EmediateAd
Sund for Sjov

”Det er som om, døren står på klem og jeg aldrig kommer helt derind”.

Jeg har fået en mail i dag, som har bragt mig i det ”filosofiske hjørne”. En mail som på én gang var direkte, ærlig, gik lige i hjertet på mig og som var fyldt med frustration, afmagt og spørgsmålet: ”Jeg har læst om tanke felt terapi, prøvet alverdens ting – men hvad kan du”?

Og det den frustration forstår jeg godt.

Når man gang på gang har kastet sig ud i det ene sundhedsprojekt og/eller vægttabsprojekt efter det andet, brugt en masse tid og penge og alligevel ikke har knækket koden, så begynder man at overveje, om det her overhovedet er ”besværet værd”.

Det som særligt ramte mig i mailen var sætningen: ”Det er som om, døren står på klem og jeg aldrig kommer helt derind”.

For hvor er det bare rammende og præcist.

Det er en proces at komme ind under huden på sig selv og mærke de følelser, som ligger til grund for vores spisemønstre og overspisning. Det gør ondt at mærke de grimme ting, som vi (eller andre) har fortalt os gennem årerne og af samme årsag afholder vi os tit fra at ”åbne døren helt”.

Men den vigtige pointe og det, som jeg gerne vil dele med jer er, at det er menneskeligt at flygte fra smerte – det gør vi allesammen, og det gør os hverken ikke til et svagt eller viljefattigt menneske – tværtimod.

I bund og grund forsøger vi “bare” at passe på os selv og derfor er det vigtigt, at vi er trygge, når vi går ind i processen med at mærke og arbejde med vores følelser. Det er vigtigt, at vi føler, vi selv har kontrollen til at sige til og fra (at andre ikke presser os) og vi selv kan følge med. Men sker det også, så opdager vi, at det faktisk ikke gør så ondt, som vi går måske går og frygter.

Og vi får samtidig en ny forståelse af os selv, vores angst for smerte og vores behov for kontrol. Mange skammer sig på et eller andet plan over at de har brug for kontrol. Men tænk hvis nu, vi kunne begynde at forstå vores behov for kontrol på en helt ny måde?

Hvad nu, hvis det netop er kontrollen og vores ”forsvar”, som har gjort, at vi har ”overlevet” (på et sjæleligt plan) og stadig er os selv et sted derinde. At det er kontrollens fortjeneste, at vi ikke har mistet os selv fuldkommen. For er det inderst inde ikke det, som vi alle er bange for?

Hvad nu hvis kontrollen er den, som har gjort, at vi ikke har overgivet os til alle de historier, opfattelser og/eller eller holdninger, som folk har forsøgt at krænge ned over hovederne på os gennem vores opvækst?

Hvis vi ubevidst har lært os selv, at vi ”overlever” og holder fast i os selv ved at bevare kontrollen. Er der så overhovedet noget at sige til, at vi ikke bare sådan lige kan slippe?

Ikke hvis du spørger mig!

Det er en proces og det handler om, at vi gradvis bliver trykke nok til at slippe, mærke og stå ved os selv – igen.

Så ”hvad kan jeg”? Eller hvad kan jeg med tanke felt terapien?

Jeg kan hjælpe med at åbne op for gamle følelser og gamle overbevisninger, som æder af vores selvværd. Ved hjælp af tanke felt terapi skærer jeg ind til benet og sammen åbner op for følelser, som vi har været nød til at undertrykke for at ”overleve”. Med andre ord, jeg hjælper dig med at forløse følelser og angsten for at være dig – som du nu engang er.

Ægte udvikling handler ikke om, at vi skal lave om på os selv og den vi er. Det handler derimod om, at vi bliver trygge nok til at vende ”hjem” til os selv, vores sjæl og derved blive i stand til at elske og acceptere os selv – præcis som vi er <3

Tilbage

2 kommentarer


 1. mar 21, 2014
  8:59 pm

  Dorthe

  Skriver gennem tåre, kender til overlevelsen, men ikke taget det alvorligt.
  Ikke forstået det var det det handlede om.
  Du beskriver det så præcist, at begynde at forstå sig selv, og ikke tro at man skal fixe sig selv… Det gør for mig forskellen fra før og nu…
  Nu skal nye kapitler leves, og døre skal åbnes

  Kan anbefale tankefelt terapi hos Charlotte.


  • mar 21, 2014
   11:09 pm

   sundforsjov

   Kæreste Dorthe
   Åhh hvor er jeg glad og taknemlig over at du ser og forstår <3 <3 Nu kan den virkelige rejse begynde.
   Tak for din anbefaling <3
   Kærligst Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *