EmediateAd
Sund for Sjov

Hvilke tanker fylder dit sind?

04 oktober , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling, Tips til varigt vægttab

Vidste du, at 90 % er de tanker, du tænkte i går, tænker du også i dag, og det samme gælder for i morgen.

Dine tanker påvirker din krop, dine hormoner og din adfærd i lige så stor grad (hvis ikke større), som kosten. I sidste ende betyder det, at dine tanker har stor indvirkning på dit liv og de mål, du sætter dig.

På mandag starter jeg et 3 mdr. onlineforløb op på Skype og en af de ting, som vi kommer til at arbejde med her er vores tanker. Der er mange, som slet ikke har fokus på tankerne, når de går i gang med et vægttab eller en livsstilsomlægning, simpelthen fordi de ikke har erkendt, hvor stor en betydning de har.

Det er synd og skam, fordi vores tanker er en stor del af vores liv. Tanker bliver til overbevisninger (altså dét, du tror fuldt og fast på) og overbevisninger bliver til din personlige sandhed.

Din personlige sandhed

Din personlige sandhed er et udtryk for ”gamle” tanker, gamle programmeringer og overbevisninger, som du har om dig selv. Det er den historie, som er med til at skabe alt det nye du oplever lige nu og her. Det er med andre ord, ”de briller”, som du ser og tolker verden igennem.

Det er din personlige sandhed, som afgør, om du oplever glasset som halv tomt eller halv fuldt. Og rent faktisk så er det i langt de fleste tilfælde også din personlige sandhed som afgør, om du får succes med dit vægttab eller ej.

Hvis du fortæller dig selv, at din hverdag er alt for presset og at du umuligt kan finde tid til at lave sund mad og dyrke motion, vil din krop begynde at producere flere stresshormoner. Stresshormonerne vil dræne dig for energi, få dig til at binde væske og gøre det sværere for din krop at forbrænde fedt.

Står du oppe i fitnesscenteret og presser dig selv, fordi du skal se at blive færdig og skynde dig hjem (det er jo synd for ungerne, at du er så meget væk), så vil din personlige sandhed øge dit antal af stresshormoner og gøre dit vægttab til en lang, sej kamp, som du skal bruge uanede mængder af viljestyrke for at vinde.

Dine tanker har altså konsekvenser for din krop, dit liv og dine chancer for at få succes, men heldigvis har du evnen til at vælge dine tanker. Første skridt i denne proces er dog, at du bliver bevidst om dine tanker.

Øvelse: Du bliver’, hvad du tænker – hvad tænker du?

Har du tid, så tag en lille pause. Bare på 5 minutter. Tag et stykke papir og en kuglepind, sæt dig godt til rette og svar på disse 3 spørgsmål:

  • Hvad fortæller du dig selv om dine chancer at blive slank?
  • Hvad fortæller du dig selv om dit stofskifte og din forbrænding?
  • Hvad fortæller du dig selv om dine muligheder for at træne og lave sund mad?

Læg så kuglepinden et øjeblik og kig på dine svar. Hvordan er tonen i det, du har skrevet? Er den positiv, negativ, optimistisk, pessimistisk, opgivende og/eller selvfordømmende?

Kunne det ske, at dine tanker har det med at fokusere på det negative, skal du være opmærksom på, at din personlige sandhed måske bygger på følelsen af at være en fiasko. Alle tidligere og mislykkede vægttabsforsøg bliver nemlig en del af vores personlige sandhed og er vi ikke bevidst om dette, vil chancerne for at få succes med et nyt vægttab minimeres kraftigt, fordi vi hele tiden (som regel ubevidst) forsøger at bekræfte os selv i vores indre sandhed.

Går du og overvejer, om et helhedsorienteret vægttabsforløb er noget for dig, så skulle du måske også overveje, om det er dig, som skal have en af de sidste 3 pladser på det forløb, som jeg starter på i næste uge. Jeg lukker for tilmeldingerne på mandag kl. 12,00. Du kan læse mere om forløbet her.

God weekend til dig og dine! Og husk – der findes kun de begrænsninger, du giver dig selv.

Tilbage

2 kommentarer


  1. okt 4, 2013
    8:47 am

    Jane

    Flere kloge ord! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *