Fine forårsruller spækket med grønt – mums!
Forårsruller er en af de ting, som er røget langt ud af min menu. Det vil altså sige ”købe-forårsruller”, for her forleden fik jeg mod på at lave hjemmelavede forårsruller i en vegetarisk udgave og det bliver absolut ikke sidste gang. Rullerne blev både sprøde, lækre og velsmagende og så syntes jeg ærlig talt, at det er en super måde at variere grøntsagerne på.
Ingredienser:
- Rispapir (fås hos de fleste grønthandlere)
- Spidskål
- Rosenkål
- Gulerødder
- Tamari
- Olivenolie, smør eller kokosolie
- Hvidløg, frisk chili, spidskommen, stødt koriander og havsalt (du kan sagtens variere)
- Evt. frisk koriander til pynt
Sådan:
Start med at skære grøntsagerne i lækre, mundrette stykker, så de er klar til stegning. Varm en pande op med fedtstof og svits grøntsagerne. Svits de grøntsager, som skal have længst tid, først – i dette tilfælde gulerødderne. Kom dernæst rosenkål på panden og til slut spidskål. Lad det dog maks. svitse i få minutter.
Kom grøntsagerne op i en si og lad væden løbe fra.
Tag en stor skål eller en gryde og fyld den med lunken vand og dyb rispapiret heri. Igen handler det kun om få minutter til papiret begynder at blive blødt.
Læg det bløde rispapir på et skærebræt og kom en stribe af det grønne fyld op på papiret. Rul rispapiret sammen om fyldet. Nu er rullen klar til at blive stegt på panden.
Steg rullerne til de er sprøde og lækre og server dem med en lækker salat eller anden grøn tilbehør. I dette tilfælde blev de pyntet med tern af avokado og serveret sammen med oliven og bagte gulerødder. Velbekomme!
Tilbage