EmediateAd
Sund for Sjov

Fredagsmadpakke til børn og barnlige sjæle

01 november , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , ,

Som du sikker har læst tidligere på ugen, så har vi snakket sund mad og skolebod herhjemme og vi har talte frem og tilbage om, hvorvidt pigerne skulle have en ny boddag eller droppe skoleboden helt. Efter en god gåtur og familiesnak på jordvejen, er vi kommet frem til en løsning.

Alle er blevet hørt i sagen. Det har nærmest være et lille detektivarbejde, hvor jeg har forsøgt at forstå, hvorfor det var spændende at gå i boden. Var det maden? Altså den som der ikke bliver serveret derhjemme? Var det riskiks? Kage? Eller var det ganske enkelt bare muligheden for at købe eller handle på egen hånd?

Der var flere ting i det. For det første kommer jeg for hård salat i pigernes sandwich. Her er der tale om spidskål. Det skal være hjertesalat. Tjek – det kan jeg klare.

For det andet var det den varme mad og risengrøden. Okay risengrød den sveg lidt mere, men her kan jeg gå på kompromis. Jeg kan sagtens koge en risengrød på brune ris og sojamælk, som de kan få med som ”dessert”.

For det tredje var det kagen. Okay hvad så hvis jeg bager nogle bananpandekager eller muffins og giver med en fredag? “Kun hvis vi kan lave dem sammen”, lød svaret. Jamen det er da bare dét, vi gør!

Så fredagsmadpakken er i dag kommet til at se ud på følgende måde:

 • 2 x rugbrødsandwich med ”blød” salat, æg, tomat og smør
 • 3 x mini bananpandekager. 1 med smør og 2 med mormors hjemmelavede marmelade
 • 1 skoleagurk og et par tomater fra farfars drivhus
 • 1 flaske vand

Madpakke

Så er der plads i ”regnskabet” til lidt usund fredagsguf, som de får lov til at handle på egen hånd hos købmanden.

Sidder der en barnlig sjæl i en voksen krop derude og tænker: ”det vil jeg også have” (bare i en mere vægttabsvenlig udgave), så kan sandwichen også laves med nøddebrød, ekstra grønt og en enkelt pandekage.

Tilbage

4 kommentarer


 1. nov 1, 2013
  10:45 am

  Cammilla Rysgaard

  Hvor er det inspirerende… og jeg er vild med, at du forsøger at forstå, hvorfor det er interessant for børnene med boden. Love it!
  Kh Cammilla


  • nov 1, 2013
   11:19 am

   sundforsjov

   Tak Camilla 🙂 Jeg hader begrænsninger og restriktioner, (det gør mig trodsig og det samme gælder for mine børn). Det fungerer bare ikke, hvis jeg bare SKAL og færdig – ingen diskussion! Til gengæld elsker jeg udfordringer og muligheder. Et fokus på mulighederne er total win-win 🙂 KH Charlotte


 2. nov 1, 2013
  10:59 am

  Dorte Petersen

  Hej Charlotte
  Først vil jeg lige skrive, det ser så lækkert ud.
  Mine børn handler aldrig i boden, dels fordi de er kræsne og dels fordi de ikke vil stå i kø. Der er en stor forskel mellem de to skolers bode. Nu skal de give hinanden “gode” sunde opskrifter.
  De er hellere ikke meget for at prøve nyt mad. Når jeg tilbyder dem noget af det jeg laver til mig selv, siger de nej tak. Rynker på næsen.
  Men ja de får flyttet lidt grænser lidt af gangen. Dejligt.

  Ses mandag.
  Hilsen
  Dorte
  Ps. dejligt med lidt matematik i bunden Haha.


  • nov 1, 2013
   11:23 am

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Tak skal du have 🙂 Jeg tror, der er rigtig stor forskel på skoleboderne og det er sikkert set i forhold til, hvilken politik man har på skolen og hvor man ligger sin energi. Jeg syntes, det lyder SUPER spændende, at børnene skal give hinanden gode, sunde opskrifter. Det må da være inspirerende 🙂
   Vores tøser kan altså også godt rynke på næsen her – tro mig. Det kan godt give mig lidt grå hår, men omvendt er det også en udfordring og jeg ved med sikkerhed, at jeg har skabt et hit, når jeg ser lys i deres øjne 😉
   Jeg glæder mig til at se dig til foredrag på mandag. Kram Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *