EmediateAd
Sund for Sjov

Peanutbomber og hindbærkranse

collage1Som lovet skal du også have opskrifterne på peanutbomber og hindbærkranse. Opskriften på hindbærfudge får du ikke. Den smager ret meget af smør, så den opskrift må der arbejdes lidt mere på. Og chokobrud er ganske enkelt smeltet chokolade og med hvad du nu har af nødderester.

Peanutbomber

Peanutbomber

 • 225 g dadler
 • 2 dl vand
 • 150 g hasselnødder (eller peanuts) malet til mel
 • 100 g økologisk smør
 • 200 g mørk chokolade 70 %

Sådan

Kom dadler og vand op i en gryde og lad dadlerne småsimre i vandet til de er bløde og vandet er dampet væk. Tag gryden af komfuret og kom smørret ovenpå dadlerne. Lad smørret smelte og blend det hele til en klistret masse med en stavblender.

Mal hasselnødderne til mel og vend dem op i massen og kom det hele op i en form beklædt med bagepapir. Sæt dadelmassen i køleskabet en par timer til natten over.

Pynt dadelmassen med peanuts (den sundeste udgave får du ved at bruge usaltede peanuts og selv salte dem med lidt havsalt, men jeg må indrømme, jeg sprang let og elefant over denne gang). Skær den pyntede dadelmasse ud i mundrette stykker og smelt chokoladen over et vandbad.

Dyp stykkerne i chokolade og giv dem evt. et ekstra drys hakkede peanuts på toppen som pynt.

 

Hindbærkranse

hindbær kager

 • 100 g økologisk smør
 • 250 g mandler malet til mel – vil du have en fin udgave, skal du smutte mandlerne først
 • 2 æg
 • 1 stang vanilje
 • 3 spsk. fiberhusk
 • 80 g sukrinmelis

Pynt: sukrinmelis og frysetørret hindbær.

Jeg har købt mine frysetørrede hindbær i helsekosten, men har de det ikke kunne disse frysetørrede blåbær også være en mulighed eller lakridspulver.

Sådan

Smelt smørret og lad det køle af imens du pisker æg, sukrinmelis og fiberhusk godt sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør, vaniljekorn fra vaniljestangen og en del af mandlemelet og pisk igen med håndmixeren. Ælt den sidste del af mandelmelet i dejen med hænderne og saml dejen til en lille fast og smidig kugle. Sæt dejen i køleskab og lad den hvile i en lille time.

Tril dejen ud (det kan kræve noget tålmodighed, da den let smuldrer) og saml dejen til små kranse.

Bag kransene midt i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 200 grader eller til det er lettere gyldne. Lad kransene køle af på en rist og pynt dem med glasur, som du kan holde helt neutral eller blande dem med en skøn smagsvariant som i dette tilfælde frysetørret hindbær.

Inspiration til disse kranse kommer fra denne skønne blog, hvor de er holdt i en ren udgave som vaniljekranse. Er du til flere sunde julelækkerier og kan du ikke vente til der kommer flere her på bloggen, så kan jeg varmt anbefale dig denne skønne jule e-bog fra moderskabet.dk.  

Tilbage

2 kommentarer


 1. nov 29, 2013
  5:52 pm

  Asta

  Er smørret i peanut-bomberne udelukkende tilføjet for at tilføre fedt? Jeg har før gjort mig i rawkonfekt, og dadler+mandler plejer for mig at give en god (forholdsvis hård) konsistens. Så mit spørgsmål er, om smørret kan udelades?


  • nov 30, 2013
   11:08 am

   sundforsjov

   Kære Asta
   Nej smørret er ikke tilsat for at tilføje fedt. Det er tilsat pga. smag. Så du kan sagtens udelade smørret og det lyder jo også super lækkert med rawkonfekt 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *