EmediateAd
Sund for Sjov

Julekage eller måske rettere brunkagekage

Det er jo jul og jul betyder julebag og julelækkerier, men jeg må indrømme, at jeg allerede er ved at være træt af ”lækkerierne”. Vi bliver jo nærmest bombarderet med dem hele tiden. ”Skal du ikke have en pebernød?”, ”Vil du ikke have et bolsje eller en brunkage?” Vi skal jo hygge!

Jo, jo det skal vi da, men det behøver jo ikke kun være med juleguf, som er fyldt med sukker, hvedemel og fabriksfremstillede fedtstoffer. For det er jo ikke kun julen, som rammer os i disse dage. Influenzasæsonen har det også med at toppe i december, så hvorfor ikke lave nogle julelækkerier, som består af sunde, naturlige råvarer og som rent faktisk kan bidrage med gode næringsstoffer til kroppen.

Det kunne da være denne julekage, som har en skøn og liflig duft og ikke mindst smag af brunekager.

julekage

Ingredienser:

Sådan:

Kom dadler og svesker i en foodprocesser og blend dem til små, fine stykker. Tilsæt mandler og paranødder og lad dem hakke med. Kom det hele op i en skål og tilsæt kornene fra en stand vanilje, revet appelsinskal, appelsinsaft og brunkagekrydderiet. Tilsæt kokosolie og rør det hele godt sammen. Egentlig kan du godt stoppe her, og holde kagen i en raw version – den smager fantastisk på denne måde også.

Er du til en ”rigtig” kage, så tilsætter du æggene, rører godt rundt og kommer dejen op i en springform beklædt med bagepapir. Bag julekagen midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *