EmediateAd
Sund for Sjov

Choko/mynte trøffel … eller hvad man nu skal kalde det…

Her til morgen var jeg på besøg i Radio Sydhavsørerne for at tale om sundt juleguf og det kan selvfølgelig ikke gøres uden smagsprøver. Jeg kunne jo have valgt at medbringe noget ”sikkert”, noget som jeg havde prøvet flere gang og som jeg vidste ville gå rent hjem, men så var udfordringer jo ikke nær så stor eller sjov. Så det sikre valg røg til side og ind kom i stedet eksperimenterne.

Studieværterne Henrik Westergaard og Carsten Adsersen (som jeg egentlig tror havde glæder sig til det sikre valg) så ret bekymrede ud, da det gik op for dem, at de skulle være prøvekaniner, men jeg må sige, at de tog det i stiv arm og med åbent sind.

Her kan du se udvalget, som de kunne vælge imellem: ckoko/mynte trøffel, hindbærfudge, hindbærkranse, peanutbomber og chokobrud.

collage1

Carsten Adsersen var frisk på at kaste sig ud i en choko/mynte trøffel og Henrik Westergaard fulgte fint efter, men sagen er jo, at det er en ret klistret sag og det ret hurtigt kom til at minde om noget, der var kommet ud af den forkerte ende!!! Jeg tror, deres ansigtsudtryk siger det hele…

studiet

Fantastisk at starte dagen med så godt et grin!!!!

Heldigvis var smagen overraskende god og der var stor ros til trøflerne, som virkelig havde en god smag selvom de var uden sukker og honning.

Jeg lovede at dele opskrifterne på bloggen, så dem får du selvfølgelig. I dag får du opskriften trøflerne (resten må du vente med til i morgen).

Ingredienser:

  • 250 ml økologisk fløde
  • 1 bundt frisk mynte
  • 100 g. mørk chokolade 70-85 %
  • 50 g smør
  • 3 spsk. dadelmasse
  • Evt. ren kakaopulver og lakridspulver

Sådan:

Kom en pose dadler ca. 150-200g op i en gryde sammen med vand – bare så det lige dækker dadlerne. Lad vandet og dadlerne småkoge indtil vandet er væk og dadlerne er godt bløde. Blend dadlerne til en ensartet masse med en stavblender og så har du dadelmasse. Resten af dadelmassen kan du komme på et glas og bruge til smørbart pålæg en dag, hvor du har en sød tand.

Bræk de friske mynteblade af og slå dem let med en grydeske for at frigive aromastofferne. Kom myntebladene op i en gryde sammen med fløden, og lad fløden små simre i ca. 5 minutter.

Bræk den mørke chokolade i små stykker og kom den op i en skål sammen med smør og dadelmasse. Når fløden er klar, sier du den gennem en sigte op i skålen til de øvrige ingredienser. Mas gerne myntebladene godt ned i sien, så du får mest mulig smag med i trøflerne.

Rør det hele rundt til du har en ensartet masse og sæt den så på køl i køleskabet. Det kan være en god ide at overdække skålen med husholdningsfilm.

Når massen er stivnet – så godt som den nu kan – tager du den ud og triller den til små kugler. Kuglerne kan vendes i alverdens skønne sager. Disse trøfler blev de i to portioner og den ene del blev trillet i ren kakao, mens den anden blev trillet i en blanding af kakao og lakrids.

trøffel

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *