Sund sommertærte – sådan!
Som du måske har læst, er jeg netop nu i gang med at afvikle sundhedskurset ”Sund og Stærk” på Højskolen Marielyst. Det er lig med masser af skønne oplevelser og ikke mindst inspiration – også for mit vedkommende.
Forleden fik vi serveret en dejlig grøntsagstærte til frokost og jeg fik sådan lyst til at eksperimentere med en løgtærte. Tærten skulle være på nøddebund, så jeg måtte have fat på noget inspiration. Måske var der nogen, som allerede havde lavet en skøn opskrift og jo minsandten om ikke den skønne blog Hjemme hos Xenia havde en.
Jeg havde ikke lige de rette ingredienser, så opskriften blev ændret lidt:
- 2 dl valnødder
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl solsikkekerner
- 1 spsk. fiberhusk
- 1 tsk. havsalt
- 40 g kokosolie
- 1 æg
Sådan:
Mal valnødder og solsikkekerner til fint mel. Bland melet med sesamfrø, fiberhusk, havsalt og kokosolie og rør godt rundt, så olien er blandet godt ind i melet. Slå dernæst ægget ud i skålen og lad det hele samle sig til en fin klistret dej.
Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid og forvarm imens ovnen til 160 grader på varmeluft.
Fyld:
Løg var jo egentlig hovedtanken til fyldet, men da jeg havde et spidskål, som skulle bruges, så blev det også ændret lidt:
- 1 pakke kalkunbacon (kan erstattes med soltørrede tomater)
- 1 porre
- 1 løg
- 1 lille spidskål
- Havsalt
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 æg
Sådan:
Rist kalkunbacon, løg og porre sammen i en lille smule olivenolie. Tilsæt en lille nip havsalt og friskpresset hvidløg.
Tag dejen ud af køleskabet, kom den op i et tærtefad og pres den ud, så den dækker hele fadet i en fint og ensartet lag. Tilsæt fyldet og slut med at piske 2 æg sammen og hæld æggemassen ud over fyldet.
Bag tærten i ovnen yderligere 30 minutter.
Lad tærten køle lidt af inden, du serverer den eller gem den til nem frokost næste dag. Tærten er også skøn til en familiemiddag eller lille hyggelig udflugt i det grønne.
Tilbage