikke kun er mig der ”giver”, jeg får nemlig en masse igen (det gælder i virkeligheden også med de fleste klienter).
Blandt andet underviser jeg på et opholdssted for unge mennesker, som har haft en svær start på livet. Til de fleste undervisningsgange har vi, udover undervisningen og i fællesskab med de unge mennesker og pædagogerne – lavet smagsprøver på noget sund mad.
Og for at gøre en lang historie kort, så var der i denne uge en af de søde pædagoger, som gerne ville give os en smagsprøve på tzatziki med jordbær.
Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk – jordbær og hvidløg sammen!!!! Men helt ærligt, så smagte det vildt godt. Så godt, at jeg måtte ud og handle ind efter undervisningen, så jeg kunne præsentere familien for det spændende tilbehør samme aften (tror du, der var hvidløgsånde næste dag!!!!).
Ingredienser:
- 1 bakke friske, danske jordbær
- 350 g skyr (kan også erstattes af græsk yoghurt, som giver en mere cremet konsistens)
- 1-3 fed hvidløg
Sådan:
Bland skyr og hvidløg sammen i en skål. Rens jordbærrene og skær dem i fine, lange strimler eller tern og vend det hele sammen. Sådan – enkelt ikke? Lidt trækketid gør intet – det giver kun tzatzikien mere smag.
Hjemme hos os blev det spist sammen med noget kikærte- og kyllingeværk på panden, ”pomfrit”-bønner inspireret af Madbanditten og så blev der serveret lidt ekstra tomater til børnene, hvis de ikke kunne lide det. Men overraskende nok, så spiste de begge af tzatzikien – uden brok!!
Den skarpe læser vil nok tænke, var der ikke noget med noget intolerance overfor mælk? Og jo det var der, men her måtte vi bare synde!! Jeg kan simpelthen ikke forestille mig denne tzatziki med hverken sojayoghurt eller kokosfedt.
Tilbage