EmediateAd
Sund for Sjov

En anderledes form for oprydning og rengøring i sjælens tempel

En anderledes form for oprydning og rengøring det er, hvad jeg vil kalde weekendens leverskylning. De få som har reageret på indlægget har været klar til at høre detaljer og se billeder, og detaljer kan jeg sagtens klare, men jeg må skuffe jer i forhold til at se billeder af galdesten.

Hele søndagen og faktisk også mandag formiddag har jeg kigget længe og spændt efter galdesten, som efter sigende skulle fylde oven på vandet efter et toiletbesøg, men jeg har kigget forgæves! Søndag morgen havde jeg helt klart en fornemmelse af, at der kom galdesten ud, men jeg kunne ikke få øje på dem pga. slagger, som også kom med ud (og det skulle I altså ikke se billeder af!!!).

Jeg havde heldigvis min livslinje Marianne Elholm i baghånden, så søndag middag fik jeg fat i hende og måtte spørge, om det kunne være rigtigt, at der ikke kom flere sten ud. Og det kunne det sagtens! Det er ikke alle, som slipper mange sten i første omgang, og det kan både skyldes slagger som skal ud, men det kan også skyldes psyken og evnen til at give slip – med andre ord lidt for meget kontrol … åhh jo, det kunne godt være mig!!!

Jeg ser det jo også på mine klienter, når de prøver NADA for første gang. Her er der flere, som ikke oplever den dybe  effekt af nålene, fordi de ikke helt ved, hvad der skal ske og har svært ved at slappe helt af, men gangen efter er det noget helt andet. Og sådan kan det også sagtens forholde sig med leverskylningerne, så jeg må vente i spænding til næste gang.

Hvordan har det så været helt praktisk at gennemføre sådan en skylning og hvad skal der egentlig til?

Jo det har egentlig været ok! I ugen op til leverskylningen har jeg dagligt drukket en liter vand med æblesyre for at blødgøre galdestenene og holdt mig fra proteinholdig og stegt mad.

Lørdag hvor selve leverskylningen skulle foregå fik vi et let måltid bestående af havregryn kogt på vand og med frisk frugt. Lørdag middag stod den på dampede grøntsager og lidt ris og så var det ellers kun rent vand for resten.

Lørdag aften kl. 18.00 gik det så løs. Vi skulle drikke 2 dl vand med epsonsalt (til at udvide galdegangene). Det gentog sig igen kl. 20.00, og kl. 22.00 skulle vi drikke en blanding af olivenolie og saft fra grapefrugt og så skulle vi gå direkte i seng. Næste morgen kl. 06.00 og igen kl. 08.00 skulle vi igen drikke 2 dl vand med epsonsalt og så gik det hele ellers i gang.

Fra kl. 08.00 og frem til middag var toilettet godt besøgt. Vi havde begge vandholdig afføring og lad mig bare sige, at her mandag middag i skrivende stund har maven stadig ikke helt stabiliseret sig (smart når man skal køre til Jylland til møde senere i dag!!!).

Hvordan var det så fysisk og følelsesmæssigt at gennemføre leverskylningen?

Egentlig har det jo lidt med ens forventninger at gøre, og jeg var sikker på, at jeg havde skruet mine forventninger helt ned … jooo det troede jeg rent faktisk, indtil det gik op for mig, at jeg alligevel havde haft forventninger til forløbet. Udover at se sten i toilettet, så havde jeg en forestilling om, at jeg kunne gå i haven lørdag og hygge mig indtil aften, hvor selve leverskylningen skulle foregå, men jeg (ja det galt faktisk for os begge) blev ramt af en voldsom træthed.

Lørdag middag kørte vi til stranden og sov på skift og da vi kom hjem orkede vi ikke andet end at ligge på sofa… og det er jo egentlig dejligt nok at slappe totalt af – det var bare ikke det, jeg havde forventet, så det var lidt svært at forene sig med.

Til aften efter vi havde drukket vandet med epsonsalt begyndte jeg at få hovedpine – sikkert pga. affaldsstoffer som var begyndt at frigive sig og måske også pga. mangel på mad – altså lavt blodsukker. Sidst på aftenen begyndte jeg også at døje med en let kvalme. Begge dele fortog sig dog i løbet af natten, hvor jeg sov ganske tungt.

Er du så afskrækket for at prøve igen?

Bestemt ikke! Vi har allerede aftalt, at vi tager turen igen om en god måneds tid.

Har du selv lyst til at læse mere, kan du gøre det i bogen: ”Elsk din lever og lev længere” af Andreas Morits.

Tilbage

20 kommentarer


 1. jun 17, 2013
  2:57 pm

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Det var spændende læsning!
  Er nysgerrig – hvordan er din følelse i kroppen nu? Tanken om en leverskylning tiltrækker mig, da jeg tror det må give følelsen af en ‘ren’ krop. Men er det min fantasi, som spiller ind her?
  Måske jeg får mod på at prøve en dag, når psyken er i overskud… For nu har jeg nok i at komme ind i den berømte ketose, så fedtet kan smelte af.
  KH
  – frk. sveske


  • jun 18, 2013
   8:11 pm

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Dejligt at høre 🙂 Jeg syntes faktisk, det er lidt svært at afgøre, hvor stor effekten har været endnu. Men jeg syntes, at jeg har mærket en klar forskel i mit energi niveau i dag og faktisk også i min appetit og mit blodsukker, som har været mere roligt. Så jeg kan godt mærke, at jeg mentalt er mere klar til den næste omgang og at jeg på en måde glæder mig til den!!
   Spændende med ketosen!! Jeg håber, du får en rigtig god effekt af den 😉
   KH Charlotte


 2. jun 18, 2013
  9:40 pm

  Louise

  Kunne det tænkes at du ikke har nogen galdesten – det er jo langt fra alle mennesker der har dem og jeg antager ikke at du er det mest usunde og giftige menneske der er?? spændende læsning ellers!!


  • jun 19, 2013
   8:44 am

   sundforsjov

   Kære Louise
   Alt er relativt og muligt, så selvfølgelig kan det tænkes, men min egen fornemmelse er helt anderledes. Måske er jeg ikke det mest usunde og giftige menneske i dag, men jeg kan ikke se bort fra en studietid på øl, lakridser, cola light, pasta med ketchup, mangel på søvn, kaffe osv. osv. Så jeg tror nu, at sandsynligheden er ganske stor – også hos mig 😉
   Kærlig hilsen Charlotte


 3. jun 19, 2013
  9:12 am

  Hanne Bro Jensen

  Spændende læsning med dit regøring 😀
  Men hvordan ved man at det der kommer ud rent faktisk er galdesten? Er der lavet undersøgelser på “stenene”?


  • jun 20, 2013
   2:59 pm

   sundforsjov

   Kære Hanne
   Dejligt at høre 🙂
   Det er ikke lavet videnskabelige undersøgelser af stenen, så et endegyldigt ja kan der nok aldrig gives med mindre man sender sine egne sten til undersøgelser på et laboratorium. Der har været rejst en kritik imod leverskylninger, hvori man påstår, at de galdesten som kommer ud, er “sæbesten” lavet af olivenolie eller at stenene er produceret af leveren, fordi man pludselig indtager store mængder af olivenolie. Andreas Morits modsvar lyder: 1) Olivenolie kommer ikke til at lugte råddent på den måde, de fleste galdesten gør. Lugten minder ikke om den, der frigives af fækalier. 2) Olivenolie kan ikke stivne og blive relativt hårdt eller tæt, selv ikke, hvis den bliver udsat for kemisk bearbejdning i et laboratorium. 3) Analyse af udskilte galdesten afslører, at hovedparten af dem indeholder grundbestanddele, som findes i galde. Der kan også være organiske stoffer. Mange af disse sten består af lag på lag af gammel, mørkegrøn galde, og de dannes ikke fra den ene dag til den anden. osv. osv. osv.
   Du kan finde mange flere argumenter i selve bogen 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 4. aug 29, 2013
  12:55 pm

  Anita

  Hej Charlotte.
  Tak fordi du deler din erfaring med leverskylning med os andre. Jeg er på 5. dagen i det samme projekt, og kan mærke, efter at have læst dit indlæg, at jeg lige skal have fjernet lidt flere forventninger. Men det er meget spændende…… jeg håber I får bedre resultater næste gang.
  Hilsen Anita


  • aug 29, 2013
   3:32 pm

   sundforsjov

   Kære Anita
   Selv tak 🙂 Det bliver rigtig spændende at høre. Skriv endelig igen hvis du får lyst til at dele din oplevelse med os. Jeg skal have planlagt den næste leverskyldning, det har ikke passet sammen med ferien, men nu skal det snart være 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 5. sep 6, 2013
  10:48 am

  Anita

  Okay, så vil jeg dele mine leverskylningserfaringer.
  Da jeg normalt lever på LCHFkost havde jeg frygtet at være sulten på veganerkost, men det blev gjort til skamme. Jeg må faktisk indrømme, at jeg har fået udvidet min horisont mht. veganere. De 5 forberedelsesdage samt “næsten-faste”-dagen hvor epsomsaltet skulle indtages forløb helt uden problemer. Ligesom dig Charlotte var jeg dog sindsygt træt efter frokost på “selve” dagen og sov 3 timer på sofaen, hvilket jeg ellers aldrig gør. Ingen kvalme eller hovedpine. Næste formiddag, blev resultat løbende leveret i form af mindst 100 irgrønne galdesten(de første var ret små, men jeg var ikke i tvivl). Jeg skal helt sikkert på den igen….. Min mave var dog flere dage om at komme rigtigt igang igen, så næste gang vil jeg gå lidt forsgtigere til værks med maden efter leverskylningen. Eftervirkninger? Jeg har det i hvert fald IKKE ringere en før, hvis I forstår? – og jeg ser faktisk frem til næste skylning. Kan kun anbefale en leverskylning…………. Ha’ en rigtig dejlig weekend!
  Hilsen Anita


  • sep 6, 2013
   2:45 pm

   sundforsjov

   Fantastisk Anita 🙂
   Hvor er det interessant at høre om din overgang fra LCHF til veganerkost. Og ikke mindst om din træthed på selve dagen.
   Min mave var også længe om at komme i gang trods tarmskyldning og ekstra probiotika, så jeg tænker også, at jeg skal have mere fokus på en blidere optrapningskost efter selve leverskylningen. Jeg oplevede en enorm energi i den første tid efter. Nu er den dalet lidt igen, men det kan være, som der beskrives i bogen, at der er kommet nye sten til og at jeg skal se at få planlagt den næste omgang.
   Tusind tak fordi du deler. Det er SÅ berigende Anita 🙂
   God weekend til dig og dine.
   Kærlig hilsen Charlotte


 6. okt 13, 2013
  10:05 am

  Lise-Lotte

  Hej Charlotte.
  Jeg er netop i gang med udrensning nr. 4. Da jeg prøvede 1. gang kom der ikke ret mange sten, men jeg fik et mindre galdestensanfald, dog ikke værre end at jeg gik i gang igen en måned efter.
  2. gang gav lidt flere, hvor jeg ikke var så nervøs for hvad der ventede mig, og ingen anfald.
  3. gang var helt fantastisk, der kom rigtig mange sten. Følelsen efter behandlingerne er indre lethed og renhed, ledsmerter er reduceret væsentligt, samt en oprydning på alle plan fysisk som psykisk:-)Glæder mig til resultatet af 4. omgang. Kan varmt anbefales. Kh Lotte


  • okt 13, 2013
   7:43 pm

   sundforsjov

   Kære Lise-Lotte
   Fedt at høre om dine oplevelser med de forskellige udrensninger – tak fordi du deler 🙂 🙂
   Jeg må simpelthen se at få planlagt den næste!
   Kærlig hilsen Charlotte


 7. okt 30, 2013
  12:22 pm

  Anita

  Hej Charlotte ( og Lise-Lotte)
  Spændende at høre om din 4. udrensning Lise-Lotte.
  Jeg er i gang med 2. udrensning men vil lige høre dig Charlotte, hvad du drak de 5 forberedelsesdage i stedet for æblejuice? Du skriver vand med æblesyre? Evt. mærke og blandingsforhold? Min mave kan bare ikke lide de store mængder æblejuice – jeg føler mig totalt oppustet:(
  Hilsen Anita


  • okt 30, 2013
   12:25 pm

   sundforsjov

   Kære Anita
   Jeg købte en lille pose æblesyre fra Urtegaarden i helsekosten og blandede 1 tsk. æblesyre op i 1 liter vand, som jeg drak dagligt i stedet for. Mener også, det er muligt at få æblesyre på kapsler. Prøv at spørge i helsen 🙂
   KH Charlotte


 8. nov 21, 2013
  11:06 pm

  Caroline

  Hej allesammen

  Jeg har nu selv prøvet en leverkylning 1 gang og i den forbindelse råder Andreas Morits at man får tarmskyl før og efter. Har Jer der har prøvet det fået professionel tarmskyl både før og efter? ( det er jo lidt dyrt)

  Venligst
  Caroline


  • nov 21, 2013
   11:11 pm

   sundforsjov

   Kære Caroline
   Jeg har fået professionel tarmskylning efter. Den hoppede min mand ikke med på, så han fik i stedet organmassage.
   Kærlig hilsen Charlotte


 9. nov 22, 2013
  2:34 pm

  Caroline

  Må jeg spørge, hvad du gjorde for at forebygge leverskylet? Forfatteren foreslår jo også tarmskyl inden eller en form for lavament.


 10. mar 20, 2015
  4:15 pm

  Rikke

  Hej Charlotte
  Jeg er nået til fredagen i min leverskyldning, da jeg har galdesten og har for nylig haft flere anfald og det kan jeg sku ikke leve med. Jeg har spist grønsagssupper, spist varm brød til og et par gange grov pasta med tomatsovs. Jeg har dog ikke drukket lunkent vand og æblejuice, da jeg havde misforstået den del. hmmm øv. Jeg foretog en lille tarmskyldning i går herhjemme og det var okay nemt. Men jeg er ved at være ret så træt af det nu her. Glæder mig til det er ovre faktisk. Jeg gør det for at undgå mavesmerter og ubehag og så en operation måske. Håber ikke det der epsomsalt er klamt at drikke og olien heller. Er ik ret god til sådan noget. Glæder mig til søndag.


  • mar 21, 2015
   5:19 pm

   sundforsjov

   Kære Rikke
   Jeg forstår godt, at du glæder dig. Jeg blev SÅ TRÆT. Det gik an med at drikke epsomsaltet og olien, men behageligt er det bestemt ikke. Jeg krydser fingre for dig og ønsker dig pøj pøj 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *