EmediateAd
Sund for Sjov

“Den flade maves” mormorkringle

MormorkringleDet er noget sjovt noget, det her med at eksperimentere med nye opskrifter. Efter at have smagt de fantastiske tebirkes og jublet over, at det rent faktisk kunne lade sig gøre og samtidig smagte fantastisk, så begyndte ideerne at boble endnu mere. Måske skulle vi prøve en udgave med lidt mere remonce i og en anelse kanel også. Det har vi nu afprøvet og det blev simpelthen så godt, at jeg har ændret lidt på opskriften.

Den ene ide tog den anden og pludselig slog det mig, hvorfor ikke lave en mormorkringle på stort set samme fremgangsmåde? Det blev afprøvet i fredages og jeg skal da lige love for, at jeg er mere end tilfreds med resultatet!

Ingredienser til dejen:

Ingredienser til remonce og fyld:

 • 75 g paranødder
 • 75 g hasselnødder
 • 180 g bløde, udstenede dadler
 • 150 g økologisk smør eller      kokosolie
 • 4 æbler
 • Hasselnøddeflager

Sådan:

Start med at male eller blende paranødderne til fint og luftigt nøddemel, og bland nøddemelet sammen med kokosfibre, havsalt og fiberhusk.

Tag en ny skål og kom dadler og æg heri. Blend det hele godt sammen med en stavblender.

Kom vand og smør i en lille kasserolle og bring det i kog til smørret er smeltet. Tag gryden af komfuret og hæld blandingen op i skålen med melet. Rør imens med en elpisker gerne med dejkroge, da dejen bliver meget kompakt. Tilsæt herefter æggemassen lidt af gangen og rør godt rundt imens.

fremgangsmåde 1Læg dejen på et stykke bagepapir til afkøling og start på remoncen.

Mal eller blend igen paranødder og hasselnødder  til mel (hvis ikke du allerede har gjort det, da du havde fat i blenderen). Kom dadlerne op i en skål og blend dem til en ensartet masse med stavblenderen. Tilsæt nøddemelet og smør og bland det hele til en ensartet, smørbar remonce.

Skræl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Er du til en mere fin konsistens, så river du selvfølgelig bare æblerne på den fine side.

Kringle 1Sådan ruller du dejen sammen:

Start med at dele dejen i to lige store stykker. Rul eller smør med en dejskraber den ene klump ud på et stykke bagepapir. Læg evt. et stykke bagepapir over dejen og glat den ud det sidste stykke med hænderne mellem de to stykker papir.

Dejen skal måle ca. 20 x 40 cm.

Delen remoncen i to lige store dele og smør den ene halvdel på dejen med en dejskraber. Tag den halve mængde af de revede æbler og drys det oven på remoncen.

Løft bagepapiret i den ene side og brug det som støtte, når du folder den ene halvdel af dejen ind mod midten. Tag derefter den anden side og fold den ligeledes ind mod midten, så dejen lukker på midten (se billederne).

Kringle 2Gentag samme procedure med den dej, som du har tilbage. Pisk ægget og pensl kringlerne og drys til slut med hakkede hasselnødder eller flager af hasselnødder.

Bag dem midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Den smager dejligt nybagt, men det bliver faktisk bedre af at køle af en times tid. Så er det lige som om, at æblerne og remoncen har sat sig til en lækker og blød konsistens i kringlen.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tilbage

2 kommentarer


 1. jan 21, 2014
  12:25 am

  tina

  Fantastisk Mormorkringle !! Bagte den til mine gæster her til aften … Alle nød den til stor velbehag :0)


  • jan 21, 2014
   9:24 am

   sundforsjov

   Kære Tina
   Tusind tak for din tilbagemelding – skønt at høre, at alle nød kringlen med velbehag 🙂 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *