EmediateAd
Sund for Sjov

Uhhhmmm så må det være tid til rabarberkompot …

Vi har to store blokke rabarber i vores have og hver forår og sensommer bliver der tilberedt lækkerier med rabarberne. I mange år troede jeg faktisk, at den hørte til blandt frugt og bær, men rabarber er faktisk en grov grøntsag med et lavt energiindhold og et højt fiberindhold, som mætter utrolig godt.

Derfor er det tid til at få den mere ind i madlavningen!

Jeg forsøgte mig jo med en rabarber salsa og den arbejder jeg stadig på!! Men en opskrift på rabarberkompot uden store mængder sukker – det kan jeg da byde på.

Det er ikke alle, som er lige vilde med rabarber blandt andet på grund af dens indhold af oxalsyre, som er kalkbindende. Oxalsyren kan dog neutraliseres med calciumclorid, men det skulle kun være nødvendigt, hvis man jævnligt spiser rabarber. Personligt gør jeg det ikke – det er kun en sæsonvare her i familien. Jeg har dog læst et sted, at der skulle være kommet en eller flere nye sorter med et meget lavt indhold af oxalsyre.

Rabarbersorter er meget forskellige. De rabarbere, som vi har i haven, er ret grove, men mine forældre har investeret i en jordbærrabarber, som jeg fik lov at plukke lidt i forleden og jeg må sige, at de er fine, lækre og meget sødere (jeg har allerede sat mig på en aflægger her til efteråret).

Det er jordbærrabarber, som jeg har brug i dagens kompot og det gode er, at der skulle meget mindre sukker i for at give en god og dejlig sødme i kompotten.

Ingredienser:

 • 350 g jordbærrabarber
 • 1 dl æblemost
 • 1 stang vanilje
 • 4-5 spsk. agavesirup

Sådan:

Vask og rens rabarberne og skær dem i fine, mundrette stykker. Kom stykkerne op i en gryde sammen med æblemost, lidt vand, kornene fra en stang vanilje og gerne selve stangen også og lad det småkoge i en lille time. Smag til med agavesirup og lad det trække natten over i køleskabet.

Jeg er løbet tør for blade på min stevia plante, men en anden gang skal der helt sikkert et par friske blade stevia i kompotten mens det koger. Jeg forestiller mig, at det kan give endnu mere naturlig sødme.

Har du en skøn opskrift med rabarber, så håber jeg, du har lyst til at dele den.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jun 5, 2013
  7:11 am

  Jane

  Superlækkert, Charlotte!

  Vil du ikke en dag skrive om din steviaplante og hvordan du bruger den? Det er jeg virkelig nysgerrig på!


  • jun 5, 2013
   7:44 am

   sundforsjov

   Det kan du tro Jane 🙂 Så kan det også være, at jeg får kastet mig ud i at lave flydende stevia selv. Min mands gudmor laver selv flydende stevia af planten og jeg har opskriften, men har endnu ikke afprøvet den. Fedt indspark Jane – tak 😉


 2. jun 5, 2013
  10:05 am

  Jóna

  Jeg kunnde også godt vide noget om din stevia plante og hvordan man anskaffer sig den.

  Kompotten ser virkelig lækker ud, den må jeg prøve.


  • jun 5, 2013
   12:34 pm

   sundforsjov

   Jamen altså Jóna, så må jeg bare i gang 🙂 Dejligt du også lige skubber på!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *