EmediateAd
Sund for Sjov

Gå dig i form (lyder tiltalende ik?)

03 marts , 2014 - af sundforsjov - Kategori: Motion - Tags: , , , , , , , , , , ,

Forest RoadI weekenden faldt jeg over et studie i gratis magasinet Kulør marts 2014. Jeg elsker en god gåtur – faktisk er det den motionsform, som jeg holder allermest af og som jeg i det lange løb formår at holde fast i. Derfor fangede overskriften ”sådan går du dig i form” mig selvfølgelig også.

Og har du det lige som mig, så er der gode nyheder på vej.

Ny forskning viser nemlig, at en rask gåtur er en glimrende måde at gå ned i vægt på, sænke blodtrykket og få styr på både kolesterol og diabetes type 2.

Den eneste ulempe ifølge artiklen er, at man kommer til at bruge mere tid på sundhedsprojektet, da man forbrænder samme antal kalorier på at gå fem kilometer i raskt tempo, som man gør ved at løbe tre kilometer. Men hey – det kan jeg leve med!

Og der er mere godt nyt…

Forskere fra Lawrence Berkeley National Laboratory sammenlignede data fra to studier med 33.060 løbere og 15.045 vandere, og det viste sig, at løberne reducerede risikoen for hjernesygdomme med 4,5 procent, men vandrerne reducerede risikoen med 9,3 procent. Risikoen for højt blodtryk blev desuden reduceret 4,2 procent ved løb og 7,2 procent ved gang. Personligt tænker jeg, at resultaterne muligvis er et udtryk for, at de fleste af os slapper mere af, når vi går en rask gåtur (og nu skal det ikke forstås som om, at løb ikke er godt. For selvfølgelig er det det, så længe vi nyder det og gør det af lyst. Det er energien hvormed vi motionerer, som jeg hæfter mig ved lige nu).

Og sidst men ikke mindst kan rask gang være en bedre motionsform til at smide de overflødige kil, fordi man – i modsætning til løb – ikke bliver så sulten bagefter og derfor sjældnere forfalder til små ekstra snacks, søde sager eller større måltider.

Elsker du en rask gåtur, så kan du roligt slippe den dårlige samvittighed, hvis du skulle få lyst til at vælge en gåtur i det grønne frem for en løbetur eller en anden motionsform.

Tilbage

8 kommentarer


 1. mar 3, 2014
  11:52 am

  Vikki

  Sikke en dejlig nyhed 🙂 Gåture er den eneste motionsform jeg virkelig bryder mig om, og kan holde fast ved. Jeg elsker min daglige gåtur, får energi af den, og taber mig samtidig. Lækkert!


  • mar 3, 2014
   12:15 pm

   sundforsjov

   Fantastisk ikke Vikki – total win win, hvis du spørger mig 🙂 🙂


 2. mar 3, 2014
  5:40 pm

  Dorte Bredgaard

  “Det er energien hvormed vi motionerer, som jeg hæfter mig ved lige nu” Jeg er så meget enig med dig. Gør motion sjovt eller rart i stedet for en “pligt”. Jeg hader at løbe, men elsker at gå og nyder mine seks km hver dag med hunden:-)


  • mar 3, 2014
   11:51 pm

   sundforsjov

   Sådan Dorthe – sådan skal det være 🙂 🙂
   KH Charlotte


 3. mar 6, 2014
  10:49 am

  Studinden

  Helt off-topic!
  Har du set, at du har rundet de 1.000 likes?
  Tak for at du deler mange rigtig gode iagttagelser og sund inspiration!


  • mar 6, 2014
   11:36 am

   sundforsjov

   Fantastisk Berit 🙂 🙂 Tak – det havde jeg faktisk ikke set!!!
   KH Charlotte


 4. jan 31, 2017
  5:42 pm

  Anni petersen

  Lyder skønt med en gåtur. Mangler lidt motivation alene, så andre der vil med i 9800 området kunne det jo være dejligt.


  • jan 31, 2017
   10:09 pm

   sundforsjov

   Super ide Anni 🙂
   Hvad med at slå en efterlysning op på FB?
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *