EmediateAd
Sund for Sjov

Choko-coco muffins

I sidste uge bragte jeg ærlighed på banen. Ærlighed handler ikke kun om at se sig selv i øjnene og acceptere sig selv på et større plan. Ærligheden forgrener sig hele vejen ned gennem ens små vælg i hverdagen og jo mere ærlig, man tør være, jo bedre bliver man til at tænke klar, fornuftigt og realistisk, også når man støder på udfordringer som “den lille lækkersult”.

I ”gamle dage” kunne en manglende ærlighed og accept overfor mig selv blandt andet komme til udtryk ved, at jeg skubbede tanken om ”at falde i” og synde helt væk. Det var en-eller-intet-tankegang som styrede mig, når jeg gik på slankekur. Jeg troede ikke på den gyldne middelvej. Ikke før den dag jeg fik givet mig selv og mine vaner et realitetstjek og det gik op for mig, at det ikke var en ærlig løsning, som passede til den, jeg er. Jeg elsker mad og en dag tog jeg en beslutning om, at min madglæde fra nu af var min styrke fremfor min forbandelse.

I stedet for at hænge fast i en løgn om, at jeg bare kunne skubbe lækkersulten væk, når den bød sig eller kvæle den med viljestyrken, så indså, at sunde og lækre løsninger virker meget bedre for mig. Det fik mig pludselig til at eksperimentere og det gør jeg stadig den dag i dag.

Det er der kommet disse små lækre sager ud ad og selvom det ikke længere er påske (det var planen, at du skulle have haft opskriften i påskedagene), så går det nok an alligevel.

choko-coco muffins

Ingredienser til choko-coco muffins – ca. 30 stk. i miniform

 • 100 g smør eller kokosolie
 • 2 store æg
 • 2 bananer
 • 1 knivspids havsalt
 • 5 spsk. ren kakao
 • 4 spsk. sukrin gold
 • 2 dl alm. kokosmel
 • 3 spsk. kokosfibre
 • ½ tsk. bagepulver
 • 50 g. mørk chokolade 70-85 %

Sådan:
Tænd ovnen på 225 grader. Smelt smørret i en gryde.
Blend æg og bananer med en stavblender til et let og luftig masse. Tilsæt alminelig kokosmel, kakao, havsalt og bagepulver og rør til sidst det smeltede smør i, når det er afkølet. Hak dem mørke chokolade til små fine stykker og kom den i til slut sammen med kokosfibrene. Lad dejen stå 2-3 minutter, så fibrene får tid til at binde væsken rigtigt.

Brug en teske til at fylde dejen i de små papirsforme, så de er næsten fyldte og bag de små muffins midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem sammen med lidt grønt. Opbevar dem i en lufttæt boks i køleskabet.

Tilbage

2 kommentarer


 1. maj 2, 2014
  7:09 pm

  Bente Bay Schmith

  Hej søde.
  Jeg bliver altid usikker på, hvad slags kokosmel, du mener. Er “almindeligt kokosmel” det meget fine, melagtige, eller det grove, som ikke koster så meget? Jeg må jo i gang med at prøve dine muffins. 🙂 Knus Bente


  • maj 4, 2014
   2:29 pm

   sundforsjov

   Hej kære Bente
   “Almindelig” kokosmel er den gamle klassiske udgave, som man bruger til at trille havregrynskugler i, mens fibre er den nye udgave 🙂 Du skulle gerne kunne se forskellen ved at klikke på linket til kokosfiber. God fornøjelse – de er mums 🙂 Kram Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *