EmediateAd
Sund for Sjov

Frække fritter af butternut squash

18 oktober , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter

Tiden er fløjet af sted i denne uge. Tidligt morgen har jeg haft klienter og dernæst er turen gået videre til højskolen for at spise morgenmad, lave gøgl og tage på udflugt med kursister og familie.

Onsdag var vi på udflugt til Halskov Vænge fortidsmindeskov, hvor jeg blandt andet fik lov til at iklæde mig et lille kostume til en skattejagt.

Halskov vænge

Samme dag kom vi dog hjem lidt før beregnet og efter en lille hvilepause, så meldte lysten sig til en ordentlig omgang grøntsager. Og jeg havde jo også en butternut squash i køleskabet, som jeg endnu ikke havde fået brugt.

Det er første gang, jeg har købt en butternut squash og jeg vidste ærlig talt ikke, hvad den skulle bruges til. Først var jeg ved at gå forbi den i supermarkedet, men så vendte jeg tilbage, tog den, og tænkte det kunne blive en ny udfordring. Jeg slog et billede op af den på Facebook, efterspurgte gode retter og fik virkelig mange gode forslag. Det var så inspirerende. Elsker at vi kan inspirere og dele på denne måde!

Valget faldt denne dag på fritter til en grøn omelet. Og jeg må sige, at jeg blev meget overrasket – på den gode måde – over den meget cremede smag, som denne squash har. Den skal jeg bestemt lave mere mad med.

Frække fritter sådan:

 • 1 butternut squash
 • 1 spsk. havsalt
 • Et par klatter smør eller kokosolie

Butternut

Squashen skrælles og skæres i tynde skiver, som placeres på et stykke bagepapir på en bageplade. Kom et par klatter fedtstof, drys med havsalt og sæt pladen midt i ovnen. Fritterne bages i ovnen på varmeluft ved 180 grader til de er let gyldne og semi-sprøde. Her er de serveret med en grønsagsomelet, men der er frit slag, når det kommer til tilbehør.

God weekend derude!

Tilbage

4 kommentarer


 1. okt 18, 2013
  5:58 pm

  tanterne

  Det ser lækkert ud.
  Har du en ca. tid på hvor længe fritterne skal have i ovnen? Det tog mig flere forkullede forsøg før jeg forstod hvor hurtigt selleri bliver færdig. Og jeg vil nødigt være indlagt til at se ovnlåge på min mørklagte ovn den første gang fritterne forsøges.


  • okt 18, 2013
   6:02 pm

   sundforsjov

   Uha jeg fik ikke taget tid, så det er nok ikke til meget hjælp, men ca. 30-40 minutter.
   KH Charlotte


 2. jan 26, 2014
  9:06 pm

  Vivi Engholm

  Hvor køber man de butternutsquash?
  Tak for alle indlæg. Jeg er netop gået ned med stress, og prøver at finde inspiration til at komme på benene igen, og vil starte ud med at få min krop på ret kurs igen ved at spise derefter. Så tusinde tak for inspiration
  Kh vivi


  • jan 26, 2014
   9:12 pm

   sundforsjov

   Kære Vivi
   Tak for din søde kommentar 🙂
   Det er desværre et par uger siden, jeg sidst har set butternutspuash i de “almindelige” dagligvarebutikker, så jeg tænker, at det er uden for sæson lige nu. Du kan i stedet bruge knoldselleri eller grønne bønner – de bliver også super gode!
   Og lov mig at starte bildt op. Det er vigtigt, at du sænker overlæggeren, når du arbejder med at bygge sin krop efter stress. Ikke for mange projekter på en gang og husk at rose dig selv for alle de små skridt og forandringer, som sker 🙂
   Kærligst Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *