Frække fritter af butternut squash
Tiden er fløjet af sted i denne uge. Tidligt morgen har jeg haft klienter og dernæst er turen gået videre til højskolen for at spise morgenmad, lave gøgl og tage på udflugt med kursister og familie.
Onsdag var vi på udflugt til Halskov Vænge fortidsmindeskov, hvor jeg blandt andet fik lov til at iklæde mig et lille kostume til en skattejagt.
Samme dag kom vi dog hjem lidt før beregnet og efter en lille hvilepause, så meldte lysten sig til en ordentlig omgang grøntsager. Og jeg havde jo også en butternut squash i køleskabet, som jeg endnu ikke havde fået brugt.
Det er første gang, jeg har købt en butternut squash og jeg vidste ærlig talt ikke, hvad den skulle bruges til. Først var jeg ved at gå forbi den i supermarkedet, men så vendte jeg tilbage, tog den, og tænkte det kunne blive en ny udfordring. Jeg slog et billede op af den på Facebook, efterspurgte gode retter og fik virkelig mange gode forslag. Det var så inspirerende. Elsker at vi kan inspirere og dele på denne måde!
Valget faldt denne dag på fritter til en grøn omelet. Og jeg må sige, at jeg blev meget overrasket – på den gode måde – over den meget cremede smag, som denne squash har. Den skal jeg bestemt lave mere mad med.
Frække fritter sådan:
- 1 butternut squash
- 1 spsk. havsalt
- Et par klatter smør eller kokosolie
Squashen skrælles og skæres i tynde skiver, som placeres på et stykke bagepapir på en bageplade. Kom et par klatter fedtstof, drys med havsalt og sæt pladen midt i ovnen. Fritterne bages i ovnen på varmeluft ved 180 grader til de er let gyldne og semi-sprøde. Her er de serveret med en grønsagsomelet, men der er frit slag, når det kommer til tilbehør.
God weekend derude!
Tilbage