EmediateAd
Sund for Sjov

Børnevenlig blomkålslasagne

Det er bestemt ikke altid, det er spændende at have en helsemor, som gør en masse for at få mere grønt på bordet og ned i ”skufferne”.  Jeg kan sagtens blive mødt med øv og bøv, buu og bæ, men i mandages skete der noget magisk.

Begge børn trådte ind af døren efter et besøg hos mormor og sagde: ”Ejjj hvor her dufter godt. Det ser rigtig lækkert ud mor. Ihhh vi skal have lasagne” (og så legede de videre). Okay tænkte jeg, den har jeg hørt før. Piben får nok en anden lyd, når de skal smage, men det gjorde den sgu ikke (ja undskyld mig)!

Okay så havde jeg tryllet lidt og gået på kompromis med lidt ost, men stadigvæk. Begge piger spurgte om en ekstra portion og dernæst, om ikke vi kunne gemme en rest, som de kunne få med på madpakken. Jeg var nærmest i chok!

Blomkålslasagne1Den opskrift skal du selvfølgelig have! (så krydser jeg fingre for, at du får samme positive resultat).

Ingredienser til kødsovs

 • 500 g hakket kalvefars
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. stødt chili
 • 1-2 tsk. stødt koriander
 • Havsalt
 • Et stort drys tørret oregano

”Plader”

 • Et lille fintrevet blomkålshoved
 • Et lille fintrevet spidskålshoved
 • 1 stor pose revet ost
 • Et drys stødt koriander

Sådan:

Svits løg, hvidløg, kød og stødt chili i lidt smør. Tilsæt oregano og koriander og lad det hele simre til kødet er godt brunet af. Tag et almindeligt rivejern og riv først spidskål og dernæst blomkål til fine, små stykker.

Find et ildfast fad frem og kom først et lag kødsovs i fadet (del portionen i to, så du har til to lag). Kom dernæst et lag bestående af den fintrevne spidskål og et lille lag revet ost. Næste lag er igen kødsovs (den sidste rest) og derpå den fintrevne blomkål. Afslut med revet ost og et drys stødt koriander.

Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter eller til osten er godt gylden. Vi fik bagte tern af knoldselleri og kogt rosenkål til, men det kunne sagtens være noget helt andet.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *