EmediateAd
Sund for Sjov

Brombærkompot med et strejf af lakrids – nu med billeder

27 august , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , ,

Vi skriver tirsdag og ugen er allerede godt i gang. Egentlig skulle dette blogindlæg have været postet i går, men da mit kamera driller mig afsindigt, ventede jeg til i dag for at se, om jeg var mere heldig. Det var jeg så ikke!! Og det er ligesom ikke det samme at blogge og dele opskrifter UDEN billeder. Nu får du alligevel opskriften og så må billederne komme, når kameraet er repareret.

Efter en dejlig og afslappende weekend, hvor solen har skinnet og der har været plads til gåture med familien, er det som om, energien er ved at vende tilbage. I weekenden var der også tid til at gå i haven, plukke brombær og lave en lille kompot.

Bombærkompotten er et udfald af flere forskellige inspirationskilder:

  1. Inspirationskilde er Jane Faerber fra Madbanditten. Jeg så hun havde brugt chiafrø til at ”jævne” sin sukkerfrie bærsyltetøj og det skulle helt sikkert prøves. Chiafrø er et 100 % naturligt produkt med stor koncentration af blandt andet omega-3, kostfibre og faktisk også ret proteinholdige.
  2. Inspirationskilde er Thomas Herman fra tv-serien ”Puk og Herman går i land”. Forleden så jeg Thomas Herman svitse sine jordbær i smør, da han skulle lave jordbærgrød. Det måtte jeg ærlig talt også prøve.
  3. Inspirationskilde er et glas på min køkkenhylde fyldt med stjerneanis. Hvorfor ikke prøve at komme et par af dem i, når man nu er så glad for lakrids?

Ingredienser:

  • 500-600 g brombær
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 stang vanilje
  • 4 spsk. agavesirup
  • 4 spsk. chiafrø
  • Evt. en dusk frisk stevia fra planten
  • 2-3 stjerneanis

Sådan:

Pluk eller køb friske brombær. Til et glas skal du bruge ca. 500 g. Har du flere brombær i haven kan du bare koge løs og bruge resterne til brombærgrød.

Svits brombær i kokosolien sammen med ren vanilje. Lad brombærerne småsimre (evt. med en dusk frisk stevia) sammen med vaniljestangen til de er kogt godt sammen. Tag vaniljestangen op af kompotten og tilsæt agavesirup.

Hæld din brombærkompot på et glas. Det skal ikke gå helt op til låget, da det skal være plads til ca. 4 spsk. chiafrø, som udvider sig, idet de binder væsken fra kompotten.

Kom til slut stjerneanis ned i glasset og lad det trække til næste dag.

Brug det til kompot på en bananpandekage, en lille eftermiddags”grød” med lidt kokosmælk eller fløde eller hvad nu fantasien må fortælle dig!

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *