EmediateAd
Sund for Sjov

Spis avokado og bliv dejlig mæt og glad

Får du ofte lyst til noget sødt efter maden eller hen sidst på eftermiddagen? Så er det som regel tegn på, at dit blodsukker driller lidt, men heldigvis kan du nemt og enkelt gøre noget ved det.

Og rådet er såre simpelt og lige til at gå til – spis avocado. Det fastholder mæthedsfornemmelsen.

I hvert fald ifølge et forsøg foretaget af universitetet Lome Linda i Californien. Her har man kigget på avocadoens gavnlige effekter i forhold til mæthedsfornemmelse og fundet ud af, at en halv, moden avocado til et måltid, var nok til at reducere trangen til anden mad med 40 pct. i op til tre timer efter måltidet.

Selv fem timer efter frokosten viste studierne, at deltagernes lyst til mere at spise mere, var reduceret med op mod en tredjedel i forhold til dem, der ikke havde fået avocado.

Sammenlignet med det jeg oplever i min praksis og i øvrigt også egen krop, så er der fuld overensstemmelse. Avokado gør godt, når det kommer til mere mæthed og mindre sukkertrang.

Selve forsøget blev udført på 26 raske og overvægtige voksne, som alle havde for vane at overspise og spise usunde snacks i eftermiddagstimerne.

I forsøget blev de 26 deltagere delt op i tre grupper og iagttaget over en længere periode. Første gruppe skulle spise frokost uden avocado. Gruppe to skulle spise frokost, hvor avocado indgik som ingrediens, mens gruppe tre skulle spise en halv avocado som til fast del af frokostmåltidet.

Forsøget viste tydeligt, at gruppe tre – altså dem som spiste en halv avokado til frokost – var den gruppe, der oplevede mindst trang til salte eller søde sager om eftermiddagen.

Selv elsker jeg avokado og spiser den både som tilbehør til frokosten, men syntes også, at den gør sig rigtig godt i en morgensmoothie, hvor den give en lækker, blød og cremet konsistens til smoothien.

Det eneste som kan irritere mig lidt ved avokadoen er, at den kan være ret svært at ”ramme” på det rigtige modningstidspunkt. Dog er der et lille tip, som du får med her.

Er avokadoen forholdsvis fast og let at trykke lidt ned i kødet foroven ved stilken, så skulle den være moden og spiseklar.

avokado

Spiser du avokado, så byd endelig ind med dine ynglingskombinationer – jeg elsker ny inspiration. Og skulle det drille med kommentarer (det gør det for enkelte på grund af min spam-blokker), så er du mere end velkommen til at sende mig din kommentar på mail, så skal jeg nok lægge den op på indlægget.

Tilbage

8 kommentarer


 1. jan 27, 2014
  2:47 pm

  Dorte Petersen

  Hej Charlotte
  Jeg oplever at når jeg spiser avokado til min frokost, så virker det som om at jeg taber mig mere. Jeg bliver ikke så sulten efter sødt.
  Men jeg bliver irriteret over at have købt dem og de er sorte indeni. Så køber jeg ingen. Det er ikke en yndlingsspise, men kan spises.
  Kh
  Dorte


  • jan 28, 2014
   9:46 am

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Prøv tippet med at mærke foroven, det syntes jeg hjælper på “fejlkøbene” 😉
   Kærligst Charlotte


 2. jan 28, 2014
  1:33 pm

  kate

  Jeg plejer at købe dem umodne og har dem så til at lægge i en lille kurv på bordet. Efter jeg begyndte på det har jeg ikke haft nogen trælse overraskelser 🙂


 3. apr 19, 2014
  7:48 pm

  Lene

  Et andet trick for at tjekke, om avocadoen er moden, er at fjerne den lille stilk – hvis pletten under stilken er samme farve som skallen, så er den endnu ikke moden. Er den derimod gul/grøn og tydeligt en anden farve end skallen, så er den spiseklar. Jeg køber økologiske avocados i min Rema1000, synes, de oftest er supergode, ligger lige et par dage på køkkenbordet, og så er de modne. I øvrigt 1000 tak for en rigtig dejlig blog, som emmer af positivitet og lækker, sund mad. TAK 🙂


  • apr 20, 2014
   9:34 pm

   sundforsjov

   Kære Lene
   Det er da et super trick, som jeg aldrig før har hørt om – tusind tak 🙂 Også for de søde ord 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 4. aug 11, 2015
  2:35 pm

  Bente Bay

  https://www.facebook.com/BuzzFeedVideo/videos/1746283072179234/.
  Hej Charlotte.
  Hvis jeg har gjort dette rigtigt, er dette et link til en lille, sød video, som meget tydeligt forklarer, hvordan man finder en perfekt modnet avocado. man skal bare fjerne den lille stilk og tjekke farven ud.


  • aug 12, 2015
   9:39 am

   sundforsjov

   Kære Bente
   Det har du – tusind tak :-* Det er faktisk en super lille video og bedre tid end det i indlægget 😉 Jeg er stødt på videoen efterfølgende, men kendte den ikke, da jeg skrev indlægget 🙂 Så super, du deler!
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *