EmediateAd
Sund for Sjov

Derfor holder slankekure og motionsplaner sjældent

I øjeblikket bugner min indbakke af ny forskning, nye slankekure og nye spændende træningsprincipper, som kan skabe de flotteste resultater. Det er lyder alt sammen rigtig godt og rigtig tiltalende, men min erfaring siger mig, at de sjældent holder ret længe.

En plan, et kostprincip, en slankekur eller et videnskabeligt motionsprogram kan ende med at være omsonst og spild af tid, hvis man ikke har styr på sit indre og sin personlige sandhed.  Planer og programmer er fantastiske til at give os følelsen af kontrol, men planer er noget, vi udfører med vores bevidsthed. Når vi udsættes for pres, kræver det ekstra energi og ressourcer og så er det, at vanerne, det ubevidste sind og det, jeg kalder din personlige sandhed tager over.

Du behøver ikke lede længe, før din personlige sandhed pludselig og ganske uventet dukker op. Midt i tante Odas fødselsdag forsøger din tanke med en skuffet og halvirreteret mine at overbevise dig om, at hun har bagt kage for din skyld og at et stykke ikke gør den store forskel, og pludselig sker der noget.

Du hører pludselig en stemme i det fjerne, som visker: ”tag nu for f… det stykke kage. Så får du da fred. Der er sgu da heller ikke andet end ballade forbundet med at være sig selv og sig ned tak til det, de andre spiser. Det er simpelthen for besværligt, det her. Jeg giver op”.

Pludselig har din personlige sandhed skabt en trist, depressiv og energiforladt tilstand i din krop og så kan du jo lige så godt spise det stykke kage.

Planer er fantastiske, men det er vigtigt at være opmærksom på, at den ægte vinder i en presset situation, er den, som formår at slippe planen og håndtere den uvante situation. I sidste ende er det vigtigere at have styr på sig selv og sin personlige sandhed end det er at have styr på planen, hvis du vil klare de udfordringer, som du uundgåeligt vil møde, når du forsøger at ændre livsstil.

Dine tanker, din selvopfattelse og din indre dialog kan løfte dig op, fylde dig med energi og bære sig hele vejen i mål, men de kan også gøre det modsatte og sabotere din ellers nok så fejlsikre din plan. At tabe sig og fastholde et vægttab handler ikke kun om mad og motion. Hvis du kun ændrer på din mad og dit aktivitetsniveau, vil du tabe dig, men du vil ikke holde vægten ret længe. En succesfuld livsstilsændring og et varigt vægttab kommer indefra, for det er lige netop hér, at den sande nøgle til succes ligger gemt.

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *