Spis avokado og bliv dejlig mæt og glad
Får du ofte lyst til noget sødt efter maden eller hen sidst på eftermiddagen? Så er det som regel tegn på, at dit blodsukker driller lidt, men heldigvis kan du nemt og enkelt gøre noget ved det.
Og rådet er såre simpelt og lige til at gå til – spis avocado. Det fastholder mæthedsfornemmelsen.
I hvert fald ifølge et forsøg foretaget af universitetet Lome Linda i Californien. Her har man kigget på avocadoens gavnlige effekter i forhold til mæthedsfornemmelse og fundet ud af, at en halv, moden avocado til et måltid, var nok til at reducere trangen til anden mad med 40 pct. i op til tre timer efter måltidet.
Selv fem timer efter frokosten viste studierne, at deltagernes lyst til mere at spise mere, var reduceret med op mod en tredjedel i forhold til dem, der ikke havde fået avocado.
Sammenlignet med det jeg oplever i min praksis og i øvrigt også egen krop, så er der fuld overensstemmelse. Avokado gør godt, når det kommer til mere mæthed og mindre sukkertrang.
Selve forsøget blev udført på 26 raske og overvægtige voksne, som alle havde for vane at overspise og spise usunde snacks i eftermiddagstimerne.
I forsøget blev de 26 deltagere delt op i tre grupper og iagttaget over en længere periode. Første gruppe skulle spise frokost uden avocado. Gruppe to skulle spise frokost, hvor avocado indgik som ingrediens, mens gruppe tre skulle spise en halv avocado som til fast del af frokostmåltidet.
Forsøget viste tydeligt, at gruppe tre – altså dem som spiste en halv avokado til frokost – var den gruppe, der oplevede mindst trang til salte eller søde sager om eftermiddagen.
Selv elsker jeg avokado og spiser den både som tilbehør til frokosten, men syntes også, at den gør sig rigtig godt i en morgensmoothie, hvor den give en lækker, blød og cremet konsistens til smoothien.
Det eneste som kan irritere mig lidt ved avokadoen er, at den kan være ret svært at ”ramme” på det rigtige modningstidspunkt. Dog er der et lille tip, som du får med her.
Er avokadoen forholdsvis fast og let at trykke lidt ned i kødet foroven ved stilken, så skulle den være moden og spiseklar.
Spiser du avokado, så byd endelig ind med dine ynglingskombinationer – jeg elsker ny inspiration. Og skulle det drille med kommentarer (det gør det for enkelte på grund af min spam-blokker), så er du mere end velkommen til at sende mig din kommentar på mail, så skal jeg nok lægge den op på indlægget.
Tilbage