EmediateAd
Sund for Sjov

Pesto – det skønne pift til din mad

14 marts , 2014 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , , , ,

Hold op hvor har det være fantastisk med alle de positive tilbagemeldinger, som jeg har fået på indlægget om tanker. Selvfølgelig både fordi det rykker og rører jer alle sammen, men også af rene egoistiske årsager.

For når jeg får så mange positive tilbagemeldinger, så giver det mig i den grad en følelse af et fællesskab. Et fællesskab, hvor vi ser hinanden, hvor vi kan mødes på et højere plan. Hvor vi kan dele, forundres og opleve, at tanker er voldsomt interessante og altafgørende, når det kommer til at genskabe balancen i kroppen. Derfor af hjertet tak! Jeg er inderligt glad og taknemlig.

I mandages lovede jeg, at jeg ville komme med opskriften på en skøn pesto og her er den så. Pestoen som kan få mig til at fravælge alle køb-selv-produkter i samme stil, fordi de kan bare ikke kan måle sig med smagen på denne her!

pesto

Ingredienser:

  • 2 små eller et stort bundt frisk basilikum
  • 100 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet citronskal fra en økologisk citron
  • Saften fra ½ økologisk citron
  • 1 lille drys havsalt
  • 1½-2 dl olivenolie

Sådan:

Rist mandlerne til de er let gyldne på en pande, en wok (eller i ovnen, hvis du alligevel har den tændt, når du tilbereder aftensmad). Kom basilikum, citronsaft, citronskal, hvidløg, havsalt og olivenolie op i skålen og blend det hele til en ensartet masse med en stavblender. Blend/mal de ristede mandler til en fin mel enten og vend det sammen med de øvrige ingredienser i skålen.

Er pestoen meget kompakt, kan du sagtens tilsætte lidt mere olivenolie til slut. Pestoen opbevares i et glas med låg i køleskab og holder sig fint 1-2 uger.

Og så smager den bare mums i disse burgere og på denne lækre pizza.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *