EmediateAd
Sund for Sjov

Spagetti med kødsovs – en ægte familieklasikker

spagette med kødDet bliver en blog-uge i stenalderens tegn, for i dag skal du have et bud på aftensmad. Super nem og lækker aftensmad, hvis du spørger mig. Har du fået nok opskrifter for denne uge, så kan du i stedet hoppe herover og få svaret på, hvorfor det er så fristende at falde for nytårskuren.

Tilbage til maden. Denne aftensmad blev tilberedt på en hektisk ”sportsdag”, hvor pigerne går til gymnastik to forskellige steder. Manden stod for kørslen af pigerne. Jeg havde arbejdet længe og skulle på en eller anden umulig måde både handle ind og lave aftensmad på to timer (vi bor ude på landet, så for at få de mest optimale handlemuligheder, så skal der køres minimum 15-20 minutter – hver vej).

Kødsovsen blev sat over og så fik den lov til at små simre, mens jeg kørte af sted for at handle. Da jeg kom hjem, blev det skruet op for blusset igen. Squash og spidskål blev snittet til ”spagetti” og så blev der endda tid til overs til at blende nødder og slå to nøddebrød sammen – inde familien kom hjem – vildt ik? Jeg var ret imponeret over mig selv den dag (skal bare lige for god orden skyld indskyde, at jeg ikke kan prale af at være så struktureret og overskudagtig hver dag!).

Men altså det kan lade sig gøre og ”nøglen” eller vidundermidler her er planlægning.

Ingredienser til kødsovs:

  • 1 kg fars af kylling, flæsk eller kalv
  • 1 løg
  • 400 g flåede tomater
  • 2 store håndfulde tørret oregano
  • Havsalt og peber

Sådan:

Svits løg i lidt smør og tilsæt kødet og lade det hele brune godt af. Tilsæt flåede tomater, havsalt og peber og lad det hele simre i en god times tid – gerne to hvis muligt. Det er den lange simretid, som giver den virkelig gode smag.

“Spagetti”

Vores squash spagetti er lavet med en spiralizer, men kan sagtens laves med en skrællekniv. Spidskålen er skåret i fine tynde strimler og det er faktisk det.

”Oste-erstatning”

Ost er ikke en del af stenalderkost. Man kan dog bruge b-gær-flager, som faktisk smager ”lidt af fugl”. Forvent ikke en rigtig ostesmag, men noget der er lidt derhenad. Drys g-flagerne over retten til slut og pynt gerne med lidt frisk persille og friske cherrytomater.

spagetti

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *