Super, sunde og lækre sportsboller
En fantastisk weekend og workshop er ovre og en ny uge begyndt (forhåbentlig med lidt flere blogindlæg). Sidste uge gik hastigt med klienter og forberedelse til min workshop, som jeg efter flere overvejelser valgte at flytte hjem til min lille klinik. Det endte med at blive et rigtig godt valg, da der lynhurtigt bredte sig en tryk, ærlig og åben stemning blandt deltagerne.
Jeg har netop fået første reference ind af døren og i de fleste tilfælde er andre bare bedre til at sætte ord på oplevelsen:
Der var stor ros til maden, som stod på sunde burgere og fritter af persillerødder. Og i dag skal du have opskriften på de lækre og taljevenlige sports/burger boller:
Ingredienser til ca. 12 boller:
- 400 g valnødder – malet til mel
- 12 mellemstore gulerødder ca. 700 g
- 30 g fiberhusk
- 2 tsk. havsalt
- 12 spsk. fedtreduceret sesammel
- 2 dl vand
- 50 g smør
- 5 æg
Sådan:
Start med at male valnødderne til en fin mel på en kværn eller kaffemølle. Kom nøddemelet op i en stor skål og bland det sammen med havsalt, sesammel og fiberhusk.
Riv gulerødder på den fine side af et rivejern og bland dem med melet. Brug evt. en håndmixer og et par dejkroge til at blande det hele godt sammen.
Kom vand og smør op i en gryde og varm det op til smørret er smeltet. Lad det køle af til stuetemperatur (så du ikke brænder din lillefinger, hvis du mærker på vandet) og bland det herefter sammen med melet.
Slå æggene ud i en ny skål og pisk dem til en luftig masse med en håndmixer. Vend den luftige æggemasse sammen med melet af to omgange.
Lad dejen hvile i ½-1 time. Form til boller (du kan bruge to spiseskeer, som du evt. fugter med lidt vand, hvis dejen virker klistret og hænger på skeen).
Pisk et æg og pensel bollerne. Drys med sesamfør, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, chiafrø o.lign.
Bag bollerne midt i ovnen på 175 grader ved varmeluft i ca. 25-30 minutter.
Tilbage