Sukker og stress – sådan hænger det sammen
Har du nogensinde tænkt over, at trangen til sukker, slik og chokolade har det med at stige, når du er stresset eller bare presser ”citronen” lidt for hårdt?
I sidste uge var det ret stille her på bloggen. Jeg havde sundhedskursus på Højskolen Marielyst og der var meget at se til, lad os bare sige det sådan. Foruden undervisning var der også cirkeltræning, en festmiddag på skolen samt klienter og familie, som skulle passes. Timemæssigt ser det jo ikke ud af så meget på papiret, men mentalt er det en stor mundfuld.
Der er nye navne, nye historier, nye indtryk, spørgsmål, forberedelse osv. som trækker på energiressourcerne.
Jeg får energi af mit arbejde, men jeg skal være meget opmærksom på energigivere og energirøvere og balancen i sådan en uge, ellers ender jeg simpelthen med at brænde mit lys i begge ender. OG gør jeg det – altså brænder løs og glemmer alt om balance, SÅ kommer sukkertrangen rullende ind over mig i en sådan grad, at jeg nærmeste skal spændes fast for ikke at give efter og kaste mig ud i et chokoladeorgie.
For mit vedkommende kommer det sjældent MENS det hele står på, det kommer først, når jeg kommer hjem og sidder stille.
Men hvorfor egentlig? Hvorfor opstår denne trang ikke, mens jeg er ”i marken”? Sukker er jo noget, som giver energi og jeg har da ikke brug for mere energi, når jeg kommer hjem og har mulighed for at sidde stille.
Dette spørgsmål har jeg undret mig over i mange år, indtil det en dag gik op for mig, at sukker AFBALANCERER.
Sukker får mig ned på jorden igen.
Når jeg har været flyvende og været ”på” og givet så meget af mig selv, så kan jeg nemt komme til at miste jordforbindelsen. Spiser jeg sukker, kommer der først en kortvarig energibølge, hvorefter blodsukkeret faldet og jeg falder med. Jeg falder bogstavlig talt sammen – ned på jorden. Gassen går af ballonen og trætheden kommer væltende ind over mig.
Hvis jeg skal undgå sådanne ”orgier” så nytter det ikke noget, at jeg bare beslutter mig for, at jeg ikke vil spise slik og sukker. Det er et helt andet arbejde, som der skal gøres!
Hvis sukker afbalancer mig, så må jeg ind og arbejde med, HVAD der ELLERS kan give mig denne afbalancering. Jeg må lytte til mig selv, mit behov og tilgodese det på anden vis. Og derfor har det været stille på bloggen. Mine små ”huller” er blevet bugt på alternativ afbalancering så som at gå til stranden og lytte til bølgernes brus. NADA. At gå tidligt i seng og sove 11 timer. Spise sund og blodsukkerstabiliserende kost. Osv. osv. Med andre ord har jeg valgt at gøre ting, som kunne give mig jordforbindelse ”undervejs” frem for at vente til at jeg kom så langt ud, så det kun var sukkeret, som kunne ”få mig ned”.
Har du lagt mærke til, hvornår din sukkertrang opstår og om den hænger sammen med stress?
Tilbage