EmediateAd
Sund for Sjov

Så er steviaplanten i hus

For et par uger siden var der et par dejlige damer her på bloggen, som spurgte, om ikke jeg ville blogge om steviaplanten og hvordan jeg bruger den i madlavningen. Det vil jeg selvfølgelig gerne, men min plante var gået ud, så jeg var nød til at anskaffe mig en ny for at kunne opfylde dette ønske.

Nu er planten i hus. I går nåede vi rundt gardneren i Nr. Alslev og fik købt en Steviaplante til 25 kr. – det syntes jeg egentlig, er en okay pris.

Nu tænker du måske, hvorfor det kan være en god ide at vælge stevia som sødemiddel?

Der findes efterhånden en del naturlige sødemidler, som har et lavere glykemisk indeks end sukker og dermed påvirker blodsukkeret mindre, men mange af de sunde, eller rettere sundere, alternativer, bliver omdannet til sukker, når de kommer ind i kroppen og så påvirker de alligevel blodsukkeret i et vist omfang.

Stevia påvirker ikke blodsukkeret. Det har et glykemisk indeks på nul og undersøgelser viser, at Stevia er et effektivt
middel mod diabetes type II, fordi det kan sænke blodsukkeret med op mod 20 %. Stevia sænker desuden blodtrykket og har en positiv effekt på fedtindholdet i blodet.

Der er delte meninger om sødeevnen. Enkelte steder skriver man, at Stevia søder 20-30 gange så meget som sukker, mens andre skriver 200-300 gange så meget som sukker. Personligt syntes jeg, at det kan variere fra produkt til produkt.

Der er altså mange gode fordele ved at vælge Stevia som et naturligt alternativ til sukker.

Indtil nu har jeg brugt de friske stevia blade, når jeg koger grød, saft eller marmelade – se eksempelvis dette blogindlæg. Planen er, at jeg vil til at fremstille min egen version af en flydende stevia og det er der gode udsigter til nu hvor planten er hjemme. Jeg satser på weekenden – hvis ikke før!

Kan du ikke vente, så kan du finde gode tips og opskrifter med stevia på denne blog og har du gode tips eller erfaringer, så vil jeg elske, hvis du vil dele dem!

Tilbage

6 kommentarer


 1. jun 26, 2013
  10:07 pm

  Jette

  Uh spændende!
  Kender godt Nr. Alslev planteskole, boede i Nr. Alslev som barn! Nu er alting sikkert helt anderledes!
  Man skulle jo have lavet hyldeblomstdrik med steviabalde i ; )
  Tror du ikke det duer?


  • jun 27, 2013
   12:35 pm

   sundforsjov

   Kære Jette
   Ej hvor sjovt 🙂 Det er blevet et fint lille blomstercenter. Genialt må jeg sige – din ide med steviabladene i hjemmelavet hyldeblomstsaft er da fantastisk!!! Vores hyldeblomster er endnu ikke så langt fremme – der er skygge på vores mose, så det kan da være, at jeg kunne nå det 🙂 🙂 Tror helt sikkert det duer!
   KH Charlotte


   • jul 4, 2013
    1:16 pm

    Jette

    Ej hvor godt! Prøv det : ) Elsker hyldeblomstsaft, men der skal jo så djævelsk meget sukker i ; )


    • jul 4, 2013
     8:06 pm

     sundforsjov

     Krydser fingre for tid til projektet i weekenden. Kunne være fantastisk, hvis det virkede 🙂 🙂


 2. jul 1, 2013
  5:02 am

  Kristian

  Hej,

  Rigtig spændende projekt, det bliver spænende at følge. Selv er jeg også meget interesseret i denne plante og driver denne side: steviaen.dk som et hobby projekt.

  Jeg bor selv i Nordthailand, hvor de faktisk har nogle ret store områder, hvor der dyrkes Stevia og dette er ret spænende at tage ud til at opleve 🙂


  • jul 1, 2013
   1:13 pm

   sundforsjov

   Kære Kristian
   Jeg er også rigtig spændt på udfaldet – jeg er godt i gang med både udtræk og sirup. Spændende side du har og skønt at du linker til den. Den må jeg helt sikkert kigge nærmere på 🙂 Og fantastisk – det må være så spændende at opleve dyrkning helt tæt på!!
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *