EmediateAd
Sund for Sjov

Aldeles anderledes – på den gode måde – tzatziki med jordbær

Lige for tiden underviser jeg en del og en af de ting jeg elsker ved at undervise, er, at det ikke kun er mig der ”giver”, jeg får nemlig en masse igen (det gælder i virkeligheden også med de fleste klienter).

Blandt andet underviser jeg på et opholdssted for unge mennesker, som har haft en svær start på livet. Til de fleste undervisningsgange har vi, udover undervisningen og i fællesskab med de unge mennesker og pædagogerne – lavet smagsprøver på noget sund mad.

Og for at gøre en lang historie kort, så var der i denne uge en af de søde pædagoger, som gerne ville give os en smagsprøve på tzatziki med jordbær.

Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk – jordbær og hvidløg sammen!!!! Men helt ærligt, så smagte det vildt godt. Så godt, at jeg måtte ud og handle ind efter undervisningen, så jeg kunne præsentere familien for det spændende tilbehør samme aften (tror du, der var hvidløgsånde næste dag!!!!).

Ingredienser:

 • 1 bakke friske, danske jordbær
 • 350 g skyr (kan også erstattes af græsk yoghurt, som giver en mere cremet konsistens)
 • 1-3 fed hvidløg

Sådan:

Bland skyr og hvidløg sammen i en skål. Rens jordbærrene og skær dem i fine, lange strimler eller tern og vend det hele sammen. Sådan – enkelt ikke? Lidt trækketid gør intet – det giver kun tzatzikien mere smag.

Hjemme hos os blev det spist sammen med noget kikærte- og kyllingeværk på panden, ”pomfrit”-bønner inspireret af Madbanditten og så blev der serveret lidt ekstra tomater til børnene, hvis de ikke kunne lide det. Men overraskende nok, så spiste de begge af tzatzikien – uden brok!!

Den skarpe læser vil nok tænke, var der ikke noget med noget intolerance overfor mælk? Og jo det var der, men her måtte vi bare synde!! Jeg kan simpelthen ikke forestille mig denne tzatziki med hverken sojayoghurt eller kokosfedt.

Tilbage

6 kommentarer


 1. maj 17, 2013
  8:05 am

  Jane

  Det har jeg godt nok aldrig hørt om, men det lyder da virkelig spændende! Jeg har en kæmpe spand græsk yoghurt på køl, som jeg ikke kan få brugt, så det må jeg da give et forsøg – og tage mavepinen med 😉


  • maj 17, 2013
   8:09 am

   sundforsjov

   Det havde jeg altså heller ikke Jane – men det var bare fedt at prøve noget helt nyt og anderledes! Så en god gang morgenræs på tønden kan godt opveje denne udfordring !!! 😉
   KH Charlotte


 2. maj 17, 2013
  9:44 am

  Maria

  Nuj hvor det lyder lækkert – jeg har hverken jordbær eller skyr hjemme i køleskabet med det skal der helt sikkert lave om på – for den tzatziki den skal prøves ASAP 🙂

  God fredag og god pinse

  kh Maria


  • maj 17, 2013
   12:39 pm

   sundforsjov

   Fantastisk Maria 🙂 Jamen altså så siger jeg velbekomme i aften og rigtig dejlig pinse til dig og dine 🙂
   KH Charlotte


 3. maj 19, 2013
  2:28 pm

  Christine Bonde

  Undskyld mit sprog, men dét lyder sgu da spændende! 😀 Det må prøves…


 4. maj 20, 2013
  4:43 pm

  sundforsjov

  Det skal du altså ikke undskylde Christine! Jeg elsker, når man bliver inspireret og begejstret 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *