EmediateAd
Sund for Sjov

Hjemmelavet, flydende Stevia – sådan!

03 juli , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , ,

Som lovet kastede jeg mig i weekenden ud i at lave flydende Stevia. Jeg havde været på gartneriet og anskaffet mig en ny stevia plante til lejligheden og fundet et site med forskellige opskrifter på, hvordan man laver sin egen Stevia.

Jeg udvalgte to varianter, som jeg ville afprøve: et udtræk af Stevia og Stevia sirup.

Stevia udtræk:

Hæld kogende vand over steviabladene og lad vand og blade trække i godt 15 minutter. Tag herefter steviabladene op og opbevar udtrækket på køl. Holdbarhed ca. 1 uge på køl.

Stevia sirup:

Bland ¼ kop friske og finthakkede steviablade med 1 kop varmt vand. Lad det trække i 24 timer ved stuetemperatur. Sig herefter steviabladene fra siruppen og opbevar den på køl. Holdbarhed ca. 1 uge på køl.

Min oplevelse:

Egentlig er det jo super enkelt at gå til. Vil man lave et udtræk eller en sirup til grød, saft eller marmelade, så kræver det blot lidt planlægning. Udtrækket er ikke nær så sødt som siruppen. Sødmen og smagen er i den grad anderledes (især
hvis man forventer en smag, som ligner sukker) og både udtræk og sirup smager meget af plante. Mine børn kunne bestemt ikke lide hverken smag eller lugt og jeg var helt ærlig også lidt pas på det.

Jeg tænker dog, at man kan vende sig til smagen. Når jeg tænker på første gang, jeg smagte en cola light eller for den sags skyld minimælk, det smagte helt ærlig ikke særlig godt. Men jeg drak det, fordi jeg havde hørt, at det skulle være sundere og jeg kunne spare nogle kalorier. Efter nogen tid havde jeg vænnet mig så meget til smagene, at de “gamle” pludselig smagte mærkeligt, for sødt eller for fedt. Jeg tænker, at det må være på samme måde med disse stevia varianter.

For at lade både udtræk og sirup stå sin ultimative prøve, har jeg kogt jordbærgrød, men det må du vente med at høre om til på fredag.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jul 3, 2013
  7:36 am

  Jane

  Hvor er du god, Charlotte! Jeg er heller ikke vild med steviasmagen, og jeg er slet ikke vild med, at det er umuligt at gennemskue hvad forskellige steviaprodukter på markedet indeholder. I din version ved man i det mindste, hvad der er i 🙂


  • jul 3, 2013
   8:04 am

   sundforsjov

   Tak Jane 😉 Du har helt ret med hensyn til de forskellige steviaprodukter. Det slog mig i hvert fald, hvordan “købe” stevia får sin brune, klare farve, når den stevia jeg fik frem blev henholdsvis grøn og mørkegrøn!!!! Her ved man, hvad der er i og det tager faktisk ikke så længe at lave – især ikke udtrækket 🙂
   KH Charlotte


 2. jul 4, 2013
  1:14 pm

  Jette

  Normalt vil man jo heller ikke indtage det i koncentreret form… måske er det bedre når det er puttet i noget andet ; )


  • jul 4, 2013
   8:05 pm

   sundforsjov

   Det er lige præcis tanken Jette 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *