Pureret jordbærgrød – kun sødet med stevia og dadler
Som du sikkert har læst, havde jeg sat mig for, at mit hjemmelavede udtræk og sirup af stevia skulle stå sin ultimative prøve i en omgang hjemmelavet jordbærgrød.
Den prøve er nu afviklet og her kan du se fremgangsmåde og ikke mindst læse familiens vurdering.
Ingredienser:
- 500 g frosne jordbær
- 1-1½ dl hjemmelavet stevia udtræk
- 1 stang vanilje
- 8-10 dadler
- 3 spsk. hjemmelavet stevia sirup
Sådan:
De frosne jordbær kommes op i en gryde og overhældes med stevia udtrækket.
Bær og udtræk bringes i kog og småkoger i ca. 10-15 minutter. Gryden tages af komfuret og dadlerne samt vanilje tilsættes. Lad gerne hele vaniljestangen ligge i gryden og trække med i den næste halve time.
Når grøden har stået i en god ½ time, tilsættes stevia sirup og grøden blendes nu til en fin puré. Du behøver ikke blende grøden, men hvis ikke du gør det, vil du få en meget flydende og usammenhængende grød. Du kan selvfølgelig vælge at jævne den – det står dig frit for.
- Den ældste datter på 8 år: ”Den smager godt. Den er kun en lille smule sur”
- Den yngste datter på 6 år: ”Den er sådan midt imellem”.
- Mandens vurdering: ”Den er frisk, og den mangler i hvert fald sødme”. (Her skal det dog tilføjes, at jeg ifølge min mand aldrig laver det sødt nok).
Min vurdering:
Den er ok. Ikke fantastisk, men heller ikke dømt ude. Igen tænker jeg, at det handler om tilvænning. Måske ville smagen tage sig bedre ud med en spsk. pisket kokosfedt eller fløde.. skal ikke præcis kunne sige det, men projektet er ikke dømt ude endnu.
Tilbage