EmediateAd
Sund for Sjov

Hindbærroulade til herlige øjeblikke

I søndages stod den på herrelandskamp i håndbold i det lille hjem. Allerede lørdag (måske som en lille overspringshandling i momsregnskabet) begyndte jeg at tænke på “rammerne”. Som barn var det en tradition, at min mor bagte rød-hvid roulade (som i landsholdets farver), når der var store sportsbegivenheder. Vi klædte os ud i landsholdets farver og flagene kom frem – og jeg husker det, som nogle rigtig gode stunder.

Nu er det ikke fordi, jeg er fortaler for, at alt skal fejres med mad – bestemt ikke – det kan jo nemt gå hen og blive et skråplan, men jeg kunne mærke, at det lå en lille udfordring og prikkede til mig. Kunne jeg mon lave en sund sportsroulade?

Svaret er ja, for jeg endte med at fremtrylle denne lækre sag:

hindbærroulade

Aftensmaden blev droppet. I stedet kom grøntsager og avokadodip på bordet og så var der kage til dessert. Det skulle jeg ikke høre noget for!

Nu er det jo ikke hver dag, der er landskamp, men opskriften skal du altså have alligevel, for den går jo også super godt til fødselsdage eller som et alternativ til en glutenfri kage.

Ingredienser til dejen:

Ingredienser til fyld:

  • 300 g frosne hindbær
  • 150 g bløde, udstenede dadler
  • 2 dl vand

Start med fyldet – det tager længst tid at tilberede. Kom hindbær, dadler og vand op i en gryde og lad det simre en god halv time – vandet skal være kogt helt ind, så der kun er grød og dadler tilbage. Husk at holde øje, så det ikke brænder på.

hindbærNår ingredienserne til fyldet er sat over, kan du gå i gang med dejen. Begynd med at male eller blende paranødderne til fint og luftigt nøddemel, og bland nøddemelet sammen med kokosfibre, havsalt og fiberhusk. Tag en ny skål og kom dadler og æg heri. Blend det hele godt sammen med en stavblender. Kom vand og smør i en lille kasserolle og bring det i kog til smørret er smeltet. Tag gryden af komfuret og hæld blandingen op i skålen med melet. Rør imens med en elpisker gerne med dejkroge, da dejen bliver meget kompakt. Tilsæt herefter æggemassen lidt af gangen og rør godt rundt imens. Læg dejen på et stykke bagepapir til afkøling.

Når dejen er kølet lidt af, breder du den ud, så den fylder hele bagepladen. Gør det enten ved at lægge et stykke bagepapir oven på, så du bruger hænderne til at glatte dejen ud med eller brug en dejskaber.

RouladeBag rouladebunden midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Når hindbærmassen er kogt ind, tager du en stavblender og blender det hele til en ensartet masse.

Så snart rouladebunden er færdigbagt og taget ud af ovnen, smører du hindbærmassen ud på bunden. Lad det lige køle i 2 minutter og begynd så at rulle bunden sammen. Brug bagepapiret som støtte, når du ruller rouladen sammen.

roulade 2Lad rouladen blive i bagepapiret – men husk at lade enderne stå åbne – og sæt den i køleskab i ca. 1 time, så den rigtig kan få lov til at “sætte sig”.

Anret på et smuk fad og lad kun fantasien sætte grænser. Her har rouladen fået en drys sukrin flormelis og selvfølgelig de rød-hvide flag.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *