EmediateAd
Sund for Sjov

Hold ferie med familien uden at sætte dig selv til side

Ferie for de fleste betyder afslapning, men afslapning behøver ikke være lig med at miste fokus og sætte vægten over styr. I dag får du et par tips til, hvordan du kan tage på udflugt med familien, nyde den og dine skønne poder – uden at glemme sig selv.

Kigger jeg flere år tilbage, så var en af de ting som kendetegnede mig, at jeg var rigtig god til at sætte mig selv til side. Det kom blandt andet til udtryk, når der skulle smøres madpakker, laves aftensmad eller hvis vi skulle på udflugt. Jeg var altid den første til at sørge for en sund og lækker madpakke til mine børn (og til tider også manden), og når det så blev min tur, så var tiden enten gået eller de lækre råvarer brugt op. Og som ”den pæne og omsorgsfulde mor” ofrede jeg mig, sagde pyt (dog med en lille smule ærgrelse og vemod) og endte med en klap-sammen-mad.

I dag ser det anderledes ud. Jeg har lært at sætte mig selv og min mad lige så højt som min families og til tider endnu højere. Sker det (og det gør det), at vi har glemt at planlægge aftensmaden og kommer for sent i gang, så kan du være sikker på, at jeg sørger for mig selv og tilbereder grøntsagerne først. Sådan var det ikke førhen. Men da det gik op for mig, at min måde at prioritere på var med til at sende mig direkte i offerrollen og ud i ”så kan det hele også være lige meget”, så blev det ændret.

Men hvad skal der til for at ændre det?

Først og fremmest skal der selvfølgelig en bevidsthed og erkendelse. Hvad betyder mine valg og min adfærd for mig, min krop og det jeg inderst inde gerne vil?

Dernæst planlægning. Sæt dine omgivelser op, så de støtter dig og din beslutning om at leve sundt. Lav større portioner af sund mad, som du fryser ned og nemt kan tage op i ”nødsituationer”.

Det system nød jeg godt af i går, da vi skulle med familien på udflugt til ”den blå planet”. Fredag aften havde vi været til 18 års fødselsdag, lørdag formiddag til svømning, lørdag middag/eftermiddag til familiefødselsdag og søndag afgang til familieudflugt kl. 9.00. Det hører virkelig til sjældenhederne, at vores weekend bliver booket op på denne måde for weekenderne hjemme hos os handler først og fremmest om at slappe af, være sammen, tanke op og gøre klar til en ny uge.

Men ro karakteriserede ikke i denne weekend og det kunne nemt have endt i en dårlig madpakke og en tur i offerrollen. Forberedelser og fejlsikre omgivelser fik mig dog til at styre direkte udenom.

  • 4 x falafel blev taget op af fryseren og varmet let på en pande, mens morgenmaden (som bestod af røræg blev indtaget).
  • 4 blade spidskål blev brækket af og smurt med økologisk peanutbutter
  • 4 ringe rød peber blev pakket ned

Og så var madpakken næsten klar. Den blev lige udvidet med 1 æble plukket fra haven, 1 flaske vand og en lille bøtte med mandler og et par dadler.

madpakke

madpakke 1Har du godt tips, tricks eller ideer til en lækker og fejlsikker madpakke, så del endelig.

Jeg håber, du nyder ferien – uden at sætte dig selv helt til side.

IMG_1824

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *