EmediateAd
Sund for Sjov

Kiwi kager – fyldt med lækre sager

kiwi kagerDe sidste weekender har været fyldt med svømning, gymnastikopvisninger og andre praktiske gøremål, så hvor har det været skønt at stå op på en tom søndag-side i kalenderen. Hele familien nød det, og vi havde ikke været oppe ret længe, før vores ældste datter kom med Caroline Fibæks: “Rawcake – magiske sunde kager” og spurgte, om vi kunne lave sunde kager.

Jooo hvorfor ikke. Vi skulle lige have styr på huset og have lidt frisk luft, men så ville det da også være skønt med en sund kage og et hyggeligt familiespil. Som sædvanlig havde vi ikke de ingredienser, der skulle til, så blev det til en ny, spændende og improviseret udgave i stedet. Den kommer her:

Ingredienser til 4 små kager:

Kagebund:

  • 1 dl bløde, udstenede dadler
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 dl mandler
  • 2 dl kokosmel (den almindelige)
  • 1 tsk. havsalt

Kagefyld og pynt:

  • 1 moden banan
  • 1 moden avokado
  • 1 stang vanilje
  • 2 kiwier i skiver

Sådan:

Kom dadler, kokosmel, mandler, havsalt og kokosolie op i en blender og blend det hele til en ensartet masse. Del dejen i fire lige store stykker. Tril dem til kugler og form dem til bunde – på samme måde som i gamle dage, hvor du forsøgte at lave et askebæger af ler i formning. Sæt formene på køl et øjeblik, imens du laver fyldet.

Kom avokado, banan og kornene fra vaniljestangen op i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender.

Tag formene ud af køleskabet, fordel fyldet på de fire kager og pynt med kiwi i skriver.

Sker det, at en af børnene ikke kan lide bunden (vores yngste er ikke så vild med hakkede nødder), så kan du sagtens servere fyldet i en skål og pynte med kiwi i stedet.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *