EmediateAd
Sund for Sjov

Rabarberroulade

rabarberrouladeSom du sikkert har opdaget, så er det blevet sæson for rabarber. Hjemme hos os vokser de skønne grøntsager livligt i haven (jo du læste rigtigt, rabarber er faktisk en grov grøntsag med et lavt energiindhold og et højt fiberindhold, som mætter utrolig godt) og det skal da ikke gå til spilde.

Efter en mere “rolig” rouladeudgave har jeg haft lyst til en lidt tungere version med skyr, kokosfedt eller flødeskum og det kom der denne opskrift ud af. Jeg skal lige huske at nævne, at rabarbersorter er meget forskellige. De rabarbere, som vi har i haven, er ret grove, men der findes også en finere udgave kaldet jordbærrabarber, som du kan gå på udkig efter, hvis du er til en lidt sødere og finere udgave.

Ingredienser til rabarberkompot:

  • 500 g skyllede og rensere rabarber
  • 150 g udstenede dadler
  • 1 liter vand
  • 100 g Sukrin gold

Ingredienser til dejen:

Ingredienser til rabarbercreme:

  • ½ liter økologisk piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. Sukrin gold
  • 10 spsk. hjemmelavet rabarberkompot

Start med rabarberkompotten – den tager længst tid at tilberede. Rens rabarberne, skær dem i små bider og kom dem op i en gryde sammen med vand og dadler. Lad det hele simre en god halv time (gerne mere) – vandet skal være kogt helt ind, så der kun er grød og dadler tilbage. Husk at holde øje, så det ikke brænder på. Når vandet er fordampet, lader du kompotten køle af og blender det hele med en stavblender, så dadler og rabarber blendes sammen til en fin kompot. Sæt kompotten på køl, så den er klar og afkølet til du skal lave rabarbercremen. Du kan sagtens lave din kompot dagen før, og laden den står i køleskabet natten over.

Nu er det tid til at tilberede bunden. Begynd med at male eller blende paranødderne til fint og luftigt nøddemel og bland nøddemelet med kokosfibre, havsalt og fiberhusk.

Tag en ny skål og kom dadler og æg heri og blend begge dele godt sammen med en stavblender.

Kom vand og smør i en lille kasserolle og bring det i kog til smørret er smeltet. Tag gryden af komfuret og hæld blandingen op i skålen med nøddemelet. Rør undervejs med en elpisker gerne med dejkroge, da dejen bliver meget kompakt.

Tilsæt herefter æggemassen lidt af gangen og rør godt rundt imens. Læg dejen på et stykke bagepapir til afkøling.

Når dejen er kølet lidt af, breder du den ud, så den fylder hele bagepladen. Gør det enten ved at lægge et stykke bagepapir oven på, så du bruger hænderne til at glatte dejen ud med eller brug en dejskaber.

Bag rouladebunden midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Lad bunden køle af på en rist, imens du tilbereder rabarbercremen.

Til selve cremen starter du med at piske fløden til skum. Du må gerne piske fløde lidt mere end du normalt ville gøre. Rens vaniljestangen for korn og bland dem sammen med lidt sukrin gold, så kornene bliver lettere at vende i cremen. Vend den piskede fløde sammen med vanille”sukkeret” og 10 spsk. rabarberkompot.

Smør herefter rabarbercremen – det der nu kan være – ud på bunden og rul den sammen til en roulade. Pynt rouladen med friske jordbær eller hvad du nu er til og server straks derefter.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *