EmediateAd
Sund for Sjov

Det bedste ved at blive ældre

20 marts , 2014 - af sundforsjov - Kategori: Små indlæg fra hverdagen

Det spørgsmål dumpede på en eller anden naturlig måde ind i mit sind i dag. Jeg fylder 35 år og egentlig er det jo ikke nogen alder, men når man så vågner op til en omgang forkølelse og hævede øjne (vel og mærket uden make-up), ja så er det sgu lige før jeg træder et skridt baglæns og råber: ”hvem er du!!!”.

I går aftes blev jeg ellers inviteret på spa og welness (fantastisk hvad et gammelt badeværelse kan trylles om til i barnefantasien) og fik diverse kure af tøserne, som skulle gøre mig 10 år yngre!

Vores skønne, filosofiske datter havde så fint skrevet i fødselsdagskortet, at det bedste ved at blive ældre er, at man bliver klogere (hun er 9 år!) og jeg må da give hende ret. For selv om vi alle taler så meget om alder og om at blive ældre, så tror jeg rent faktisk ikke, at jeg ville bytte. Livet er jo i den grad en rejse og jo ældre jeg bliver, dets mere lægger jeg mærke til, at jeg år for år lærer noget nyt og får dybere og dybere indsigt i livet og alle de mønstre, som enten løfter os op eller trækker os ned. Det er jo en rigdom, der vil noget!

Og når alt dette er sagt, så skal vi selvfølgelig også vende maden og det at turde stå ved sig selv og sine madvaner. For selvom jeg efterhånden har levet sundt og en del anderledes en størstedelen af min familie i snart 8 år, så får jeg stadig bemærkninger i forhold til den mad jeg spiser (eller ikke spiser). Og gider man høre på alle disse kommentarer på ens fødselsdag?

Egentlig ikke, men set i det store perspektiv, så er det jo også en del af livet at møde mennesker, som man ikke nødvendigvis deler holdninger med. Og det er okay!

Det nemmeste ville selvfølgelig være at lave en menu, som falder i familiens smag – altså den traditionelle med sovs, kartofler, boller, lagkage osv. … eller ville det? For inderst ville jeg trods ”freden” føle, at jeg svigtede mig selv.

Derfor blev konceptet ”keep-it-simpel-sund-hverdagsmad” og menuen stod på:

Og til dessert – en semi sund variant – knasende lækre kakao kanter med vaniljeis

Det har været en super dejlig dag og inden jeg går mæt, glad og taknemlig (på flere planer) til køjs, så får du lige et par stemningsbilleder fra i går aftes og dagen i dag.

35 år

Tilbage

8 kommentarer


 1. mar 21, 2014
  5:38 pm

  Dorthe

  Kære Charlotte

  Endnu engang et stort tillykke med fødselsdagen din


 2. mar 21, 2014
  9:05 pm

  Dorthe

  Hov min kommentar var da meget længere…


  • mar 21, 2014
   11:09 pm

   sundforsjov

   Underligt Dorthe – jeg har blot klikket “godkend”!


 3. mar 22, 2014
  12:02 am

  Dofute

  Tænk ikke mere på det, vi lader det ligge her
  God weekend
  Kh Dorthe


  • mar 22, 2014
   11:18 am

   sundforsjov

   Det er s… underligt!!! Altså hvis det bliver ved med at drille, så må du bare sende mig en mail, så skal jeg lægge det på som en kommentar for dig 🙂 Teknik, teknik!!! God weekend kære Dorthe 🙂


 4. mar 22, 2014
  10:10 am

  Mia

  Hej Charlotte
  Jeg begyndte at læse din blog efter nytåret og jeg må sige at alt du skriver giver utrolig god mening og er en stor inspiration både personligt men også i forhold til at blive ved med at tabe mig!
  Tak for det!
  Kan du sætte et link op til opskriften på blomkålsris og spaghetti af squash? 🙂
  Mvh Mia 🙂


  • mar 22, 2014
   11:27 am

   sundforsjov

   Kære Mia
   Tak for dine skønne ord – det glæder mig, at du har lyst til at følge med og ser en større mening med det hele 🙂
   Linkene er hermed indsat 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *