T-birkes – morgenmad du bare ikke kan modstå
Hvor længe siden er det, at du har spist en tebirkes? OG haft god samvittighed bagefter? Det skete for absolut første gang i går for mit vedkommende og den fantastiske inspiration har jeg hentet hos denne inspirerende kvinde.
Faktisk kalder vi dem hverken for tebirkes eller københavnerbirkes hjemme hos os. Her er de døbt t-birds og de er noget helt særligt, fordi de kun kommer på morgenbordet til familiefødselsdage.
Ingredienser til dejen:
- 3 æg str M/L
- Ca. 75 g bløde, udstenede dadler
- 3½ dl vand
- 35 g økologisk smør eller kokosolie
- 80 g paranødder (du kan også bruge mandler eller cashewnødder)
- 75 g kokosfiber (ikke at forveksle med almindelig kokosmel)
- 1 lille drys havsalt
- 15 g fiberhusk
- blå birkes
- æg til pensling
Ingredienser til remonce:
- 150 g paranødder
- 180 g bløde, udstenede dadler
- 150 g økologisk smør eller kokosolie
- 1 spsk. stødt kanel
Sådan:
Start med at male eller blende paranødderne til fint og luftigt nøddemel, og bland nøddemelet sammen med kokosfibre, havsalt og fiberhusk.
Tag en ny skål og kom dadler og æg heri. Blend det hele godt sammen med en stavblender.
Kom vand og smør i en lille kasserolle og bring det i kog til smørret er smeltet. Tag gryden af komfuret og hæld blandingen op i skålen med melet. Rør imens med en elpisker gerne med dejkroge, da dejen bliver meget kompakt. Tilsæt herefter æggemassen lidt af gangen og rør godt rundt imens.
Læg dejen på et stykke bagepapir til afkøling og start på remoncen.
Mal eller blend igen paranødder til mel (hvis ikke du allerede har gjort det, da du havde fat i blenderen). Kom dadlerne op i en skål og blend dem til en ensartet masse med stavblenderen. Tilsæt nøddemelet og smør og bland det hele til en ensartet, smørbar remonce.
Sådan ruller du dejen sammen:
Start med at dele dejen i to lige store stykker. Rul eller smør med en dejskraber den ene klump ud på et stykke bagepapir. Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og glat den ud det sidste stykke med hænderne mellem de to stykker papir.
Dejen skal måle ca. 20 x 40 cm.
Delen remoncen i to lige store dele og smør den ene halvdel på dejen med en dejskraber. Løft bagepapiret i den ene side og brug det som støtte, når du folder den ene tredjedel af dejen ind mod midten. Tag derefter den anden side og fold den ligeledes ind mod midten, så dejen lukker sammen om remoncen (se billederne).
Skær ”pølsen” ud i 8 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Gentag samme procedure med den dej, som du har tilbage. Pisk ægget og pensl stykkerne og drys til slut med blå birkes.
Bag dem midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.
De smager skønt nybagte og lune. Personligt kan jeg dog allerbedst lide dem afkølede og med lidt smør i midten. Men altså det her er genialt, hvis du spørger mig!
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Tilbage