EmediateAd
Sund for Sjov

Sund for Sjov anmelder bogen ”Farvel til sukkersyge – elementære skridt til at blive sund og rask”

For noget tid siden tilbød forlaget Hovedland mig at anmelde et par af deres bøger blandt andet bogen ”Farvel til sukkersyge – elementære skridt til at blive sund og rask” af forfatteren Andreas Moritz.

Kort fortalt er det en af de mest fængende bøger, jeg længe har læst!!!

Jeg elsker tanken om, og ikke mindst følelsen af, at vi selv kan gøre en masse for vores sundhed. At vi ikke “bare” skal acceptere en ”dom” fra lægen, men at vi rent faktisk kan gøre en masse for at aktivere kroppens fantastiske evne til at regenerere sig selv.

Pointen er bare, at de fleste af os aldrig har lært noget om vores krop evne til at regenerere og helbrede sig selv. Vi har ikke lært, hvordan vi kan arbejde sammen med kroppen og dens naturlige processer. I stedet har de fleste af os lært, at vi kan gå til lægen og få en pille.

I vesten betragter vi kroppen som en maskine. Kroppen (maskinen) har brug for brændstof i form af mad, vand og motion, hvis den skal kunne fungere optimalt, og hvis noget går galt, så kan vi reparere maskinen ved hjælp af medikamenter. Vi kan få noget penicillin, en operation, transplantation osv. og så kan vores liv fortsætte, som før. Det er jo en fantastisk tankegang, idet den har reddet utallige af liv, men der er en ting, som denne tankegang og metode ikke kan kurere…. Stress og alle de ubalancer eller sygdomme, som er forbundet med stress.

Ifølge Andreas Moritz bliver kroppens tres milliarder celler ikke ”bare” modstandsdygtige mod den insulin, som kommer i kontakt med vores cellemembraner, fordi de har udviklet en slags afsky (aversion) mod den. Det er en længerevarende proces og stresstilstand, hvor kroppens celler langsomt forhindres i at udføre deres arbejde, men det gode er, at vi rent faktisk er i stand til at få kontrol over denne stresstilstand, hvis vi bare lærer hvordan!

Hvis vi begynder at ændre og allerhelst helt stoppe med direkte eller indirekte at ødelægge vores celler gennem den måde, hvorpå vi spiser og lever, så kan vi på enkelt vis omprogrammere og vække vores celler til live igen eller de kan blive erstattet af nye, raske celler.

DET er simpelthen ”smør” i mine ører – jeg elsker den tankegang. Ingen behøver at leve livet som offer. Alt det kræver for at ”knække koden” er viden og ansvar … juubiii.

”At helbrede bugspytkirtlen er ikke meget anderledes end at helbrede et knoglebrud. Men hvis helbredelse skal finde sted, er vi nødsaget til at foretage visse forandringer, som fremmer helbredelsesprocessen i stedet for at modvirke den. Hvis man blot behandler sukkersyge på symptomniveauet, får man ikke helbredt sygdommen”, skriver Andreas Moritz.

Jeg kan varmt anbefale denne bog til alle som ønsker sig mere af livet. Til alle som søger viden og som vil lære, hvordan man kan samarbejde med sin egen krop og dens evne til at helbrede sig selv.   

Tilbage

5 kommentarer


 1. jun 2, 2013
  9:40 am

  Mona

  Kære Charlotte
  Jeg er vildt uenig med dig i dine ukritiske og rosende udtalelser om bogen “FARVEL TIL SUKKERSYGE”
  Jeg er langt mere på linie med anmeldelsen på Diabeteschatten:
  http://diabeteschat.dk/forum/type-2-diabetes/1649-andreas-moritz-farvel-til-sukkersyge
  Din anmeldelse giver indtryk af, at du er blevet betalt af Hovedland for at lave en rosende anmeldelse.
  Jeg kan se at du ved noget om helse og om vægttabsprogrammer – men jeg kan ikke se, at du besidder ekspertise om diabetes.

  Venlig hilsen
  Mona


  • jun 2, 2013
   1:32 pm

   sundforsjov

   Kære Mona
   Det skal du have lov til at være. Der skal være plads til uenigheder. Hvordan du tolker mine indlæg og min anmeldelse, må være helt op til dig. Jeg ikke er blevet betalt af hovedland. Jeg har modtaget et anmelder eksemplar af bogen og det er helt på egen hånd, at jeg har haft LYST til at dele så mange indlæg fra den.
   Kærlig hilsen Charlotte


 2. jun 25, 2013
  2:49 am

  Signe Sundheds-freak

  Ekspertise bygger på erfaringer. Selv om en person ikke besidder hundredevis erfaringer indenfor et givent område, betyder det ikke nødvendigvis at deres erfaringer ikke tæller i en bedømmelse.

  Jeg er absolut ikke enig hele vejen rundt.. Men jeg ser/forstår mig på mange af tankegangende.

  KH
  Signe


  • jun 25, 2013
   9:23 am

   sundforsjov

   Kære Signe
   Er helt enig med dig – der findes både kvalitativ forskning og studier og kvantitativ og det ene udelukker bestemt ikke det andet. Personligt syntes jeg, at det er skønnest, når de supplerer hinanden 🙂 Jeg er heller ikke enig i alle pointer, men er bestemt åben og tester gerne pointer og forslag, men lader i sidste ende min krop og dens signaler være den endelige dommer og det råder jeg også alle andre til at gøre – altså lytte til deres egen krop 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 3. jun 25, 2013
  2:51 am

  Signe Sundheds-freak

  PS.
  Jeg mente selvfølgelig tankegangen/mentaliteten i bogen – Farvel til sukkersyge 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *