EmediateAd
Sund for Sjov

Tapas og tøsehygge

Jeg har været alene hjemme med pigerne i weekenden og hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og kombinere kvalitetstid og sund mad?

Personligt elsker jeg at have pigerne med i køkkenet og vække deres sanser og nysgerrighed for sund mad. Det er som om, at det hele bliver meget sjovere, når man få lov til at ”lege” og efterligne de dygtige folk fra Masterchef og Bagedysten. Da jeg var barn hed det ”tv-køkkenet” (du husker nok melodien .. dyy-dy-dy-dy-dy-dydyyy).

Egentlig er det jo lige meget, hvad programmet hedder. Det handler bare om at finde inspiration, efterligne, lege, prøve ideer af, få maden i hænderne, få en fornemmelse for smag og konsistens og blive tryg ved at lave sund mad.

En af mine absolut yndlingsretter er tapas og den var pigerne helt med på i weekenden.

Første måtte vi have en plan. Hvilke muligheder var der? Hvad havde vi lyst til? Og hvor mange retter skulle vi lave? Og hvem stod for hvad?

Plan

Så gik vi i gang, og efter 2½ time havde vi 3 x tapas klar.

TapasSpilSom sagt kan jeg virkelig godt lide at være i køkkenet med pigerne, MEN et er sikkert, der skal være tid til det og ikke mindst mentalt overskud. Ellers ender det hele stik modsat og den gode intension ryger direkte i vasken. Derfor står sådanne projekter ofte på i weekenden.

I hverdagen handler det mere om at være praktisk end at lege og eksperimentere. Her må tilberedningen af maden godt gå hurtigere, så vi har tid til at sidde sammen og snakke om dagen og dens begivenheder. Det sker blandt andet ved hjælp af planlægning, som der også er tips til i e-kogebogen.

Hvordan har du det med madlavning? Laver du mad sammen med dine børn? Og hvis – hvilke retter laver I da sammen?

Tilbage

2 kommentarer


 1. okt 24, 2013
  10:53 am

  Cammilla Rysgaard

  Hvor ser det lækkert og hyggeligt ud.

  Jeg er også tit i køkkenet med min 6-årige søn og hans venner er også vilde med det.

  Jeg er sikker på, at det er et par af de stunder, han vil huske tilbage på som voksen 😉

  Inspirerende blog du har!

  Cammilla


  • okt 24, 2013
   1:32 pm

   sundforsjov

   Kære Camilla
   Jeg tror helt sikkert også, at det er noget, de husker tilbage på og som noget godt. Vores yngste sagde forleden, da vi så Mette Blomsterberg: “bare jeg var en af de børn” og da vi lidt senere stod i køkkenet udbrød hun pludselig: “mor jeg er jo lige som en af de børn” 🙂
   Og tak Camilla 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *