EmediateAd
Sund for Sjov

Grønne linse-deller og lidt mere om e-kogebogen

Sikke en weekend. Trods startvanskeligheder med det tekniske er salget af min e-kogebog gået over al forventning. Det er jeg vildt taknemlig for.

Stor IT haj bliver jeg aldrig. Det har jeg erkendt. Jeg har også erkendt, at jeg som soloselvstændig, ikke bare kan købe mig til en masse konsulenthjælp. Så går jeg simpelthen konkurs og det er altså ikke planen! (Så jooo jeg lærer en masse i disse dage!!!).

Med en stor portion stædighed kastede jeg mig derfor ud i det tekniske selv og håbede på det bedste. En zip komprimeret fil skulle dog drille til at starte med, men den er fixet og processen virker uden problemer .. juuubiii. Jeg skal dog lige sige, at jeg er vildt imponeret over, hvor pænt I der har købt e-bogen har taget det og hvor tålmodige I har været med mig. TAK!

Næste skridt bliver så at få installeret en dansk version af programmerne på bloggen, så det ikke længere hedder ”cart” med i stedet indkøbskurv… puhha. Men man siger jo, at hvor der er vilje, er det vej … ikke?

Nå men jeg har smugkigget lidt på de nye kostråd og der står noget med ”Spis højst 500 g tilberedt kød om ugen fra okse, kalv, lam eller svin”. Så jeg tænkte, at jeg vil byde ind med et mere grønt og proteinholdigt alternativ til kødet.

Grønne linse-deller

Ingredienser

 • 400 g grønne linser
 • 1 tsk. Herbamara Urteboullion
 • 4 æg str. medium
 • 1 frisk chili
 • 3 små løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 håndfuld, frisk, hakket koriander
 • 3 mellemstore og fintrevet gulerødder
 • 50 g sesamfrø
 • 150 mandler malet til mandelmel (eller anden nøddemel)
 • Stødt spidskommen
 • Havsalt
 • 1 tsk. fiberhusk
 • Olivenolie til stegning ved middel varme

Grønne linse-deller

Sådan

Kog linserne efter anvisningen på posen. Lad de kogte linser køle af.

Kom linserne op i en skål og slå æggene ud heri. Blend æg og linser til en ensartet masse/dej. Rens den friske chili, skær den i små, fine tern og kom den op i dejen. Hak løg, hvidløg og frisk koriander og rør det op dejen. Skræl og riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og rør den i dejen sammen med sesamfrøene. Tilsæt spidskommen, havsalt, mandelmel og til slut fiberhusk, som får dejen til at binde sammen.

Steg linse-dellerne i olivenolie ved middel varme og nyd dem med en god salat eller brug dem som ”kød” i en kålwrap.

Kom resten af linse-dellerne i fryseren, så har du en nem løsning til frokost eller aftensmad en anden god gang.

Tilbage

4 kommentarer


 1. sep 24, 2013
  3:35 pm

  Anne Louise Danø

  Dem glæder jeg mig til at prøve.


 2. sep 25, 2013
  5:47 pm

  Linda H

  Wau hvor er de gode – 2. gang jeg tilberedte dem – prøvede jeg bladselleri i sted for chil og tilføjede lidt tomatpure 🙂


  • sep 25, 2013
   6:23 pm

   sundforsjov

   Kære Linda
   Ej hvor fedt. Det lyder super godt. Jeg elsker bladselleri 🙂 Hakkede du dine bladselleri i små stykker eller hvordan? Det skal da prøves!! Jeg har et par sorte kogte linser, som sagtens kunne bruges til noget test i morgen 😉
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *